Programråd och böcker böcker böcker

Postad i: Studentvardag, Styrelsen den 8 December, 2016 av jonbj817

Idag har vi haft Programråd på miljövetarprogrammet, som det heter. Vi träffas ett gäng studenter från styrelsen, några lärare och några utifrån, från näringslivet, för att diskutera frågor som rör utbildningens plats i samhället, framtiden och programmets kontakt med företag, offentlig sektor och näringsliv. Det är jättekul att vi studenter får vara med på så mycket tycker jag! Och det är inte bara en “formell” grej, vi får verkligen komma med inputoch feedback och det tas seriöst och välkomnas. Sen är det alltid en bonus att man får så bra kontakt med lärarna! Exempelvis idag fick jag en komplimang för bloggen från en lärare, vilket gjorde mig jätteglad (tack igen för den komplimangen Veronica, om du läser det här!)
#BFFMedLärarna

15435798_10154869643042948_790888019_n

15328250_10154869639552948_1468982649_n

Det andra som jag tyckte var värt att blogga om idag var böcker. Jag har en förkärlek till fysiska böcker, jag gillar inte den här utvecklingen mot e-böcker, jag är djupt emot den principen på ett spirituellt plan. Mina böcker är heliga, de är en fristad, dekoration och de enda “prylarna” som jag verkligen har det här ÄGA-behovet av. Jag läser alltid minst en bok, oftast ligger det 3 eller 4 på nattduksbordet (utöver kurslitteratur förstås, de får inte hålla till på nattduksbordet då blir jag bara stressad). Jag kan sällan somna om jag inte läst åtminstone en rad. Så, nu har jag spejsat iväg om mitt boknörderi… Men iallafall. Poängen var att jag har väldigt svårt att motstå att köpa böcker, speciellt begagnade (av hållbarhetsskäl såklart). Och nu var det så att Campus Norrköpings Bibliotek hade julmarknad med gamla böcker för 10 spänn styck! Jag köpte självklart 7 stycken! #score

Tjackohej (9 of 10)
Jag har ingen bokhylla utan staplar mina böcker mot väggen, som en tapet av böcker… Det är mitt smultronställe. Både psykiskt och fysiskt 😉

15356902_10154869646387948_821348242_n
Jag har världens värsta PMS, men jag är glad ändå för jag har BÖCKER mvh boknörd92!

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Jonnas blogg drivs av WordPress