Den långa väntan inför tentan

Postad i: Kurser, MFS, Studentvardag den 19 January, 2017 av jonbj817

Vad gör jag denna veckan? Jo, det är sista veckan på Miljörätts-kursen, som avslutas imorrn med med hemtenta. På vårt program har vi inte riktigt tenta-p, som de flesta program på tekniska fakulteten på universitetet, vi kör hemtentor istället (men förtrösta icke, det kan vara tufft ändå!). Den här veckan har vi haft det rätt chill, vi har mest hängt och läst tillsammans, gjort lite test-tentor och druckit kopiösa mängder te. Ikväll ska vi laga sötpotatis med buddha-kikärtor, som äkta hipster-veganer.

Skärmavbild 2017-01-19 kl. 15.12.15
Högläsning ur miljöbalken, te till hands, glasögon på!

16144515_10208498019468278_1407078583_n
Sara har besök av Skatan den här veckan, som har hjälpt oss med juridikplugget!

16176823_10208498019028267_1790828477_n
Tentaplugg hemma hos Sara på DK, i hennes studentetta. Trångt men mysigt!

Den här terminen kommer bli väldigt spännande, och olik de tidigare terminerna på programmet. Efter miljörätten så har jag en kurs som heter Strategisk Miljöledning, som är på fem veckor. Sen är det dags för c-uppsats och Nepal!! Det börjar dra ihop sig. Jag är väldigt taggad, men samtidigt känner jag mig inte helt hundra procents förberedd. Jag och Sara har fixat det mesta praktiska förberedelserna, men vi måste fortfarande fixa en hel del inför själva uppsatsen. Men det känns som om läget är under kontroll. Igår fick vi våra visum klara, idag ska vi boka hotell på flygplatsen i Dubai där vi ska mellanlanda i 14 timmar. De har alltså hotell på själva terminalen. #Stabilt

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Jonnas blogg drivs av WordPress