Plugg, jobb och hönsskit

Postad i: Allmän den 2 September, 2017 av liofa930

Jo, livet rullar på i makligt tempo, seminarium och föreläsningar varvas med intensivt läsande och för att koppla av roade jag mig idag med lite hönshusstäd. Tro mig, det var behövligt och en perfekt terapi när hjärnan närmar sig kokpunkten av alla begrepp som ska manglas in. Den här kursen ska examineras på två sätt, dels med en gruppredovisning och dels med en salstenta, tror inte jag haft salstenta sen den där bedrövliga språkhistorian i vintras men det är väl bara att vässa hjärnan och nöta in begrepp, teorier och allehanda strategier. Föredrar i ärlighetens namn hemtenta, då kan jag gå en sväng och lufta hjärnan, skriva av mig allt jag har i rasande fart och sen ta bort, omformulera, lägga till och sen ta bort ännu mer. Extra svårt känns det där när kursansvarige förklarar att han inte gillar pratiga svar som svävar iväg, det blir ju lite svårt att skriva om och ändra på en salstenta när frågorna ska besvaras i essäform, äh, det får bli som det blir, väljer man salstenta kan man inte kräva det bästa språket på bara tre timmar, inte från mig i alla fall.

Som lite extra grädde på moset den här härliga veckan fick jag hoppa in och jobba lite i på högstadiet i går, alltid lika kul. De som tror att högstadiet är befolkat av kaxiga tonåringar som inte har något hyfs har inte en aning om vad de pratar om, det är i särklass bästa stadiet att jobba på, enligt mig i alla fall. Eleverna är coola, lugna och trevliga, lätta att prata med och underbara att undervisa eller så är det bara det att jag känner mig så hemma med de här åldrarna som gör det lättare och roligare.

Liona Fahlström

Hej!
Jag går tredje året på lärarprogrammet 7-9, sv/samhäll och är 47 år. Min blogg handlar givetvis om skolan som jag belyser ur alla perspektiv då jag pluggar här på LiU, har barn i grundskola och gymnasium samt jobbar extra som vikarie 1-9. Förutom skolans värld skriver jag om sånt som berör mig, både högt och lågt. Hoppas du finner läsningen givande!

Lionas blogg drivs av WordPress