Riktigt bra och viktigt kurs

Postad i: Allmän den 26 August, 2017 av liofa930

Jag är fortfarande väldigt positiv till den här kursen i sociala relationer med fokus på skola, mobbning, lärares ledarskap och allt det som ingår  i det komplexa läraryrket. Det är inga småsaker som en lärare varje dag ska ro i land med hundratals små och stora beslut dagligen där eleven ständigt ska vara i fokus och alla ska bli sedda, bekräftade och utmanade på rätt nivå samtidigt som ett bra arbetsklimat ska skapas där alla känner sig hemma och kan utvecklas maximalt utifrån sina förutsättningar, ingen ska bli mobbad eller kränkt, gruppen ska fungera och läraren ska vara ledare med de bästa relationerna till elever, kollegor, föräldrar och ledning…..samtidigt som varenda jeppe uttalar sig tvärsäkert i media och på gatan om hur en lärare ska vara och vad det är för fel på den svenska skolan.

Så, stort tack för den här kursen, den kommer jag att bära med mig länge och säkert bläddra då och då i kurslitteraturen. Extra kul var det att författaren till huvudboken höll en riktigt bra, till och med rolig, föreläsning häromdagen och som extra bonus har jag haft turen att återigen hamna i bästa arbetsgruppen. Kort sagt, det mesta känns helt ok nu faktiskt.

Idag blir det ett dygnspass på mitt sommarjobb som jag självklart inte kunde tacka nej till och imorgon återgår jag till litteraturen.

Liona Fahlström

Hej!
Jag går tredje året på lärarprogrammet 7-9, sv/samhäll och är 47 år. Min blogg handlar givetvis om skolan som jag belyser ur alla perspektiv då jag pluggar här på LiU, har barn i grundskola och gymnasium samt jobbar extra som vikarie 1-9. Förutom skolans värld skriver jag om sånt som berör mig, både högt och lågt. Hoppas du finner läsningen givande!

Lionas blogg drivs av WordPress