Variabler och regressionsanalyser.

Postad i: SKA-plugg den 23 May, 2017 av joshe291

0 people like this post.

Himmel sÄ skönt att ha det blocket bakom sig. Vi har kört statistik genom ett program som heter SPSS, som vi sedan avslutade med en kort presentation. DÄlig bok med alldeles för svÄr matte (come on god damnit, skulle jag sitta pÄ SKA om jag kunde matte?!) MEN det gick vÀgen ÀndÄ och sjÀlva statistikarbetet var vÀldigt lÀrorikt.

Nu gÄr vi in i kursens sista (!) block, som bestÄr av 2 x förelÀsning och 2 x workshop pÄ tvÄ veckor. DÀr fÄr ni en liten inblick i hur vÄrt schema ser ut cirka 90% av studietiden. Boken Àr inte tjock sÄ det Àr ju ocksÄ himla skönt sÄhÀr i tider nÀr man helst vill sitta i solen och sippa pÄ rosé. Eller vitt. Eller rött. Valfritt vin, helt enkelt. Kanske en bra öl. En svalkande DRINK Àr givetvis ett mÄste. Japp.

Nu vet ni vad jag gör i helgen.


 

Taggar:Reserv, reserv, reserv.

Postad i: Studier den 3 May, 2017 av joshe291

0 people like this post.

Haha, precis som jag misstĂ€nkte. “Du har reservplats nr 2 246”. OBS skĂ€mtar ej, stĂ„r pĂ„ riktigt sĂ„ i en av mina urvalsgrupper. COME ON PEOPLE, SÖK SOMMARJOBB ISTÄLLET?! Ska ni plugga bort hela livet??!

/Hycklaren


 

Taggar:  - Sköna maj!

Postad i: Studier den 2 May, 2017 av joshe291

0 people like this post.

BARA 4 VECKOR KVAR TILL OFFICIELL SOMMAR?!

Jag kan liksom inte smÀlta det hÀr.

Även denna sommar “skippar” jag sommarjobb och Ă€gnar tiden Ă„t ledighet, företag och hundtrĂ€ning. Jag har Ă€ven sökt lite sommarkurser, men trycket pĂ„ sommarkurserna brukar vara högt sĂ„ jag har ingen stor förhoppning om att bli antagen. Beskedet kommer idag, men hade inte publicerats Ă€n nĂ€r jag kikade nu. Jag har enbart sökt distanskurser, ett skönt avbrott frĂ„n schemalagda studier. Jag kan Ă€rligt sĂ€ga att jag saknar just distansstudierna med jĂ€mna mellanrum, det ger ju en helt annan fritid och möjligheter, samtidigt som det förstĂ„s Ă€r svĂ„rare bĂ„de nĂ€r det gĂ€ller att faktiskt plugga (ni vet ju att jag Ă€r okrönt mĂ€stare i prokrastinering) men ocksĂ„ om det ska utföras nĂ„gon form av grupparbete (smĂ„tt hopplöst).

Till sommaren har jag bara sökt kurser inom mediefĂ€ltet. As you know sĂ„ har jag tidigare lĂ€st en termin medie- och kommunikationsvetenskap nĂ€r jag bodde i Örebro, för mĂ„Ă„Ă„Ă„nga Ă„r sedan, och just medier och kommunikation ligger mig fortfarande varmt om hjĂ€rtat. NĂ€r denna termin Ă€r slut har jag bara ett Ă„r kvar av mina studier (!!!) sĂ„ oundvikligen har jag förstĂ„s fnulat lite pĂ„ vad som ska ske sen. Att jag ska fortsĂ€tta plugga kĂ€nns ganska sjĂ€lvklart, men om det blir enstaka kurser, en master eller en till kandidat Ă„terstĂ„r att se. Som sĂ„ mĂ„nga andra vet jag ju inte VAD JAG VILL MED MITT LIV sĂ„ att fortsĂ€tta bygga pĂ„ kunskapsbanken Ă€r ju Ă„tminstone en plan.

Nu ska jag logga in pÄ antagning.se igen och frenetiskt trycka pÄ F5. Hej!


 

Taggar:  - Projektledning

Postad i: SKA-plugg, Solviken den 28 April, 2017 av joshe291

1 people like this post.

Att utveckla en “innovativ” projektplan nĂ€r det gĂ€ller integration Ă€r minsann lĂ€ttare sagt Ă€n gjort! Min lilla grupp om tre har nu gjort en liten “kladd” som har deadline idag kl 18. NĂ€sta vecka ska vi fĂ„ konstruktiv kritik och sedan har vi en sista deadline pĂ„ fredagen igen dĂ€r vi ska skicka in det slutgiltiga resultatet. Sen Ă€r projektdelen av kursen slut! Jösses sĂ„ snabbt det gĂ„r, dĂ„ har redan halva kursen gĂ„tt?! Galet. Sommarlovet blir vĂ€lbehövligt efter denna termin. Efter b-uppsatsperioden har jag haft sĂ„ jĂ€kla ont i kroppen pĂ„ grund av stresspĂ€nningar, sĂ„ pĂ„ tisdag har jag bokat in 60 min massage (!). GÖTTIGT.

Valborg spenderar vi hemma tillsammans med vÀnner och slÀkt, och egen brasa. Det blir grillning av hamburgare och kanske lite (lÀs: förmodligen mycket) rödvin till!

Trevlig helg pÄ er!


 


VG pÄ b-uppsatsen!

Postad i: Min fantastiska idiotiska person, Min fantastiska person, Prokrastinering den 20 April, 2017 av joshe291

1 people like this post.

YAY! Jag och sambon firade med lite skumpa och hemmagjord pizza!

17917801_10154206716536741_4349005088965020310_o

Imorgon kl 18 ska nuvarande kursens första hemtenta in.

Jag har inte börjat.

Japp.


 

Taggar:  -  - Josefine Hermansson

Tidsoptimistisk kustbo med mÄnga bollar i luften som förutom SKA-studerande ocksÄ spenderar vardagen bland hundhÄr och bokföring. Lever ett lite annorlunda studentliv med villa och eget företag som roddas av hennes desto mer kompetenta sambo. HÀrstammar frÄn en kroniskt hundsjuk slÀkt och Àr i princip född i valphagen, och spenderar dÀrför (till sambons förtret) den lilla fritid hon har pÄ de lite lurvigare familjemedlemmarna.

Har en bakgrund som distansstuderande inom fristĂ„ende etologikurser med inriktning pĂ„ hundbeteende hĂ€r pĂ„ LiU. Har ocksĂ„ hunnit med medie- och kommunikationsstudier vid Örebro universitet, och testat LiUs miljövetarprogram. NĂ„gonstans dĂ€remellan klĂ€mde hon in ett par Ă„rs jobb i Oslo. Men nu, Ă€ntligen, har virrpannan hittat sin plats pĂ„ samhĂ€lls- och kulturanalysprogrammet!

Har man inlÀggsönskemÄl, frÄgor eller bara vill snacka lite hund, skriv en kommentar eller slÀng ivÀg ett mail till joshe291@student.liu.se

(OBS, be henne inte att jonglera irl, hon suger. Noll bollsinne.)


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

Arkösund bilden Àr fingerad en bra helg innehÄller alltid rötjut hemmastudier aka göra allt annat Àn studera hobbyetologen kontrollfreaket LUNCH SAJA medelklass-svensson med bil och villa novembergubbar nu Ängrar jag mig kanske lite Om det fanns ett VM i prokrastinering hade jag varit obesegrad mÀstare Oslo ovve-invigning the gang vad gör man inte för Instagram zzZznark Ät helvete det Àr hur det gÄr

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Josefines blogg drivs av WordPress