Njuter av jullov!

Postad i: Studentlivet, vardagen den 18 December, 2014 av Karolina

2 people like this post.

Det är så otroligt skönt att äntligen få vara hemma igen på lite jullov. Tror jag uppskattar det lite mer än vanligt med tanke på att jag ju var iväg hela sommaren och därför knappt hann spendera nån tid alls med familjen. Så nu njuter jag till fullo av att bara få gå här hemma och skräpa och göra just ingenting. Idag har jag varit inne i stan och lunchat och hämtat lillebror i skolan. Sen har vi ritat, julpysslat och bara tagit det lugnt. Nu lagar jag käk till oss (makaroner och köttbullar) och ikväll ska det läggas in sill. Tänk så härligt det är att bara få va ibland.

IMG_3109


 


Slutet gott, allting gott

Postad i: Studentlivet, vardagen den 17 December, 2014 av Karolina

2 people like this post.

Vi får lägga fram! Dock tack vare att jag har ringt runt till vad som känns som hela universitetet idag, vänt ut och in på mig själv, bönat och bett, gråtit en skvätt och så vidare. Till slut gick det vägen dock och jag tackar Grynet och hennes uppmaning om att man inte ska ta någon skit, hade det inte varit för att jag hade den inställningen med mig från början hade det aldrig gått!

Nu lägger jag alltså hela den där karusellen bakom mig och tar jullov! Jag och Kattsson kom precis hem till Småland och nu ska jag inte tänka på uppsatsen förrän det är dags att ta tag i att börja förbereda opponeringen.


 


Ropar hej innan jag är över bron!

Postad i: Studentlivet, vardagen den 16 December, 2014 av Karolina

0 people like this post.

Nu är äntligen äntligen äntligen uppsatsen inlämnad! Därmed kommer här också terminens sista “cambild från studiemiljö”, idag tagen då jag väntade in Samuel på stadsbibblan inför att vi skulle ta och fixa till det absolut sista innan vi skickade in.

Dock visade det sig att vi trots att vi frågat vår handledare massa gånger om inlämningsprocessen och han helt utan tvekan svarat “den ska bara slängas in på Lisam på onsdag”, att detta var helt totalt fel. I själva verket skulle vi redan tidigare mailat någon man och sagt att vi vill lägga fram och sedan ska uppsatsen imorgon laddas upp på IKKs (institutionen för Kultur och kommunikation) hemsida… Och all denna info fick jag mest som av en slump efter att ha pratat med en annan student… Det verkar alltså som att handledaren har noll koll på detta (dessutom hade han gett oss fel framläggningsdatum…) Därför så är det egentligen att ropa hej innan vi riktigt är över bron för i värsta fall vaknar jag imorgon till ett mail i stilen: “Hej, har aldrig någonsin hört talas om er uppsats eller hört något från er handledare och ni kan inte bara lägga upp den en dag innan deadline och tro att vi fixar opponenter och exminatorer till er”. Blir det så är det dock jag som går bärsärk inne på IKKs kontor kan jag meddela.

(Ska väl dock påpeka att denna information funnits tillgänglig om vi hade letat noga efter den, men eftersom vi valde att fråga handledaren hur allt gick till så trodde vi ju oss veta. Och som ni alla kanske vet så söker man ju inte efter information som man är säker på att man redan har…)

Så sammanfattningsvis så blir imorgon en spännande dag, antingen för att vi får helt ok på detta (vilket vi trodde att vi redan hade) eller så får ni följa med mig live i mina raseriutbrott.

Här är bilden från stadsbibblan då jag ännu var ovetande om vad som komma skulle och trodde att jag bara “skulle slänga in uppsatsen på Lisam imorgon….”

Bild 2014-12-16 kl. 12.45 #2


 


Glöggprovning

Postad i: Studentlivet, vardagen den 13 December, 2014 av Karolina

3 people like this post.

Igår hade jag en supermysig fredag! Först var jag i och för sig på campus och fixade litegranna (skickade in anställningsavtal till Smartstudies och sådär). Men sen åkte jag ner på stan och mötte upp Bambi för att kolla på julklappar och handla allt inför kvällen grej, nämligen glöggprovningen!

Vi gjorde som så att alla tog med sig en glögg utan att visa vad det var för dom andra, sen så provade vi alla och så fick man gissa vad man trodde det var för smak och sådär samt sätta poäng. Festligast av allt var nog att min och Robins glögg fick riktigt bra poäng och att inte ens jag (det var Robin som fick rodda allt så han var den enda som visste vad som provades) fattade att det var vår egengjorda. Tur det kanske eftersom vi tänkt ge bort några flaskor som julklappar :)

10846723_10152562356133549_1831122542_n


 


Och där åkte uppsatsen in!

Postad i: Studentlivet, vardagen den 11 December, 2014 av Karolina

2 people like this post.

Klickade precis på “skicka” knappen och lämnade därmed ifrån mig uppsatsen för sista gången innan den slutgiltiga inlämningen. Det känns just nu lite sådär, man blir ju lätt lite självkritisk när man läst den cirka tusen gånger.. Men nu är det bara att vänta till på måndag klockan 16 då vi återigen ska ha en träff med vår handledare för en sista feedback innan onsdagens inlämning. Det känns såklart supernervöst att bara gå och vänta (man vet ju inte om man kommer ha en miljon saker att ändra efter handledningen liksom) men det betyder också att jag nu har en riktig långhelg framför mig! Otroligt gött måste man nog ändå få säga :)


 


Karolina Bergman

Karolina Bergman
Hejsan!

Jag heter Karolina och går sista året här på Linköpings universitet.Till sommaren planerar jag att vara färdig gymnasielärare inom svenska och religion.

Här får ni chansen att hänga med mig genom sista året i studentlivet och ända fram i mål! Här kommer ni får ta del av hur man bäst klarar sig som student, efter fyra år har jag nämligen samlat på mig en hel del tips och tricks som kan underlätta, och kanske till och med förgylla, studentvardagen.

Har ni några frågor är det bara att slänga in en kommentar under ett inlägg eller maila mig på: karbe238@student.liu.se.


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.karolinas blogg drivs av WordPress