Vi draaar norrut

Postad i: MFS, Nepal den 27 November, 2016 av jonbj817

I Norrköping är det ingen snö än. Men det gör inget, för det finns gott om den varan längre norrut i vårt fagra land. Jag är en #Norrlandlover gånger 1000, så för min del ökar humöret i takt med klättrande breddgrader. Desto närmare polcirkeln desto gladare Jonna. Det må vara mörkare och kallade där uppe, men det vägs upp av snön som lyser upp i mörkret. Jag älskar snö. Och Norrlänningar. Min mamma är härjedaling, och min syster är jämtlänning. Sköna typer.

Jag och min skrivpartner Sara är just nu på väg mot Härnösand, där vi ska checka in på Sidas kursgård i tre dagar för en förberedelsekurs inför vår MFS-studie i Nepal. Vi ska lära oss allt om personlig hälsa och säkerhet, kulturkrockar, och vårt värdlands politiska historia. Även fast vi just bokade flygresa igår så börjar äventyret redan nu! Första etappen: Härnösand november 2016. Andra etappen: Nepal februari 2017.

Rätt likt ändå.

Skärmavbild 2016-11-27 kl. 12.42.35

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Jonnas blogg drivs av WordPress