Ett typiskt studentigt “life-hack”

Postad i: Studentlivet, vardagen den 15 August, 2014 av Karolina

0 people like this post.

Här kommer ett av mina tips på hur man löser ett typiskt “studentvardagsproblem”. Du vaknar på morgonen och inser att du glömt ta upp den frusna matlådan och att du nu kommer få försöka tina denna isklump i mikrovågsugnarna på campus.. Vad gör du då för att skynda på upptiningsprocessen? Jo du placerar matlådan ovanpå kaffebryggaren när du brygger kaffet som du givetvis har med dig i en termos (för vem har råd att alltid köpa kaffe på campus?). Ett bra, strålningsfritt, sätt att tina upp lådan litegranna :D

IMG_0661


Lite lärarpepp!

Postad i: Studentlivet, vardagen den 11 August, 2014 av Karolina

2 people like this post.

Nu när antagningsbeskeden kommit tänkte jag att det minsann kan vara på sin plats med lite lärarpepp! För om det nu är så att ni är antagna så är ni på väg mot ett av de absolut viktigaste yrkena som finns. Som lärarförbundet säger, allting börjar med en bra lärare. 

Vill ni verkligen känna peppen iför yrket så rekommenderar jag att ni spenderar en liten stund inne hos För det vidare . Det är en helt fantastisk sida som påminner om att det man gör är otroligt viktigt och meningsfullt :)


Ett livstecken!

Postad i: Studentlivet, vardagen den 9 August, 2014 av Karolina

1 people like this post.

Nu var det ett tag sen vi hördes senast, och jag har faktiskt hunnit ha besök en gång till! Nu var det morsan, Patrik och lillebror som var här :) Hur fint som helt att få se dom igen och visa upp Bad Gastein. Sen har det varit fullt upp precis som vanligt och jag har inte hunnit ta speciellt mycket bilder direkt. Men sammanfattningsvis har jag det fortfarande helt toppen här nere, det ska såklart bli skönt att komma hem om två veckor men det är ju också lite vemodigt att man bara ska sätta sig på ett plan och lämna hela detta livet bakom sig bara sådär. Man lever verkligen som i en liten bubbla som är speciell på många sätt, vi får se om jag kanske sätter mig ner och skriver ett långt inlägg om det någon gång. Annars får ni helt enkelt nöja er med bilderna ni får skymta här i bloggen!

Bilderna är från när lillebror var här och även från när hela guidestyrkan intog Dorffest i gannbyn Dorfgastein, och sen är det en bild på kaisesmarren (bästa maten ever) och slutligen en bild på utsikten från kontoret, inte helt pjåkig!

 

IMG_2447 IMG_2483 IMG_2491 IMG_2498  IMG_2506 IMG_2509  IMG_2527 IMG_2537


Andra antagningsbeskedet

Postad i: Studentlivet, vardagen den 6 August, 2014 av Karolina

0 people like this post.

Idag kommer det andra och sista antagningsbeskedet! Kan tänka mig att det kanske är några av er som spänt sitter och väntar för att se om ni kommit över reservspärren? I så fall håller jag tummarna för er :) Om ni redan fått veta att ni kommit in så säger jag GRATTIS och välkomna till lärarutbildningen på LiU!


När matinspirationen ickefinns

Postad i: Studentlivet, vardagen den 5 August, 2014 av Karolina

0 people like this post.

Som student är det ju, som jag och många andra sagt många gånger tidigare, viktigt att planera sina matinköp och försöka att alltid ha med sin en matlåda. Men vad gör man då när inspirationen tryter och man är trött på brödrostade fiskpinnar? Jo man tar sig en titt på nedanstående länkar och känner hur inspirationen åter börjar flöda!

Vardagsmaten

Billiga veckan

Arlas vardagsmat

 


Karolina Bergman

Karolina Bergman
Här har ni en glad tjej som går sitt tredje år på lärarprogrammet, med målet att bli gymnasielärare inom svenska och religion.

I min blogg får ni se det vardagliga studentlivet, hänga med på fartfyllda kravaller, få insikt i sektionens styrelse som jag engagerar mig i, ta del av bra tips för studentlivet och mycket mycket mer.

Du kan också maila mig frågor på karbe238@student.liu.se.

Välkomna att ta del av mitt studentliv!


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.karolinas blogg drivs av WordPress