Radiotystnad

Postad i: MFS, Nepal den 29 March, 2017 av jonbj817

0 people like this post.

Glada nyheter, vi är inte döda! Vi har bara inte haft internet eller telefontäckning i en vecka (så vi kunde lika gärna varit döda i och för sig). Senast vi skrev så var vi tillbaka i Dhulikhel, Kathmandu efter första halvan av våra intervjuer som vi gjorde i Jiri. Nu har vi gjort resterande intervjuer på det andra stället, Jyamrung. Så vi har gjort klart alla 25 intervjuer! Det innebär att den roligaste (NOT) delen kvartstår, nämligen analysen och skrivandet av själva uppsatsen. Som bas för detta har vi åkt till hipster-hålan i Nepal, den charmiga staden Pokhara! Här hänger alla backpackers, och så vi då, de två svenska “forskarna” (tror de ja!). Idag har vi faktiskt turistat för första gången, levt lyxliv med varsin massage och käkat för 80 spänn (det är en dyr måltid!).
Nämen en uppdatering då, av allt som hänt under den knappa veckan sen jag senast skrev. Innan vi lämnade Kathmandu för Pokhara så hade vi ett stopp på vägen. Vi blev medbjudna på Nepals andra National River Summit, en toppkonferens om Nepals floder. Problematiken kring floderna är föroreningar och utsläpp av avfall och avloppsvatten, men också en del överraskande miljöförstöring som vi inte visste om, exempelvis att de gräver ut stora mängder sand och grus från flodbankerna. Det anordnades bland andra av Nepal ungdomsallians för miljön och “vårt” Kathmandu University! Det var några hotshots där också, typ miljöministern och vatten- och sanitationsministern! Det var stora kontraster mellan Brian från Thrive Nepal som har gjort ett TED Talk om sitt solenergiprojekt i två små skolor i Nepal, och högsta hönset för mega-hydropower-projektet där den första dammen för multimiljobelopp ska byggas i Nepal.
Här hålls det tal till flodernas försvar mitt under forsränningen, bästa stället för en konferens! #LivingOnTheEdge
Här är hon, miljökämpen! Här med en paddel med texten “Save Trishuli River”, helt spontant. #RiverFighters
Här är alla 200 personer från River Summit påväg ut på forsränningsäventyr på Trishuli River!
Glada och välkomnade till Basecamp för River Summit, alla 200 sov vi i tält bredvid stranden. #Konstantmingel
Hängbroar finns det gott om i nepal, och robusta är de också. Så att man kan gå med all packning utan att dö!
Här är de, våra nepalesiska motparter Saru och Domma, från Nepal Youth Alliance for the Environment!
Det blir så mycket att uppdatera, och så många bilder, så vi får nog skriva ett eget inlägg om vår vistelse i byn Jyamrung! #Staytuned


 

Kommentera!

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Jonnas blogg drivs av WordPress