Projektledning

Postad i: SKA-plugg, Solviken den 28 April, 2017 av joshe291

0 people like this post.

Att utveckla en “innovativ” projektplan nĂ€r det gĂ€ller integration Ă€r minsann lĂ€ttare sagt Ă€n gjort! Min lilla grupp om tre har nu gjort en liten “kladd” som har deadline idag kl 18. NĂ€sta vecka ska vi fĂ„ konstruktiv kritik och sedan har vi en sista deadline pĂ„ fredagen igen dĂ€r vi ska skicka in det slutgiltiga resultatet. Sen Ă€r projektdelen av kursen slut! Jösses sĂ„ snabbt det gĂ„r, dĂ„ har redan halva kursen gĂ„tt?! Galet. Sommarlovet blir vĂ€lbehövligt efter denna termin. Efter b-uppsatsperioden har jag haft sĂ„ jĂ€kla ont i kroppen pĂ„ grund av stresspĂ€nningar, sĂ„ pĂ„ tisdag har jag bokat in 60 min massage (!). GÖTTIGT.

Valborg spenderar vi hemma tillsammans med vÀnner och slÀkt, och egen brasa. Det blir grillning av hamburgare och kanske lite (lÀs: förmodligen mycket) rödvin till!

Trevlig helg pÄ er!


 


VG pÄ b-uppsatsen!

Postad i: Min fantastiska idiotiska person, Min fantastiska person, Prokrastinering den 20 April, 2017 av joshe291

0 people like this post.

YAY! Jag och sambon firade med lite skumpa och hemmagjord pizza!

17917801_10154206716536741_4349005088965020310_o

Imorgon kl 18 ska nuvarande kursens första hemtenta in.

Jag har inte börjat.

Japp.


 

Taggar:  -  - …och julen varar Ă€n till pĂ„ska.

Postad i: Helgen, Solviken den 16 April, 2017 av joshe291

0 people like this post.

Vad snopen man blev nÀr snötÀcket bredde ut sig igen? FrÄn gassande solsken och vÄrjackor till minusgrader och snökÀngor.

NÅVÄL.

Hoppas att ni har haft en trevlig pÄsk! Vi har tagit det lugnt, trÀffat slÀkten igÄr och legat pÄ soffan idag bortsett frÄn den obligatoriska skogspromenaden med hundarna förstÄs. I veckan sÄdde vi frön i smÄ drivhus som börjar poppa upp och vi planerar att förvandla en del av tomten till en odlingsplats med lÄdor, bÀnkar, bÀrbuskar och vÀxthus! Kommer bli suuuuuperfint.

I huset sker det lite saker ocksÄ. KÀllarvÀggarna ska mÄlas, nya tapeter ska upp i vardagsrummet och en ny soffa har blivit inhandlad. Trots att sovrummet Àr lite litet pressade jag ocksÄ in en till möbel dÀr:

Skrivhörnan!

Nu har jag flyttat in varenda kursbok och annan favoritlitteratur i det lilla skĂ„pet. Blev himla nöjd, skrivmöbeln Ă€r tidigt 1900-tal och jag vann den pĂ„ auktion för nĂ„gra hundralappar (hade spenderat sjuka summor pĂ„ auktioner om jag hade haft plĂ„nboken till det…). SmĂ€lter in fint i rummet. Eftersom vi bara har ett skrivbord sen innan dĂ€r vi har vĂ„rt hemmakontor har jag tidigare fĂ„tt sprida ut mig pĂ„ matbordet, som visserligen Ă€r stort men det blir aningens svĂ„rstĂ€dat med travar av böcker, utskrifter och gamla uppsatser som fĂ„r flyttas runt sĂ„ fort man vill fĂ„ det lite fint.

Nu ska jag ta tag i litteraturen som Àr till nÀsta veckas seminarium!


 

Taggar:VÄrterminens sista kurs Àr hÀr!

Postad i: SKA-plugg, Studier den 11 April, 2017 av joshe291

0 people like this post.

För lite mer Àn en vecka sedan lÀmnade vi in b-uppsatsen. Det var en vÀldigt stressig period sÄ bloggen fick helt enkelt ligga lite Ät sidan under tiden. Jag har lÀrt mig otroligt mycket under den hÀr tiden, bÄde om arbetsgÄng och samarbete. Det har varit superkul att fÄ analysera vÄra intervjuer frÄn fokusgrupperna, jag kÀnner mig nöjd med resultatet men nu Àr det bara att vÀnta till den 18:e april för att se om Àven handledaren Àr det! PÄ lördagen efter inlÀmning samlades ett stort gÀng frÄn klassen och drack champagne och Ät gott hemma hos en av klasskompisarna för att fira inlÀmningen tillsammans.

Förra mĂ„ndagen började vĂ„rterminens sista kurs – Organisering, projekt och utvĂ€rdering. En annorlunda kurs jĂ€mfört med det vi lĂ€st hittills, dĂ„ denna Ă€r arbetsmarknadsförberedande och vi kommer anvĂ€nda kvantitativa metoder istĂ€llet för kvalitativa. Just nu ligger fokuset pĂ„ organisationsteori. Kursen Ă€r vĂ€ldigt vĂ€lplanerad med mĂ„nga litteraturseminarier och workshops, tillsammans med det ack sĂ„ oundvikliga grupparbetet (denna gĂ„ng fick vi dock dela in oss i grupper sjĂ€lva, vĂ€ldigt skönt) men ocksĂ„ ett par hemtentor. Vi kommer ocksĂ„ fĂ„ göra ett par online-tester för att kolla vĂ„r kunskapsnivĂ„ under tiden.

Nuuuu ska jag ta uti med det jag har kvar att lÀsa till morgondagens litteraturseminarium!


 


UR B-UPPSATSENS SKUGGA RESER HON SIG

Postad i: SKA-plugg, Studier den 14 March, 2017 av joshe291

0 people like this post.

Det har EVENTUELLT varit lite vÀl tyst hÀr pÄ sistone men som de trogna lÀsare ni Àr (?!) sÄ Àr ni ju medvetna om lÀget: b-uppsats. Sluttampen. PÄ fredag ska första utkastet in, sen har vi ytterligare ett par veckor dÀr vi Àven ska klÀmma in seminarium och presentation innan den slutligen lÀmnas in igen i slutet av mars.

Arbetet gÄr BRA, om Àn trögt, nÀr man försöker skriva ihop anteckningar och citat och dra ner det till 30 sidor istÀllet för nuvarande 60. Man vill ju inte riskera missa nÄgot heller, vi har sÄ himla mycket bra material att uppsatsen gÀrna hade fÄtt vara dubbelt sÄ stor. Nu sitter vi i lÀget dÀr vi hela tiden mÄste gallra, gallra och sÄ gallra lite till. Men en ska ju inte klaga pÄ ett sÄdant lÀge!

OKEJ MÅSTE SKRIVA NU PUSS HEJ


 

Taggar:Josefine Hermansson

Tidsoptimistisk kustbo med mÄnga bollar i luften som förutom SKA-studerande ocksÄ spenderar vardagen bland hundhÄr och bokföring. Lever ett lite annorlunda studentliv med villa och eget företag som roddas av hennes desto mer kompetenta sambo. HÀrstammar frÄn en kroniskt hundsjuk slÀkt och Àr i princip född i valphagen, och spenderar dÀrför (till sambons förtret) den lilla fritid hon har pÄ de lite lurvigare familjemedlemmarna.

Har en bakgrund som distansstuderande inom fristĂ„ende etologikurser med inriktning pĂ„ hundbeteende hĂ€r pĂ„ LiU. Har ocksĂ„ hunnit med medie- och kommunikationsstudier vid Örebro universitet, och testat LiUs miljövetarprogram. NĂ„gonstans dĂ€remellan klĂ€mde hon in ett par Ă„rs jobb i Oslo. Men nu, Ă€ntligen, har virrpannan hittat sin plats pĂ„ samhĂ€lls- och kulturanalysprogrammet!

Har man inlÀggsönskemÄl, frÄgor eller bara vill snacka lite hund, skriv en kommentar eller slÀng ivÀg ett mail till joshe291@student.liu.se

(OBS, be henne inte att jonglera irl, hon suger. Noll bollsinne.)


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

Arkösund bilden Àr fingerad en bra helg innehÄller alltid rötjut hemmastudier aka göra allt annat Àn studera hobbyetologen kontrollfreaket LUNCH SAJA medelklass-svensson med bil och villa novembergubbar nu Ängrar jag mig kanske lite Om det fanns ett VM i prokrastinering hade jag varit obesegrad mÀstare Oslo ovve-invigning the gang vad gör man inte för Instagram zzZznark Ät helvete det Àr hur det gÄr

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Josefines blogg drivs av WordPress