Sista kursen, sista uppgiften

Postad i: Examen, Kurser, MiP den 4 June, 2017 av jonbj817

Just nu jobbar vi på den sista uppgiften på den sista kursen på miljövetarprogrammet, POA. Projektledning, organisationsteori och arbetsmiljö. Låter det tråk? NOPE! Det är svinkul. Jag älskar den. Handlar om könsmaktsordningen, genus, mångfald på arbetsplatsen och annat sådant där viktigt. Den allra sista individuella uppgiften lämnades in i går. Yay! Vi ska avsluta kursen med en “forumteater”, en pjäs där vi ska gestalta diskriminering på arbetsplatsen. Min projektgrupp ska gestalta mångfald vs. kompetens. Vi övar nu och skriver en rapport om temat. Det blir alltså det SISTA vi gör på programmet. Sjuuuuukt!

18870497_10155458579687948_1914496462_o
Projektgruppen jobbar flitigt med forumteatern.

Sen är det examensveckan som väntar nästa vecka. Eller den inleds egentligen redan imorgon med pubrunda med klassen. Vi ska besöka trevliga utekrogar i Norrköping, typ som Arbis terass och Trädgår’n. Härliga ställen! Sen är det fullspäckat schema hela nästa vecka med aktiviteter varje dag, typ som Nolle-P nästan. Det kommer vara nostalgiskt, vi ska kolla på gamla bilder, grilla, spela kubb och ha en examensmiddag på Kopparhammaren. Hela köret avlslutas med examensceremonin på fredag om en vecka, då kommer vi vara i Värmekyrkan och få våra diplom och lyssna på lite tal och annat. Bland annat vår programansvarige Johan ska tala, och sen ska jag själv hålla ett tal, i egenskap av f.d sektionsordöranden. Borde kanske börja skriva på det…!

baim-hanif-89800
Snart är det examensdags! Vemod och glädje i ett.

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Jonnas blogg drivs av WordPress