Jag är 47 år!

Postad i: Allmän den 16 May, 2017 av liofa930

På vägen hit hörde jag det igen, hur en äldre dam skojade bort att hon var just äldre. Kommentarer som “Usch, nu avslöjar jag ju hur gammal jag är”, eller “Fy vad pinsamt, nu visar jag min ålder när jag minns det där som hände för så länge sen”, är vardagsmat i Sverige. Det är som att ingen vill vara äldre än 25, programledaren som sa upp sig i protest mot ungdomsdyrkan ett bara ett symtom på en sjuka som funnits länge, att det är skamligt, pinsamt, dåligt och allmänt värdelöst att vara äldre. Som vanligt förstår jag inget, verkligen ingenting! Visst, jag skulle gärna slippa artrosen och läsglasögonen, men jag är stolt, glad och tacksam över mina år, alla erfarenheter jag gjort, allt jag lärt mig, allt jag sett, allt jag upplevt, alla människor som berikat mitt liv. Vad visste jag egentligen om något när jag var 25? Herregud, jag visste ju inte ens vem jag själv var, vad kunde jag bidra med då?  Tänk så mycket mer jag kan bidra med för varje år jag lever och lär. Vi är många som tycker ungdomsdyrkan är trist, samtidigt som många går runt och skäms över att, ja vadå, fortfarande vara vid liv efter 30 och dessutom anse att man har något att komma med? Ska vi lägga oss ner och dö eller gå och gömma oss så ungdomen slipper se alla gamlingar? Nä, för jag upplever verkligen inte att det är de unga själva som förminskar de äldre, när jag pluggar eller jobbar med yngre upplever jag tvärtom att de uppskattar just mina erfarenheter och kunskaper, att jag har mycket att ge, det är vi gråhåriga som får ta på oss den här skulden för att förminska oss själva. Så sträck på dig, du som inte är 25 längre, sträck på dig och var förbaskat glad och tacksam för allt du har i din skalle som du kan använda för att göra den här klumpen lite bättre!

Liona Fahlström

Hej!
Jag går tredje året på lärarprogrammet 7-9, sv/samhäll och är 47 år. Min blogg handlar givetvis om skolan som jag belyser ur alla perspektiv då jag pluggar här på LiU, har barn i grundskola och gymnasium samt jobbar extra som vikarie 1-9. Förutom skolans värld skriver jag om sånt som berör mig, både högt och lågt. Hoppas du finner läsningen givande!

Lionas blogg drivs av WordPress