Vad händer på MFS-fronten?

Postad i: MFS, Nepal den 10 December, 2016 av jonbj817

Jo, det ska jag tala om!

Jag och Sara har varit och vaccinerat oss i veckan, så det är en grej ur världen. Det känns faktiskt riktigt skönt! Vi behövde fyra olika – ett drickvaccin mot kolera som heter Dukoral, malariaprofylax-tabletter, och sprutor mot tyfoid och meningokock. Hela kalaset gick på 1600;- , och vi gick hem nöjda och glada med ett plåster på vardera arm! Vaccinationen är nästan den största och viktigaste praktiska förberedelsen, utöver det är det egentligen bara visum som är superviktigt. Vi ska fixa visum nästa vecka har vi tänkt, det gör man online via Nepals generalkonsulat i Stockholm. Det kostar ca 800 ;- att fixa i förväg, vilket vi ska göra, istället för ca 1000 ;- om man vill ha “Visa on Arrival” på plats när man anländer till Kathmandu.

15451067_10154869635742948_1143796266_n

Sen så har vi också träffat vår handledare, Julie, i början av veckan. Med henne har vi gjort upp en liten plan på det vi ska göra innan avresa respektive vad vi kan spara till första veckan i Nepal. Hon är väldigt lugn och erfaren, hon har forskat mycket i u-länder och har lugnat oss väldigt mycket. Nu känner jag mig redo inför resan,inte till 100%, men så redo jag kan vara i det här stadiet typ. Med MFS förberedelsekursen i Härnösand, Julies stöd och vaccination ur världen så är det inte mycket kvar förutom själva resan! Nu ska det blir skönt med julledighet, sen kommer vi tillbaka i januari uppvilade och taggade. Sen är det bara en liten 5-veckors kurs innan vi ska iväg 🙂

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Jonnas blogg drivs av WordPress