Hej där, det var ett tag sedan!

Postad i: MFS, Nepal den 16 May, 2017 av jonbj817

Förlåt att jag inte uppdaterat på ett tag, men vi har varit extremt inne i plugg-flow! Nu är vi hemma i Sverige. De två sista veckorna i Nepal spenderade vi i staden Pokhara, och det var fullt fokus på uppsatsen, i och med att vi hade alla intervjuer klara så det var bara själva skrivandet kvar. Och skriva, det har vi gjort. Till förbannelse. Dag som natt, genom hagelstormar, strömavbrott och akuta rundor till toan. Sen var vi iväg på en trek också i en vecka. Vi behövde en välförtjänt paus från DEN (uppsatsen), och medan vi väntade på den sista feedbacken från vår handledare så drog vi alltså iväg på en trek i Himalaya! Mer om det sen!

IMG_2060
Här lämnar vi Nepal efter två månaders äventyr, trötta men glada!

Men nu är vi äntligen klara med uppsatsen! Under maj månad har vi, sen vi kom tillbaka till Sverige i början av maj, skrivit klart det sista, haft framläggning, blivit granskade och fått betyg. Framläggning innebär att man, efter att ens handledare har godkänt att uppsatsen är redo, först presenterar sin uppstats en och en på ett seminarium, sedan blir man utsatt för så kallad “opponering”, en utsedd klasskamrat som ska ge feedback på uppsatsen, och till sist blir en granskad av en utsedd lärare. Efter det kan man få saker att jobba på, och det är olika mycket för olika uppsatser. När granskaren sedan godkänner den slutliga versionen av uppsatsen får en entligen publicera sitt arbete på Digitala Vetenskapliga Arkivet (DiVA), en online-databas. Så vår uppsats är klar och i processen att publiceras på DiVA nu! KUL!

Nepal: En sådan där kravall som inte innefattar studentoverallen och kårhuset nattetid, utan en riktig en.
Sara, jag och vår tolk Nisha gör stan osäker! Vi dansade oss genom nattens Pokhara sista veckan, med boysen i släptåg #friyay
Utöver det har det inte hänt så mycket mer än själva rå-skrivandet. Jo visst ja, vi körde en revansch på paragliding, den här gången utan flygande spya för Sara!  Våra favoriter på Sunrise Paragliding var något överraskade över att vi dök upp igen, men vi blev bundisar så de känner igen oss. #Goalz Annars var sista veckan i Nepal ganska lugn, vi var båda taggade på att slippa magproblem och komma hem till kompisarna och toalettpappret igen, haha! Med det sagt så var Nepal en OFÖRGLÖMLIG upplevelse. Jag uppmanar verkligen alla att göra en MFS, det är verkligen en once-in-a-lifetime grej! Vi kom hem till ett Sverige med det grådassigaste maj på länge, och kände oss lyckligt lottade.
 JUST DET! BIG NEWS – vi har ätit daal baht igen! OCH VI TYCKTE OM DET! Så vi har officiellt kommit över daal baht-oviljan. #FinallyFree
….vi var så glada att ha överkommit daal baht-oviljan att vi körde på och åt två gånger på raken!
En av paragliding piloterna vi fick åka med, Trisha, var Nepals första kvinnliga paragliding pilot! #Girlpower
Här är Sara, i luften, ingen spya den här gången! #Success

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Jonnas blogg drivs av WordPress