Raki!

Postad i: Hem-hemma den 25 June, 2017 av Mathilda

1 people like this post.

Har alltsĂ„ varit i Grekland! Kanonkul. Framförallt kanonvarmt. Har en kĂ€nsla av att jag kan vara född i fel land. Att jag egentligen Ă€r grek. Älskar olivolja. Och vem vill inte gĂ„ i pension nĂ€r man Ă€r 50? Är grek i sjĂ€len. Minus ciggmissbruket.

Var en spĂ€nnande resa! Fick Ă„teruppliva en man. Typ, nĂ€stan. Han ramlade ihop. Svimmade. Okej, det var ett blodtrycksfall. Knappt ett fall. Han reste sig efter 10 sekunder. Men under de 10 sekunderna var jag redo att plocka fram HLR-skillsen, precis dĂ€r vid poolen. Men blev alltsĂ„ inget. En fellow semesterfirare gav rĂ„det att mannen skulle “take a small glass of raki”. Jag höll inte med och rekommenderade istĂ€llet vatten. Gick med en gnutta besvikelse tillbaka till solstolen.

Haj.

DSC_0774


 

Taggar:Det Àr G

Postad i: LĂ€karprogrammet, Sommarjobb, T7 den 16 June, 2017 av Mathilda

2 people like this post.

HALLÅ! En hĂ€ndelserik tid sen sist. Tar det kronologiskt:

 1. Skrev tentan.
 2. Klarade tentan.
 3. SlÀppte alla hÀmningar under tentafest.
 4. MĂ„dde piss dagen efter tentafest.
 5. For till Södermanland.
 6. Började jobba.
 7. Jobbade tre nÀtter.
 8. MÄdde piss dagen efter jobbat tre nÀtter.

Vilket tar oss till nutid. Är ENORMT lĂ€ttad att tentan gick vĂ€gen. SĂ„hĂ€r i efterhand Ă€r minnena ifrĂ„n tillfĂ€llet ytterst vaga. NĂ„got med ett barn som hade svĂ„rt att andas. En frĂ„gvis man med katarakt och en mycoplasmapneumoni. Minns en viss irritation över bildkvaliteten i tentan. Kan till och med ha varit sĂ„ att jag la en liten skriftlig kommentar om detta. “Ja, JAG ser i alla fall inte vad detta ska förestĂ€lla för kroppsdel!!!!”. Är bra pĂ„ konstruktiv kritik.

Var kul att vara tillbaka pÄ jobbet. Har jÀvligt kul dÀr. Underbart. Och intressant. IntensivvÄrd Àr en klass för sig. Det Àr en speciell kÀnsla att sitta och snickesnacka med narkoslÀkaren klockan 03:30 pÄ morgonen i vÀntan pÄ att en dödssjuk patient ska svara pÄ behandling. Ska dock inte pÄstÄ att jag arbetat ihjÀl mig dessa tre nÀtter. Folk var rÀtt lugna.

Sitter i detta nu och övervÀger om jag ska ge sömnen en chans eller ej. Man hinner stÀlla om dygnet ganska rejÀlt genom att vara vaken tre nÀtter i rad. Och med tanke pÄ att jag Äker till Arlanda kl 03:00 inatt kÀnns det aningen hopplöst att ens försöka sova. Dygna? I think so.

MÄste ju börja förbereda mig för framtida jourpass. Bara tvÄ Är kvar nu. Hehe.


 

Taggar:  -  -  - Dagen före domedagen

Postad i: LĂ€karprogrammet, T7 den 6 June, 2017 av Mathilda

2 people like this post.

Mode just nu:


 

Taggar:  - Dag 5

Postad i: LĂ€karprogrammet, T7 den 31 May, 2017 av Mathilda

2 people like this post.

AlltsÄ, Àr orovÀckande likgiltig detta tenta-p:t. Hinner knappt med hÀlften av det jag tÀnkt och kÀnner mig inte det minsta bekymrad. Disturbing.

Var bland annat pĂ„ bio i söndags. Alien! Precis vad jag behövde. Meterstora insekts-mĂ€nniskor som klĂ€cks ut ur mĂ€nniskor. Mums. Fick verkligen upp motivation för kirurgin vi ska lĂ€sa nĂ€sta termin. Köpte Ă€ven en bikini i helgen. GUD vad jag roar mig. Är det ens lagligt att som universitetsstudent hĂ„lla pĂ„ sĂ„hĂ€r under tenta-p? Va?!

In other news spenderar jag mina dagar med att plugga och prokrastinera om vartannat. Det senare frÀmst genom att bli flyförbannad pÄ anti-vaxxers pÄ Facebook. SÄ jag hÄller mig upptagen, kan man sÀga. Dagens bedrift var ÀndÄ att jag tog mig till skolan och skrev ut lite papper. *ApplÄder*. PÄ vÀgen hem fick jag dock se ambulanshelikoptern flyga ifrÄn sjukhuset. WOAW! Det tog bara 3,5 Är av studier vid MedFak innan man fick se den synen. Men det var det vÀrt. Ascoolt.

Klockan Àr nu 21:43 och jag kÀnner mig rÀtt fÀrdig för idag. Ja. Ska nog sova. Nya tag imorgon! Kanske.


 

Taggar:  - It’s over!!!!!!!

Postad i: LĂ€karprogrammet, T7 den 25 May, 2017 av Mathilda

2 people like this post.

Torsdag 25e maj – termin sju avklarad. SKOJA! “Bara” tenta-p och tentan kvar nu. Jippie. Men ÀÀÀÀr det inte sjukt hur fort tiden gĂ„r. Jag Ă€r medveten om att jag lĂ„ter som Asta, 84 Ă„r nĂ€r jag sĂ€ger det. Men i mitt huvud Ă€r det fortfarande mars (vilket det rent vĂ€dermĂ€ssigt faktiskt var tills i förra veckan, sĂ„ Ă€ndĂ„ legitimt).  Saker jag tar med ifrĂ„n vĂ„ren som gick:

 • Ta ingen skit. JÄVLAR vad man Ă€ndĂ„ bygger karaktĂ€r av att vara KONSTANT ny pĂ„ jobbet (a.k.a praktiken).
 • För nĂ€sta termin statistik över hur mĂ„nga patienter som styr samtalet till “men vet du vad, jag har faktiskt googlat det hĂ€r…”.
 • Bli inte ögonlĂ€kare. Det Ă€r för svĂ„rt.

Har varit seg update hÀr pÄ bloggis, dels pÄ grund av hÄrt studentliv, stressig pendling men mest pÄ grund av min allmÀnna oförmÄga att ta tag i mitt liv. GÄr nu in i tenta-p-mode. Men hoppas hÄlla er uppdaterade om graden pÄ min panikÄngest fram tills tentan. KRAM. (Bild nedan Àr utsikt ifrÄn buss till Jönköping förra söndagen. MÀktigt).

IMG_0160


 

Taggar:  - Mathilda Altis

Mathilda, 24-Ă„rig före detta Eskilstunabo, rapporterar live ifrĂ„n termin 7 pĂ„ lĂ€karprogrammet och allt som hör dĂ€rtill. Klagar för mycket, tĂ€nker för mycket, skrattar för mycket – följ med pĂ„ resan.

FrÄga, tipsa eller bara hÀlsa, antingen i kommentarsfÀltet eller skicka ivÀg ett mail till matal290@student.liu.se


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

anatomi basgrupp förelÀsning hÀlsa IVA Linköping Livet LÀkarprogrammet neurologi Pluggis Sommarjobb T5 T6 T7 Tanzania US

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Mathildas blogg drivs av WordPress