Tack och hej Härnösand och Sida Partnership Forum!

Postad i: MFS den 30 November, 2016 av jonbj817

Då tackar vi för oss, MFS-kursen går mot sitt slut och vi ska söderut igen. Hem till Norrköping och vardagen, med stopp i Sundsvall och Gävle på vägen visserligen. Vilket inte är mig emot, jag gillar ju både Norrland och att resa. Den här kursen har varit otroligt givande, och kul. Den första dagen fick vi göra en övning där vi skulle ställa oss i antingen “Ja” eller “Nej”-hörnet, till frågan “Hur förberedd känner du dig akademiskt och praktiskt inför din MFS fältstudie?”. De flesta ställde sig i mitten, eller mer åt nej-hållet. Om vi hade fått göra den övningen idag, som är sista dagen, misstänker jag att de flesta ställt sig närmare ja-hållet.

Skärmavbild 2016-11-30 kl. 17.21.19
Gårdagen avslutades på innestället Kajutan i Härnösand.
15320258_10154838515462948_2068774382_n
Jag drack såklart lokal bärs! #Norrlandlover
15300727_10154838514892948_1952201374_n
I Härnösand får man frysta hallon i vinet istället för is!

Hela kursen har varit jättebra faktiskt. Det har varit väldigt intensivt, vi kom på söndagskvällen, åkte efter lunch idag onsdag, gick upp 7 varje morgon, men allt har varit användbart. Jag tyckte inte att något borde tagits bort eller lagts till. Vi hade en massa humoristiska och kunniga föreläsare, fick gratis vegetarisk mat och träffade likasinnade resesugna och ambitiösa studenter från hela landet. Det skönaste med kursen var nästan att man insåg att “hey, alla här är inte smartare, ambitiösare och mer förberedda än mig!”. Sen är det svårt att glömma att man har fått ett stipendium för 27 000, vilket betyder att man fått förtroende av Sida för att åka iväg och vara en ambassadör. Man har en förpliktelse att ge något tillbaka genom att göra sitt bästa när man är iväg. Vad finns det att inte vara tacksam över?

Dags att pensionera key-cardet som varit med konstant de senaste 72+ timmarna!
Skärmavbild 2016-11-30 kl. 17.21.40
Härnösand vinkade av oss med strålande sol!

På vårt rum hos Sida låg ett magasin om Höga Kusten  som jag läste då och då, jag blev taggad på den! Härnösand är ju på Höga Kusten och i magasinet stod om Höga Kusten på sommaren och då stod det om vandring och festivalen urkult 🙂 Så Sara och jag bestämde att vi ska hit igen i sommar!

Skärmavbild 2016-11-30 kl. 17.25.23
Idag är det tåg hela eftermiddagen och kvällen, då är det #veganfika som gäller!

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Jonnas blogg drivs av WordPress