“En sovsäck väger hälften så mycket som två”

Postad i: MFS, Nepal den 14 March, 2017 av jonbj817

0 people like this post.

Ja, jag har lagt många intelligenta kommentarer idag! Jag har fått feber med ont i halsen och öronen och kommer förmodligen dö enligt flashback och mina egna analyser. Tur jag har en sjukvårdskunnig med mig som ställer diagnosen “förkylning”, inte hals-cancer, och medicinerar med paracetamol och ingefärs-te. 
 
Kathmandu är en livlig stad som mest påminner om Indien (tror vi, vi har aldrig varit där). 
 
Dag 1
Så nu har vi alltså varit här i snart två dygn, men känns som en månad med tanke på hur mycket info och intryck vi fått på så kort tid! Igår var vi uppe tidigt då vi bestämt frukostmöte med vår kontaktperson här i Nepal. Vi var både nervösa och förväntansfulla inför att träffa honom. Till vår lättnad var han typ väldens skönaste person, och tog hand om oss som att vi var hans egna döttrar! Innan vår ankomst hade vi egenligen ingen uppfattning om hur involverad han skulle vara i vår studie, men han var verkligen supertaggad och ville hjälpa oss så mycket som han bara kan. Vårt nya motto är att “go with the flow” och vara ja-sägare. Genom den inställningen har vi redan blivit medbjudna på en rafting-tur, en yoga- och mediationsresort och ett bröllop. Man ska ta alla chanser helt enkelt! 
 
Här hängde vi alltså igår, med Nepals miljövetare och naturvetare #Goals 
 
Vår tanke var att ha en lugn första dag här i Kathmandu, men vår kontaktperson hade andra planer. Han tog med oss till “sitt” Universitet, “Kathmandu University”, som ligger ca 1,5 h utanför Kathmandu som han är “Head of Research” för. HUR COOLT!? Han hade berättat för alla att vi skulle komma dit, så vi behandlades lite som kändisar. Vi fick vara med på möte med PhD-forskare där vi alla berättade om vår forskning (för det gör vi faktiskt-forskar!). Fick även en rundtur i byggnaden för miljövetenskaplig forsking. Deras labb var ju inte riktigt som de vi är vana vid, men allt går, funktionen är ju den samma. Vi hann både träffa vår tolk och göra upp en preliminär plan för när vi ska ut i fält, taggen är total! 
 
Ett stycke Sara på Kathmandu Universitys campus, fjällräven i högsta hugg och biblioteket inom räckhåll.
 
Idag hade vi tänkt gå upp tidigt, men vi var HELT slut efter gårdagens äventyr på campus så det blev inte så tidigt. Vi behövde nog sova ut helt enkelt. Till frukost gick vi till ett hippt café, “Sam’s Brew”, här i närheten där Sara äntligen fick i sig riktigt kaffe för första gången på dagar. Idag har vi varit i Thamel, turistdistriktet i Kathmandu, där vi handlade sovsäck och lite annat praktiskt som kan behövas när vi beger oss upp i bergen. 
 
I turistområdet Thamel gäller mottot “why try harder” eller “why do it now, when you can do it tomorrow”, nåt i den stilen… #Happynepal
 
Sara+riktig espresso=sant! <3 Lägg till vår reseguide-bok som alltid får upp peppen vilken morgon som helst och du har ett vinnande koncept!

“Ska vi eller ska vi inte..? Det vore ju najs med en ananas…” 

Fick in ett riktigt bra pluggflow här nu på kvällen. Med eller utan feber, nu jäklar ska den här studien bli av!

Efter plugget blev vi trötta och slog på TVn och tittar nu på RIKTIGT bra Bollywood-serier. Bra grejer.
 
 


 

Kommentera!

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Jonnas blogg drivs av WordPress