Dådet i luften

Postad i: MFS, Nepal den 1 April, 2017 av jonbj817

Det har skett ett luftdåd —— läs till slutet av inlägget för att få veta ALLT!!!

Nu har vi varit i Nepal drygt halva tiden. Och Sara har såklart invigt Pokhara (som vi spenderat vår tid efter Jyamrung i) med både spya och diarré inom loppet av ett par dagar. Det är standard, det har hon gjort på VARJE destination.

Jag har också äntligen hunnit ikapp, jag la en kommentar i förrgår vid middagen om att jag varit skonad med sin “järnmage”. Tji fick jag, haha! Skål på det! Apropå skål så har vi levt semesterliv här i Pokhara några dagar nu. Vi har druckit mer öl här än vi gjort hela första månaden (3 stycken, inget att hänga i granen. Eller jo kanske? Skönt med vit månad). Pokhara är Nepals backpacker-hotspot. Här är det #hangloose som gäller.
Vi ska trekka också men väntar in uppsatsen, mensen och vädret. Vi vill ha det mesta skrivet innan vidrar iväg, så vi inte är stressade under vandringen. Det har blivit så varmt här nu så de börjar sätta på fläktarna. Idag är det 26 grader i skuggan. #Semester Det innebär att de antagligen snart kommer att öppna upp en av de vandringsvägarna vi vill trekka. Angående mensen så vill vi få den innan vi drar iväg. Samtidigt, självklart. Vi har ju hängt så mycket att vi numera kan räknas som en person, så självklart är mensen synkad. Och om ni nu tänker, “nu måste de ju ha tröttnat på varandra”….nä. NÄ. Vi hänger KONSTANT, är aldrig ifrån varandra i mer än tio minuter eller så. Men det är som med musiken vi lyssnar på, den tröttnar vi inte heller på. Kent konstant i en månad, UTAN undantag.
Nu lever vi backpacker-lajf! Bärs, sjöutsikt, sitta på golvet, och framförallt daal baht-fritt! #FREEDOM
Snask-dags (nej det är inte diarre)! #Matlåda (OBS hon har inte flottigt hår, utan behandling i form av 7 OILS-IN-ONE! som vi såg på reklam på vår nya favoritkanal, Star Plus, och var tvungna att införskaffa. Den funkar bra, lite för bra!)
Efter all daal baht så var det här himmelriket. Fast inte värt det, med ost-magknip i ett dygn… #NotVeganNotGood

Saker vi gjort istället för att plugga: kollat favvokanalen StarPlus, spytt och rensat tangentbordet med tops. Check!
Vi fick ett infall att flyga lite också så det gjorde vi. #Hangloose

Och här är frugan, luftburen även hon! Och glad som en lärka!

Men sen skedde dådet….

Vi kallar den “sekunden innan den flygande spyan”.
Och med denna vill jag tacka för mig för den här gången.

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Jonnas blogg drivs av WordPress