Fredag!

Postad i: Studentlivet, vardagen den 23 January, 2015 av Karolina

0 people like this post.

Denna fredag har jag spenderat på campus mellan 8-16 och skrivit uppsats tillsammans med Björn. Efter det så mötte jag upp Robin på Campushallen för ett core dynamics-pass. Det var ett pass som man tränade i par som typ gick ut på en massa olika övningar med en medicinboll, det var hur som helt riktigt kul (förutom att Robin kastade bollen rakt i ansiktet på mig en gång…). Det är ju ännu roligare att kunna träna tillsammans :)

Efter träningen åkte vi hem och duschade innan vi åkte ut till Maxi för att handla inför kvällens fredagsmiddag, hemmagjord pizza! Nu har vi käkat och spelar tvspel och har det allmänt fredagsgött. Sammanfattningsvis har det varit en riktigt bra vecka fylld med PA3 plugg, seminariegruppsträffar, uppsatsskrivande, träning och jobb. Så för första gången på länge känner jag att jag verkligen har gjort mig förtjänt av en skön fredagskväll!

Idag så har jag och Björn haft ett helt klassrum för oss själva (man kan boka grupprum och salar på Lius hemsida och imorse var det bara salar kvar). Här ser ni när Björn försöker strukturera upp uppsatsen på whiteboarden och ni ser också att jag var den snällaste uppsatsskrivarpartnern och kom med kaffe, mjölk och koppar till oss idag.

IMG_3202-2


 


Snöigt på campus

Postad i: Studentlivet, vardagen den 22 January, 2015 av Karolina

0 people like this post.

Nu har det snöat några dagar här uppe i Linkan och det börjar bli riktigt vintrigt och fint, hoppas att det inte smälter bort lika fort denna gång :) Såhär såg det ut imorse när jag cyklade upp för märkesbacken. Tror jag berättat det förut men märkesbacken är alltså backen som leder upp till campusområdet, och i den har alla sektioner och föreningar målat sina loggor. Tycker den är riktigt tjusig och gör att man blir lite glad när man kämpar sig upp för backen på mornarna.

IMG_3199


 


En dag på Campus

Postad i: Studentlivet, vardagen den 20 January, 2015 av Karolina

2 people like this post.

Här sitter jag och poserar lite trött i en webkamera (fick dock endast ett försök då det kom folk och satte sig bredvid.. finns ju typ inget pinsammare än att bli påkommen med att ta bilder på sig själv). Vill hur som helst illustrera att jag sitter på Campus där jag minsann har en riktig heldag idag. Träffade Björn klockan 8 för att sitta med vår uppsats fram till lunch, sen var det dags för föreläsning i sista kursen mellan 13-15. Efter det satt jag och Björn en timme till med uppsatsen och nu sitter jag och pillar lite till med den innan det är dags för mig att bege mig till Campushallen vid kl 18. Sådana dagar är ju minst sagt lite ovanliga för mig som mest ägnat mig åt självstudier hemma den senaste tiden. Tycker dock det är så himla skönt att faktiskt känna att man gör någonting. Jag gjorde såklart massa saker hemma också men det känns inte lika mycket “på riktigt” då tycker jag. Det känns gött att få känna att man faktiskt är en riktigt student för en gångs skull :)

Bild 2015-01-20 kl. 16.32


 


Dags för sista terminen – någonsin!

Postad i: Studentlivet, vardagen den 18 January, 2015 av Karolina

3 people like this post.

Imorgon så startar min sista termin på lärarutbildningen, det är nästan så att jag får svindel bara jag tänker på det. Efter fem år ska jag ut ur denna lilla studentbubbla och ute i vad folk kallar “det riktiga livet”. Känns otroligt läskigt och fantastiskt på samma gång.

Hur som helst så tänkte jag ta och uppdatera er lite på hur denna termin kommer att se ut.

Det första som kommer hända är att jag börjar läsa kursen PA3 (Pedagogiskt arbete 3, dessa PA-kurser är utbytta mot olika UK -kurser, vilket står för utbildningsvetenskaplig kärna, på nya lärarutbildningen.) Denna PA3-kurs är otroligt mycket läsa, men för en gångs skull är det också föreläsning eller seminarie nästan varje dag (utom fredagar). Det känns otrolig skönt att för en gångs skull ha mer schemalagt än 4h i veckan som annars varit standard under större delen av utbildningen. Denna kurs kommer slutligen att examineras genom en hemtentamen. Jag har hört att den hemtentan ska vara helt sinnessjuk och att man måste referera till nästan all kurslitteratur för att det ska gå vägen. Jag tänker dock att det bara är att tänka “det är den sista tenta du någonsin behöver skriva” och bara kötta på så gott som man bara kan.

Sen är det såklart också dags för min slutpraktik! Denna kommer att äga rum under PA3 kursen. Den startar vecka 6 och sedan är det även veckorna 9-12. Jag ska vara på Birgittaskolan i Linköping, ska dit och träffa min handledare under vecka 5 så vi hinner förbereda lite så jag verkligen kan sätta igång direkt när praktikperioden börjar.

Slutligen ska jag också skriva ytterligare en uppsats. Detta är det tänkt att man ska göra under den sista delen av terminen, men jag kommer att jobba med min litegrann under hela terminen. Det är nämligen som så att jag ska skriva med Björn som har en lite annan studiegång, därför har vi gjort som så att Björn drar tyngsta lasset nu i början när jag gör annat, och jag drar tyngsta laser i slutet när han gör annat. Tror att det kommer bli superbra och det ska bli så sjukt kul att skriva tillsammans med Björn :)

Så detta är vad jag i stora drag kommer att ägna mig åt under min sista termin! Det är givetvis en del mindre uppgifter ska genomföras också, men vill inte tråka ut er med allt för många smådetaljer.

 


 


Klättring på Campushallen

Postad i: Studentlivet, vardagen den 18 January, 2015 av Karolina

1 people like this post.

Ikväll var jag och Robin som sagt iväg på klättring på Campushallen. Det var riktigt roligt och perfekt lugn söndagsträning precis som jag misstänkte. På bilden ser ni Robin som lyckats ta sig hela vägen upp till toppen! Det lyckades faktiskt jag också med, fast på en lite (okej, kanske mycket) lättare bana :)

 

IMG_3194


 


Karolina Bergman

Karolina Bergman
Hejsan!

Jag heter Karolina och går sista året här på Linköpings universitet.Till sommaren planerar jag att vara färdig gymnasielärare inom svenska och religion.

Här får ni chansen att hänga med mig genom sista året i studentlivet och ända fram i mål! Här kommer ni får ta del av hur man bäst klarar sig som student, efter fyra år har jag nämligen samlat på mig en hel del tips och tricks som kan underlätta, och kanske till och med förgylla, studentvardagen.

Har ni några frågor är det bara att slänga in en kommentar under ett inlägg eller maila mig på: karbe238@student.liu.se.


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.karolinas blogg drivs av WordPress