Klaaaaar!

Postad i: Studentlivet, vardagen den 22 October, 2014 av Karolina

2 people like this post.

Idag blev jag äntligen färdig med min hemtenta! Eller redan i förmiddags faktiskt, men sen har jag ägnat tiden åt att förbereda en redovisning inom den andra kursen (religionshistoria, vi skulle analysera en historisk text utifrån ett gäng frågor) och sedan också gått på seminarie och redovisat. Efter det åkte jag direkt iväg på pilates och nu är jag alltså äntligen hemma :)

Sen har jag ju ingen aning om hur det gått, men det har man ju ändå aldrig. Så nu är det bara att hålla tummarna!

Det betyder också att jag imorgon har en “vilodag” eftersom nästa hemtenta inte kommer förrän på fredag. Den tänkte jag dock ägna åt att kolla upp lite litteratur inför uppsatsen som jag ska ägna mig åt resten av terminen (jag börjar skriva direkt efter att religionhistoriehemtentan är inlämnad). Vi har nämligen en liten uppstartsträff på fredag och det känns skönt om man kan komma dit och ha någorlunda koll på läget.

Just det! Sen kommer min lilla “vilodag” avslutas på toppenvis då jag efter min yoga ska bege mig ner på stan då vi ska ut och käka ett gäng för att fira Gustav som fyller år. Vi ska prova den nya restaurangen 1854 som jag velat gå till hela hösten :) Så det blir nog en bra dag imorgon med!


 


Veckomenyn!

Postad i: Studentlivet, vardagen den 20 October, 2014 av Karolina

2 people like this post.

Trots att både jag och Robin är inne i tentaperioder just nu (har suttit hela dagen idag och typ inte lyckats producera något alls, men vissa dagar måste få vara lite sämre antar jag) måste vi ju faktiskt ändå äta mat! Därför tänkte jag ta och slänga upp veckans meny här idag, det var ju uppskattat sist. Som vanligt är det inte planerat vilken dag vi äter vilket eftersom det beror lite på vad man är sugen på/orkar laga. Däremot gör vi alltid en veckomeny innan vi åker och veckohandlar så vi vet vad vi ska äta under veckan :) Denna vecka blev det massa pumpa, har varit nyfiken på det ett tag och nu är det ju sådana tider.

(Nu är det bara två receptlänkar, resten hittar vi på lite medan vi lagar)

 

1. Älgryggbiff med couscoussallad och ajvarsmaksatt creme fraishe. (Det käkade vi nu ikväll)

2. Chilihet pumpasoppa med ingefärsyoghurt

3. Viltkryddad färslimpa med pumpa och äpple

4. Wok på viltkött med lime, ingefära, grön curry kokosmjölk och nudlar

5. Wraps med viltskav, grönsaker, creme fraishe och guacamole

6. Gös med broccoli, potatis och äggsås

 


 


En härlig helg!

Postad i: Studentlivet, vardagen den 20 October, 2014 av Karolina

1 people like this post.

Nu är det måndag igen och jag kan inte säga annat än att jag har haft en riktigt fin helg i helgen! Som ni vet så var jag i fredags först på fredagspuben med Jake och Veronica, sen joinade Robin och ett par av hans klasskompisar. Sen promenerade vi och handlade innan det blev sushiverkstad här hemma hos oss! Efter att vi var mätta, glada och lite runda om fötterna drog vi till Pontus som hade inflyttningsfest. Dock skulle dom precis till flamman när vi kom så vi hängde på men gav upp när vi såg kön och åkte hem och sov. Tur var väl kanske det eftersom vi trots hemgången var rätt så trötta när vi masade oss till tåget vid lunchtid på lördag.

Sen var vi alltså hemma hos Malin under lördagen. När vi kom fick vi fika (Malins bakande är något som saknas mycket här hemma i Linkan av alla oss som hon lämnade bakom sig…) Sen käkade vi middag innan resten av folket trillade in och det blev inflyttningsfest. Vi hade förresten med oss bästa presenten i form av en champangekylargrej fylld med bubbel och partyis vi köpte på stationen :)

Sedan ägnades söndagen efter en brakfrulle hos Malin och ett par timmar på tåg mestadels i horisontalläge här hemma hos oss.

IMG_2955 IMG_2958 IMG_2960 10628046_10153254120488272_2480934884228820521_n


 


Äntligen fredag!

Postad i: Studentlivet, vardagen den 17 October, 2014 av Karolina

2 people like this post.

Så kom den äntligen, fredagen! Jag är i och för sig fortsatt ambitiös och sitter i skolan 9-15 och skriver på hemtentan för att sedan möta Veronica, Jake & Robin på fredagspuben för att ta en (förhoppningsvis) välförtjänt fredagsöl! Fredagspuben är här på campus då det studentdrivna fiket Baljan på torsdags- och fredagseftermiddagar byter skepnad till en pub istället. Efter att vi varit där så ska vi hem till oss och laga sushi tillsammans, så himla kul! Älskar sushi och älskar matlagningspyssel tillsammans med vänner hemma i köket :)

Även lördagen har faktiskt storslagna planer, då ska nämligen jag, Robin & Björn ta tåget till Stockholm för att gå på Malins inflyttningsfest! Ska bli så himla kul att träffas igen. Sen på söndag åker vi tillbaka till Linköping igen. Så det är en fartfylld helg även detta, man är ju bara ung en gång, yolo osv.

Hoppas ni också får en fin fredag och har en härlig helg framför er! :)

 


 


Eftermiddagsdippen

Postad i: Studentlivet, vardagen den 15 October, 2014 av Karolina

1 people like this post.

Har idag suttit i skolan sen ca halv nio och skrivit på hemtentan, och det har minsann gått riktigt bra! Fram tills nu då.. Klockan är nu halv tre och jag måste säga att jag lätt tappar all inspiration såhär på eftermiddagen. Hela förmiddagen var jag hur pigg och klar i huvudet som helst, sen mötte jag upp Björn, Veronica och Linda för lunch mellan 12-13 och sen satte jag mig här igen och nu känner jag bara hur orken rinner ur mig. Det beror nog också lite på att jag har de svåraste begreppen kvar på fråga ett (de som jag liksom skjutit framför mig då jag vet att de är lite knivigare än de andra) men det är bara att försöka hitta ny motivation och försöka tänka på att när jag väl fixat det där sista får jag lov att gå hem för dagen!

Sitter nu insvept i min gigantiska halsduk och försöker hälla i mig kaffe för att få fram de sista krafterna :)

Bild 2014-10-15 kl. 09.09


 


Karolina Bergman

Karolina Bergman
Hejsan!

Jag heter Karolina och går sista året här på Linköpings universitet.Till sommaren planerar jag att vara färdig gymnasielärare inom svenska och religion.

Här får ni chansen att hänga med mig genom sista året i studentlivet och ända fram i mål! Här kommer ni får ta del av hur man bäst klarar sig som student, efter fyra år har jag nämligen samlat på mig en hel del tips och tricks som kan underlätta, och kanske till och med förgylla, studentvardagen.

Har ni några frågor är det bara att slänga in en kommentar under ett inlägg eller maila mig på: karbe238@student.liu.se.


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.karolinas blogg drivs av WordPress