Titta när någon äter

Postad i: Allmän den 7 September, 2017 av liofa930

Människan är onekligen en social varelse, och om vi känner oss ensamma vid måltiden så kan man nu filma sig själv ätandes och lägga ut det så andra kan vara med i måltiden och så sitter vi och pratar om ditt och datt tillsammans….Är det på riktigt? Visst, det är en snabbt växande trend i Sydkorea där ätandet framför kameran kan bli så lönsamt så vissa slutar arbeta och lever på att äta socialt. Jag vet inte hur jag ska reagera, mer än med en smula sorgsen känsla av ensamhet som gått för långt, av den enkla vägen via tekniken där vi inte behöver ses på “riktigt” även om det ju är lika riktigt fast det är några skärmar emellan, vi föredrar att äta med främlingar som åskådare, främlingar som ställer frågor och ger förslag på vad som ska ätas.

Nä, det där måste jag nog smälta ett tag för att kunna förstå.

Bättre då att jag fokuserar på dagens seminarium med nya redovisningar. Vi har fått nya fall med olika konflikter i skolmiljö som vi ska redovisa våra lösningsförslag på. Det är verkligen kul att arbeta med konkreta exempel, sånt som vi kommer att möta dagligen i skolan, konflikter mellan elever, mellan lärare och elev och mellan lärare. Konflikter är en oundviklig och nödvändig del av att vara människa om vi ska ha några möjligheter att utvecklas, säger alla i gruppen ja och håller med har vi onekligen stora problem. Men konflikter är sällan lätta att hantera och det finns inget enkelt knep att ta till, men med en uppriktig strävan efter att hantera konflikten konstruktivt kan vi gå stärkta ur den och till och med lära oss något av den.

Vackra ord, själv är jag värdelös på konflikter som inte berör mig på djupet, då tenderar jag att likt sköldpaddan krypa in i mitt skal och vända ryggen åt allt, så okonstruktivt som det bara går, men det är ju den lätta vägen ut…

Liona Fahlström

Hej!
Jag går tredje året på lärarprogrammet 7-9, sv/samhäll och är 47 år. Min blogg handlar givetvis om skolan som jag belyser ur alla perspektiv då jag pluggar här på LiU, har barn i grundskola och gymnasium samt jobbar extra som vikarie 1-9. Förutom skolans värld skriver jag om sånt som berör mig, både högt och lågt. Hoppas du finner läsningen givande!

Lionas blogg drivs av WordPress