Händer i veckan!

Postad i: Studentlivet, vardagen den 27 May, 2015 av Karolina

0 people like this post.

Nu är det redan onsdag och jag har helt glömt bort veckans “händer i veckan”. Fast ni har inte missat speciellt mycket, jag har inte speciellt mycket inplanerat (förutom jobb och uppsats som vanligt då). Sen har det också hänt en underbar sak som gjorde mig och Robin superglada, men jag väntar lite till med att avslöja vad det är (till alla papper är klara och sådär). Så det håller vi på och roddar en hel del med just nu också.

Annars så ska den slutgiltiga versionen av uppsatsen skickas in så att opponenten kan få ta del av den innan framläggningen, det känns ju lite nervöst såklart men jag hoppas att allting går bra nu såhär på upploppet :)


 


Helgen!

Postad i: Studentlivet, vardagen den 25 May, 2015 av Karolina

0 people like this post.

Nu har ytterligare en helg hunnit passera (vilket betyder en helg närmre examen, helt sjukt). I fredags kom Lindell hit och vi satt och drack vin på balkongen precis som back in the days. Planen var ju att vi skulle måla om balkongen (eller rättare sagt återställa den sen vi målade den sist) men det blev liksom inte riktigt så, det var alldeles för länge sen vi träffades och det fanns för mycket annat viktigt att avhandla. Tjejsnack kan ju vara bland det bästa som finns! När vi vinst klart på balkongen åkte vi ner på stan och hem till Tomas för att sedan gå ut en liten sväng på stan.

Den första bilden är förövrigt tagen då, och är en liten “cirkeln är sluten”-bild. På just den uteserveringen satt nämligen jag och Robin vår första kväll i Linköping när vi inte hade någon aning om någonting (jag googlade Harrys Linköping för en vägledning om var centrum låg innan vi cyklade ner..). Nu satt vi där fem år senare och på väg till nästa stad och nästa äventyr, så fint och nästan lite poetiskt.

Annars så har vi varit hundvakter till Thea så vi har passat på att åka ut till Roxen för att gå på en långpromenad, varit och fikat på Björns altan och lite annat diverse mysigt.

IMG_0540 IMG_0546 IMG_0556

 


 


Fira i trädgårdsföreningen

Postad i: Studentlivet, vardagen den 22 May, 2015 av Karolina

0 people like this post.

Igårkväll så hade vi picnic nere i Trädgårdsföreningen med Egil, Bambi & Thea. Vi hade gjort lite goda mackor och tagit med oss en flaska bubbel, för vi skulle nämligen fira att Robin har fått jobb! Helt galet! Nu har Robin alltså fått jobb i Lund och jag i Helsingborg, så nu är det bara en lägenhet som återstår. Planen är ju att vi ska bo i Malmö och sedan pendla till våra respektive jobb (det går jättesmidigt med tåg mellan Malmö, Lund och Helsingborg). Det känns helt sjukt att ens “nya liv” efter examen är så otroligt nära nu :)

IMG_0529


 


Att skriva uppsats

Postad i: Studentlivet, vardagen den 21 May, 2015 av Karolina

0 people like this post.

Jag tänkte ta och skriva ett litet inlägg om hur det egentligen går till när man skriver en uppsats här på LiU. Jag tänkte inte fördjupa mig direkt i själva skrivandet, eftersom det är väldigt individuellt hur man går tillväga och det ser också lite olika ut beroende på vilken institution man skriver. Det som jag däremot kan skriva lite om är vilka ungefärliga tidsrymder som gäller. Nu är det ju i och för sig som så att jag och Björn avvikit lite från den eftersom vi började med vår uppsats väldigt tidigt (vi började direkt efter jul då Björn drog det tyngsta lasset medan jag läste den sista kursen, och nu jobbar jag med den desto mer medan han läser sina sista mattekurser), men jag kan ju berätta för er hur det brukar gå till i alla fall.

Anmälan till att skriva examensarbete gjordes redan i slutet av förra terminen och då skrev de flesta också ett PM där man kort berättade vad man tänkt skriva om. Detta görs så tidigt eftersom universitetet ska ha tid att ge dig en handledare som passar till ditt valda ämne.

Sedan inleddes denna termin med den sista riktiga kursen, det vill säga PA3 och då låg uppsatsskrivandet på is för de flesta. Men sedan drar det då igång på riktigt.

Den 27 mars lämnades alltså hemtentamen in och uppsatskursen drog igång. Sedan har man fram till den 8 maj på sig att skriva på uppsatsen (alltså cirka 7 veckor). Efter detta ska handledaren godkänna att uppsatsen seminariebehandlas. Detta innebär att handledaren bedömer att man kommer att hinna klart i tid och att uppsatsen kommer kunna läggas fram på angivet datum.

Nästa deadline är den 20 maj då den färdiga uppsatsen ska lämnas in inför framläggningen. Detta görs så tidigt eftersom det ju under framläggningen kommer att opponeras, och opponenten måste då få en chans att sätta sig in i uppsatsen, och du måste få en chans att sätta dig in i den uppsats du ska opponera på.

Den 4/5 juni är det sedan dags för framläggning! Den går till som så att någon opponerar på din uppsats, och att examinatorn säger sitt och berättar vilket betyg du får samt vad som slutgiltigen ska fixas till med uppsatsen.

Sedan den 11/12 ska den slutgiltiga versionen av uppsatsen lämnas in, och då är allting äntligen färdigt!

 


 


Ny grafisk profil!

Postad i: Studentlivet, vardagen den 20 May, 2015 av Karolina

0 people like this post.

Som ni ser så ser bloggen lite annorlunda ut nu, för det är nämligen som så att LiU gått och skaffat sig en helt ny grafisk profil! Det är alltså inte bara bloggarna som ser annorlunda ut, utan även hela hemsidan, loggan, alla trycksaker och så vidare. Det känns ju väldigt ovant men jag tror man vänjer sig ganska så snabbt. Hur som helst så är jag nöjd sålänge det är inom den blåa färgskalan (jag älskar ju blått!).


 


Karolina Bergman

Karolina Bergman
Hejsan!

Jag heter Karolina och går sista året här på Linköpings universitet.Till sommaren planerar jag att vara färdig gymnasielärare inom svenska och religion.

Här får ni chansen att hänga med mig genom sista året i studentlivet och ända fram i mål! Här kommer ni får ta del av hur man bäst klarar sig som student, efter fyra år har jag nämligen samlat på mig en hel del tips och tricks som kan underlätta, och kanske till och med förgylla, studentvardagen.

Har ni några frågor är det bara att slänga in en kommentar under ett inlägg eller maila mig på: karbe238@student.liu.se.


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.karolinas blogg drivs av WordPress