Ny kurs, ny utmaning, ny energi!

Postad i: Kurser, MiP den 23 January, 2017 av jonbj817

0 people like this post.

Idag börjar jag på min sista kurs innan jag påbörjar mitt examensarbete i Nepal i slutet av februari. Kursen heter Strategisk Miljöledning och handlar om miljöarbete inom organisationer. Hållbar verksamhet, miljöpolicy, miljöstrategier, miljömål och sånt. Området heter “miljömanagement”, och det intresserar mig!

Det finns ingen obligatorisk kurslitteratur, men en litteraturlista på 5 A4…
Det är olika med litteraturkraven på olika kurser här på miljövetarprogrammet. Exempelvis på förra kursen, miljörätt, hade vi enbart 2 böcker som kurslitteratur, men då förväntades vi också läsa hela de böckerna.

dtjdysbohlo-noah-benjamin
Även om det är fruset ute så händer det grejer både i plugget och hemma. Hemma renoveras vårt badrum, så vi har ingen dusch. SPÄNNANDE.
Den här kursen börjar vi med ett projektarbete. Vi delas upp i grupper och ska få tilldelat ett företag där vårt projekt går ut på att förbättra deras miljöledningsarbete. Det ska bli riktigt spännande! Hoppas företaget ger oss en utmaning. Vi ska åka ut imorgon och träffa dem.

Jag tror jag kommer att ha mycket nytta av min praktik under den här kursen. På min praktikplats i höstas fick jag jobba med deras miljöledningssystem, de skulle ISO-certifieras, och jag fick hjälpa till i uppstarten. Så peppen är på max inför denna kurs!


 

Kommentera!

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Jonnas blogg drivs av WordPress