Hemtentan inlämnad

Postad i: Studentlivet, vardagen den 27 March, 2015 av Karolina

1 people like this post.

Nu är äntligen hemtentan inlämnad! Jag kan dock inte påstå att det känns speciellt bra, det känns snaras faktiskt inte alls bra. Men jag har gjort det absolut bästa som jag kunnat så nu får vi helt enkelt bara hålla tummarna som vanligt (eller ja, kanske lite extra hårt denna gången) och hoppas på att detta går vägen. Det värsta är att i och med påsken så ligger 10 arbetsdagar (som alltså är rättningstiden) väldigt långt bort…

Uppdateringen här har ju varit helt obefintlig under tentan, vilket beror på att jag har bott inne på Creactive hela dagarna (från 8-20) och sedan fortsatt hemma i soffan (fast då har jag mest hållt på med småpill förstås). Här är i alla fall de enda bilder som jag knäppt, där ser ni också lite mumsiga mellanmål. Bestämde mig för att jag fick gå all in på mellanmålen (eftersom jag varit så duktig med lunchlådan) så varje morgon på väg till Creactive åkte jag inom pressbyrån och handlade sådana där roliga grejer som man aldrig unnar sig annars. Jag menar, det fick ju trots allt finnas något ljus i dessa dagar av konstant tentamörker.

IMG_0096 IMG_0093

IMG_0094


 


Händer i veckan

Postad i: Studentlivet, vardagen den 23 March, 2015 av Karolina

1 people like this post.

Jag fortsätter på min nya lilla bloggtradition med Händer i veckan. Denna vecka får ju jag min hemtenta som ni vet (sista tentan på utbildningen!) så det kommer vara fullt upp med det.

Måndag: 9-11 seminarie om dilemman under praktiken. Sedan resten av dagen ska jag spendera med att fixa till CV och personligt brev och söka lite jobb (hade tänkt vänta till efter tentan med detta men det har kommit ut en hel del så vill ej vänta). På kvällen ska jag iväg och träna bodupump.

Tisdag: Seminarie 9-12. Sedan får vi vår tenta! Så ska sitta med tentan hela dagen med undantag för en löprunda.

Onsdag: Sitta med tenta precis helda dagen, bodypump på kvällen.

Torsdag: Sitta med tentan, ut och springa samt åka och hämta provet som mina praktikelever skrivit och som jag ska rätta och lämna tillbaka till dem nästa vecka.

Fredag: Inlämning av tentan kl 12. Sedan transkribera intervjuer fram till det är dags för två intervjuer mellan kl 15-17. Efter det åker jag hem till Småland!

Lördag: Vara hemma och mysa med familjen i Småland.

Söndag: Åka hem igen, rätta proven.

 


 


Vårmiddag i snön

Postad i: Studentlivet, vardagen den 23 March, 2015 av Karolina

1 people like this post.

Vi tyckte ändå att det kändes ganska rimligt att kunna ha en vårmiddag i slutet av mars, men inte då. Lagom tills Björn och Robin skulle tända upp grillen började det nämligen snöa… Men dom grillade på glatt ändå och det blev en riktigt fin middag i alla fall :) Vi var sju personer som käkade och vi åt minibakpotatis (alltså vanlig potatis gjord som en bakpotatis) med lax och peparrotsfyllning till förrätt, grillade revben med fransk potatissallad till varmrätt och en kokospanacotta med ananas och mynta till efterrätt. Hur gott och hur trevligt som helst!

IMG_0084


 


Det roligaste på Facebook idag

Postad i: Studentlivet, vardagen den 20 March, 2015 av Karolina

0 people like this post.

Jag och Björn satt och skrattade gott åt denna konversation på Facebook idag när vi hade paus från förmiddagens transkriberande. Det är alltså två av mina bekanta där personen som skriver är religionslärare och mottagare en föredetta lärarstudent som bytt till rena matematikstudier.

Måste säga att vi kanske känner igen oss lite i diskussionen här hemma, gymnasieläraren och civilingenjören.

 

 

Skärmavbild 2015-03-20 kl. 18.38.25

 


 


Har gått och skaffat mig ett lärarjobb

Postad i: Studentlivet, vardagen den 20 March, 2015 av Karolina

2 people like this post.

Japp, jag har alltså gått och blivit med jobb! Det är minsann inte illa att skaffa sig jobb dagen efter att slutpraktiken tagit slut.

Vad är det för jobb då? Jo jag ska i första hand jobba som Sva/sfi-lärare på Facetten utbildningscentrum som är en gymnasieskola i Åtvidaberg. Nu skriver jag hemtenta en vecka, men veckan efter drar det igång då jag ska hänga med under några dagar och sedan efter påsklovet v.15 så kommer jag få mitt “egna” schema och jobba där ca 3 dagar i veckan (alltså motsvarande 60%). Resten av tiden kommer jag ju som ni vet jobba med min uppsats.

Det känns så fantastiskt roligt! Av den lilla bilden jag fått verkar skolan vara precis en sådan skola som jag vill jobba på i framtiden. Att dessutom kunna få lite Sva/sfi-erfarenhet känns också grymt då arbetsmarknaden verkligen skriker efter sådana just nu. Så sammanfattningsvis känns detta helt otroligt skönt!

Precis som med praktiken så kommer jag ju att vara sparsam med detaljer, men nu vet ni i alla fall lite kring vad som pågår :) Nedan ser ni också en bild på skolan (som ni förstår är den väldigt googlad då det inte riktigt hunnit bli så grönt än), tycker den är så fin!

380px-Facetten-atvidaberg

 

Nu så ska jag ta en välförtjänt fredag här hemma med öl och paella, men det blir bara en kort liten paus för sen måste jag sitta med PA3 plugg hela kvällen. Det blev ju verkligen ännu viktigare att sätta tentan nu, eftersom det ju än mindre kommer finnas tid för en omtenta i vår.

 

 


 


Karolina Bergman

Karolina Bergman
Hejsan!

Jag heter Karolina och går sista året här på Linköpings universitet.Till sommaren planerar jag att vara färdig gymnasielärare inom svenska och religion.

Här får ni chansen att hänga med mig genom sista året i studentlivet och ända fram i mål! Här kommer ni får ta del av hur man bäst klarar sig som student, efter fyra år har jag nämligen samlat på mig en hel del tips och tricks som kan underlätta, och kanske till och med förgylla, studentvardagen.

Har ni några frågor är det bara att slänga in en kommentar under ett inlägg eller maila mig på: karbe238@student.liu.se.


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.karolinas blogg drivs av WordPress