Seriefrosseriet når en helt ny nivå

Postad i: Om mig, Personligt, Studentvardag den 22 February, 2017 av jonbj817

0 people like this post.

Netflix är verkligen on fire med serier nu, de spottar ut hur många som helst. Och som bekant så gör vi studenter ALLT för att skjuta upp att plugga. Så ja, det här är mitt liv nu.

Jag älskar netflix (kanske lite för mycket…) men har nyligen upptäckt SVT! Alltså det är bra grejer det! Till skillnad från vanligt serietittande så lär man sig faktiskt något från SVT som man kan ha nytta av i verkliga livet.

SÅ, mitt liv den senaste tiden:

Skärmavbild 2017-01-23 kl. 22.00.09

Skärmavbild 2016-12-08 kl. 20.05.38

15328193_10154869639307948_1043280099_n

Här är de serier jag kollar på just nu (inget skämt):

Dexter (Netflix) – En av mina favoritserier. Nu kollar jag om den för typ 4e gången. Handlar om en sociopatisk seriemördare som jobbar undercover som kriminaltekniker på polisen i Miami, och bara mördar grovt kriminella. Det som gör den här serien speciell är att den typiska boven, seriemördaren, blir en hjältefigur. Det är en ganska grov serie, men jag är både morbid och lite störd så jag uppskattar den (när jag var liten ville jag jobba som obducent).

Midnattssol (SVT Play) – Helt klart den bästa svenska kriminalserien jag sett! Tar upp Kirunaflytten, den samiska kulturen, inkluderar Maxida Märak (!) och är ett samarbete mellan fransk och svensk TV. SE DEN.

Zero Impact (UR Play) – sprillans ny realityserie med Özz Nujen där en vanlig Svensson-familj ska försöka dra ner sina koldioxidutsläpp till 2 kg per person, målet som FN satt för att vi ska kunna klara av att hålla den globala uppvärmningen under 2 graders ökning. VÄLDIGT VÄLDIGT vettig och extremt sevärd. Visar upp en positivare bild av miljöfrågan, men är ändå realistisk och är lite som en käftsmäll. Fast på ett bra sätt.

SKAM (SVT Play) – Ja, vad behöver jag ens säga? Om man inte vet vad det är så undrar jag vilken sten man bott under det senaste året (no offense till er som lever off grid, jag beundrar er!).

Ockuperad (Netflix) – En överraskande fiktiv serie om ett Norge som, efter att ha gått över helt från olja till förnyelsebara energikällor, finner sig ockuperat av Ryssland. En actionspäckad samtida serie som inte ligger så långt bort i fantasin ändå.

Sherlock (Netflix) – Alla vet väl vad det här är för nåt vid det här laget (med andra ord: har man inte sett så se! Nu!). Alltså jag vet inte om någon som inte gillar den. Benedict Cumberbatch är ett geni. Jag plöjde nya fjärde säsongen på en dag.

Outlander (Netflix) – En av mina absoluta favoritserier! Baserad på böckerna av Diana Gabaldon, handlar den här serien om en brittisk kvinna som efter andra världskriget åker till Skottland med sin man för att fira sin bröllopsdag, och råkar resa tillbaka 200 år i tiden till 1700-talets Highlands i Skottland, där det råder krig mellan England och Skottland. Den är verkligen helt fantastisk! Både historia och lite fantasy, det är så mycket bra i denna serie och den är sjukt välgjord.

The Walking Dead (AMC) – Zombies. En postapokalyptisk värld. ‘Nuff said. Sjunde säsongen är här och jag undrar om den ska hålla måttet.

Sense8 (Netflix) – En serie som utspelar sig på flera olika plaster, på Island, i Indien, Sydkorea, USA, Nigeria, Tyskland, Mexiko och England. Jag väntar med spänning på nästa säsong, som ska komma i mars. Under tiden släppte de en julspecial som en teaser, och den var BRA.

The OA (Netflix) – En ny serie som börjat cirkulera, jag hade hört mycket om den. Den skull evara mystisk och djup, men jag är lite besviken faktiskt. Serien utvecklades inte åt det hållet jag hade hoppats på, och det är en typisk sådan där serie där det kommer för många frågor, men inga svar (inte på samma nivå som LOST direkt, men ändå) (JUST DET där har man en serie att kolla om, LOST! Jag var ett enormt fan förr i tiden).

Kampen om tungvattnet (Netflix) – En till nordisk serie som är lite lik “Ockuperad”, men är baserad på verkliga händelser under andra världskriget i Norge. Ett riktigt actionpackat äventyr, VÄLDIGT sevärd!

Jordskott (SVT Play) – Ännu en bra svensk kriminalserie, lite äldre men så bra! Utspelar sig i de svenska urskogarna (som knappt finns kvar btw *arg suck*) med lite mystiska övernaturliga inslag (folktro och myter, yay!).

Naken (SVT Play) – Realityprogram om fyra svenskar som under 30 dagar ska göra sig av med alla sina ägodelar som ett socialt experiment. Väldigt underhållande, men samtidigt får det en att reflektera över vad som är viktigt i livet.

Bastubaletten (SVT Play) – Realityprogram där “myten om den tornedalske mannen ska prövas. Vad klarar han egentligen av, vilken självdistans har han, i ett av sina heligaste rum?”. Det säger ju sig självt, måste ses!

The Crown (Netflix) – Om en ung drottning Elisabeth och de kungliga intrigerna i det brittiska hovet på femtiotalet, väldigt drama, väldigt djup, väldigt #GRLPWR

Westworld (HBO) – Jag hade hört så mycket om den här serien och hade nog lite för höga förväntningar, så jag är besviken. Det står dock j*vligt klart att det är en satsig produktion….wow. Det väger upp att de har med Thandie Newton, jag älskar henne. Hon är sassy!

Paradise Hotel – HAHA skojja! (fast nej, jag kollar faktiskt. #SKÄMS)


 

Kommentera!

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Jonnas blogg drivs av WordPress