“Best of the best” av fem års bloggande

Postad i: Studentlivet, vardagen den 4 June, 2015 av Karolina

0 people like this post.

Jag vet att jag skrev att sista blogginlägget skulle bli mitt sista, men jag vill ju inte lämna er helt vind för våg så här kommer nu en liten bonus!

Eftersom jag bloggat här sedan i janurai 2010 (det vill säga hela min studietid förutom den första terminen) har jag hunnit samla ihop en hel del blogginlägg med massa bra information. Därför tänkte jag nu avslutningsvis sammanställa en liten lista med “best of the best”-tips till er. Så här nedan hittar ni blogginlägg med tips som kan vara nyttiga och en herrans massa inlägg där jag svarar på frågor som jag fått, och kanske är det någon som tidigare frågat det som du just nu undrar över.

Hur man smartast fixar till Overallen

“Regler” för overallen

Mina första dagar i Linkan

Studentekonomi

Kurslitteratur

Bostadsområden i Linköping

Betygssystemet på lärarprogrammet

 

Här nedan listas alla mina olika frågor och svar-inlägg:

Fråga och svar 1

Fråga och svar 2

Fråga och svar 3

Fråga och svar 4

Fråga och svar 5

Fråga och svar 6

Fråga och svar 7

Fråga och svar 8

Fråga och svar 9

Fråga och svar 10

Fråga och svar 11


 


Jag klarade det!

Postad i: Studentlivet, vardagen den 4 June, 2015 av Karolina

0 people like this post.

Idag hade vi vår framläggning av uppsatsen, och blev godkända! Vi gjorde även vår opponering och det betyder att jag nu är klar med precis allting på lärarprogrammet, och så fort som allt är inrapporterat kan jag begära ut min examen.

Det betyder också att idag var min sista dag på min utbildning, sista gången jag vandrade upp för märkesbacken, sista gången jag var på campus och så vidare. Givetvis känns det lite vemodigt att lämna allting, men det känns också otroligt spännande att veta att vi nu är på väg mot nästa steg i livet och nya äventyr. Jag har haft fem fantastiska år på Liu och det är med glada minnen som jag lämnar Linkan bakom mig.

I och med denna examen blir detta också mitt sista blogginlägg. Det har varit fantastiskt roligt att blogga och jag är så glad att hela mitt studentliv (förutom första terminen) finns bevarat här. Jag hoppas också att jag kan ha hjälpt några av er i era val och fungerat som en liten vägledare i det stora studentlivet.

Så därmed tackar jag för mig och denna tid och hoppas att ni alla i framtiden får en lika fin tid på Liu som jag har haft :)

IMG_0615

En liten bild tagen idag precis efter det godkända beskedet när jag kommit hem, precis såhär glad är man när man fått besked om sin examen!


 


Händer i veckan

Postad i: Studentlivet, vardagen den 31 May, 2015 av Karolina

0 people like this post.

Detta blir verkligen en händelserik vecka med framläggningar och flyttlass! (Vill dock påpeka att vi kommer tillbaka till Linkan på måndag och stannar till onsdag innan det blir hemfärd “på riktigt”.

Måndag: Jag jobbar och Robin har sin framläggning (så spännande!). Så efter jobbet ska jag möta upp honom och lite andra kompisar på stan för att fira!

Tisdag: På tisdag ska jag jobba, vilket nog blir lite extra roligt eftersom vi har friluftsdag

Onsdag: Då ska jag också jobba och det blir sista gången jag träffar en av mina klasser då de slutar en vecka tidigare, känns ju så ledsamt på något vis.

Torsdag: Då ska jag ha min framläggning och opponera (vi gör båda på samma dag direkt efter varandra, intensivt!). Sedan tänkte jag att jag och Björn firar med en fin utelunch innan jag ska sätta mig ner och göra de sista kompletteringarna (om opponenten och examinatorn har några det vill säga, men nåt litet brukar det nog alltid vara). På kvällen ska vi iväg och grilla.

Fredag: Då ska jag klippa mig och sedan strosa på stan. Sedan ska är vi ett gäng som ska kalasa har vi bestämt, men mer specifika planer än så har vi inte än.

Lördag: Packa det sista och vila upp oss inför söndagen..

Söndag: … För då går flyttlasset från Rydsvägen! (vi kommer dock som sagt vara kvar tills onsdag nästa vecka men då sova på en uppblåsbar gästsäng i en tom lägenhet).


 


Så har ytterligare en helg passerat

Postad i: Studentlivet, vardagen den 31 May, 2015 av Karolina

0 people like this post.

Nu har vår näst sista helg i Linköping passerat. I fredags så var vi hundvakter och tog det bara lugnt hemma med god mat och tittade på film. På lördagen så åkte vi och fyllde på förrådet med flyttlådor och fixade lite andra ärenden på stan innan det var dags för kvällens festligheter. Jag hade nämligen bestämt mig för att bjuda ut Robin på dejt på en nyöppnad restaurang i stan för att fira den senaste tidens framgångar (vi gör inte annat än att fira nuförtiden, vilket ju är himlans härligt). Så vi käkade på Pinchos och det kan jag verkligen varmt rekommendera. Det är en tapasrestaurang inredd på cirkustema där man beställer alla sina tapas via en app, vilket ju låter lite knasigt men det hela var verkligen ett lyckat koncept! Förutom toppengod mat och efterrätter hade dom dessutom roliga drinkar och god sangria också.

Idag har jag varit i skolan (förhoppningsvis sista söndagen någonsin!) och förberett vår opponering. Sedan har vi veckohandlat och nu har vi precis ätit en god middag och ska mysa ner oss i soffan resten av söndagskvällen :)


 


Vi har fått lägenhet!

Postad i: Studentlivet, vardagen den 27 May, 2015 av Karolina

0 people like this post.

I förra inlägget hintade jag lite om att något underbart som har hänt, och nu kan jag äntligen avslöja att vi fått en lägenhet i Malmö! Det känns ju så sjukt overkligt att det verkligen är på riktigt att vi ska flytta ner och bo där efter examen (vi visste ju redan att vi skulle ner på ett eller annat sätt när vi hade fått jobb, men en lägenhet blir så himla konkret).

Vi har väntat på besked om denna lägenhet hur länge som helst och haft is i magen och sagt nej till andra erbjudanden i hopp om att vi skulle få just denna (de hade som policy att visa den för fem personer och sedan välja) och nu är den alltså vår!

Jag vill inte lägga ut några bilder på den med hänsyn till personerna som bor där nu, men jag kan ju visa en bild från när vi firade i måndagskväll. Direkt när jag kom hem från jobbet köer vi ut till Tornby och köpte flyttlådor och bubbel och sedan började vi flyttpacka. Nu ska vi ju visserligen bo kvar i lägenheten i två veckor till så det var ju i tidigaste laget, men är man exalterad så är man!

IMG_0559


 


Karolina Bergman

Karolina Bergman
Hejsan!

Jag heter Karolina och går sista året här på Linköpings universitet.Till sommaren planerar jag att vara färdig gymnasielärare inom svenska och religion.

Här får ni chansen att hänga med mig genom sista året i studentlivet och ända fram i mål! Här kommer ni får ta del av hur man bäst klarar sig som student, efter fyra år har jag nämligen samlat på mig en hel del tips och tricks som kan underlätta, och kanske till och med förgylla, studentvardagen.

Har ni några frågor är det bara att slänga in en kommentar under ett inlägg eller maila mig på: karbe238@student.liu.se.


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.karolinas blogg drivs av WordPress