En miljövetares bekännelser!

Postad i: Miljö & Hållbarhet, Om mig den 7 December, 2016 av jonbj817

0 people like this post.

Mina miljölaster:

– Duschar i evigheter

Jag har aldrig haft ett badkar, men har alltid velat ha ett badkar, så ibland sitter jag i duschen och låtsas som om jag badar.

Man får passa på när det är sommar att bada ute!

– Använder forfarande take-away muggar

Även fast vi skrev en debattartikel i plugget om hur extremt onödigt det är med engångsmuggar. Även fast jag har en flergångsmugg som står hemma och samlar damm…. riktigt kasst av mig faktiskt.

– Flyger (med dåligt samvete)
Varje gång jag bokar en flygresa så förbannar jag systemet som gjort det så billigt och lätt att flyga, medan tåg och buss är sjukt omständigt och dyrt. Väntar på kollektivrevolutionen!
– Är för lat för att shoppa mer second hand

Det finns egentligen ingen annan förklaring. Det är den sämsta ursäkten ever, eftersom Norrköping faktiskt är en bra second hand-stad. #Lazycat

– Stänger ALDRIG av min laptop

…och jag menar ALDRIG. Jag blir förvånad varje gång jag öppnar den att den inte lagt av än.
– Åker hellre buss än cyklarThere. I said it. Även fast det är billigare, hälsosammare OCH miljöbäst att cykla.


 

Kommentera!

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Jonnas blogg drivs av WordPress