Alla kan bli goda ledare

Postad i: Allmän den 30 August, 2017 av liofa930

Jojo, eller hur? Nä, det där känns lite väl magstarkt, ledaregenskaper är väl något man till stor del föds med, visst, man kan träna upp dem och bli bättre, men det där handlar väl om personlighet och karisma och såna saker…

Så intressant att lära om lärarledarkompetens och hur enormt mycket som handlar om ren och skär kunskap, om förståelse för grupprocesser, psykologi, värderingar och planering.Faktorer som alla kan ta till sig och använda i sin egen undervisning. Idag har vi fått lära oss att det tyvärr inte finns någon kokbok för kontroll för klassrummet, men det finns många strategier vi kan använda oss av, bland annat  en strategi innebar en blick som signalerade ödmjuk orubblighet inför elever, spännande eller hur? Jag vill lära mig mer för det här är så avgörande för hela undervisningen och elevernas möjligheter att lära och utvecklas, men allt går som vanligt väldigt fort så jag får väl trösta mig med att litteraturen finns kvar och någon gång i framtiden ska jag få tid att grotta ner mig mer i de här frågorna.

Imorgon är det seminarie -och redovisningsdags igen, och nästa vecka ska vi lära oss mer om konflikthantering.

Liona Fahlström

Hej!
Jag går tredje året på lärarprogrammet 7-9, sv/samhäll och är 47 år. Min blogg handlar givetvis om skolan som jag belyser ur alla perspektiv då jag pluggar här på LiU, har barn i grundskola och gymnasium samt jobbar extra som vikarie 1-9. Förutom skolans värld skriver jag om sånt som berör mig, både högt och lågt. Hoppas du finner läsningen givande!

Lionas blogg drivs av WordPress