Grundvattnet

Postad i: AllmÀn den 27 April, 2017 av Niklas

0 people like this post.

Det hÀr med vÄr har gÄtt mig totalt förbi i Är. Jag gÄr likadant klÀdd som i januari. Det gör mig vÀl knappast mÀrkvÀrdig, om inte annat med tanke pÄ vÀdret. Jag spenderar det mesta av dagarna inomhus, nÀr jag inte gÄr till eller frÄn pendeltÄget. Till skillnad frÄn min praktikantkollega Anna, som promenerar en bra bit varje morgon. En morgon den hÀr veckan kom hon blöt till kontoret och var arg pÄ vÀdret. Det Àr i alla fall bra med tanke pÄ grundvattnet, tÀnkte jag högt. SÄ positiv borde jag inte ha varit.

Ännu en praktikvecka har gĂ„tt, AIK har vunnit och jag har varit flitig pĂ„ gymmet. Det fĂ„r gĂ„ till historiken som en bra vecka. Jag har ocksĂ„ sökt ett antal jobb, vilket gör att jag kan kĂ€nna mig lite extra tillfreds.

Veckans topp 3:

3. Jag trÀffade en kul prick pÄ gymmet som bjöd med mig pÄ lite strongman-övningar. Kul att testa nya saker, jordens trÀningsvÀrk pÄ köpet.

2.  Beslutsamhet. Hade en kvÀll pÄ mig att göra en jobbansökan. Gjorde den, skickade ivÀg. Som en maskin.

1. Kontaktservice pÄ praktiken. Det kÀndes olustigt att behöva skicka prispaket till vinnarna i vÄr instagramtÀvling. Kostnad, kÄnka till postombud och sÄ vidare. Sen fÄr jag reda pÄ att jag bara kan fylla i ett formulÀr pÄ intranÀtet och bestÀlla försÀndelse, sedan kommer en glad person som bÀr ivÀg mina paket och vips sÄ Àr problemet ur vÀrden. Smidigt!


 


Sen sist

Postad i: KSM, Praktik den 22 April, 2017 av Niklas

1 people like this post.

Praktik

Lördag, smaka pÄ den! Skönt. Jag har en hektisk vecka bakom mig, med mycket att göra pÄ sÄvÀl praktiken pÄ UnescorÄdet som med plugg. InstagramtÀvlingen inför VÀrldsbokdagen som vi drog igÄng innan pÄsk har Àntligen fÄtt styrfart, och igÄr rasade det in ett helt gÀng bidrag. Och precis innan jag skulle gÄ hem sÄg jag att Gustav Fridolin hade taggats in i tÀvlingens flöde. Kul! Idag Àr sista dagen att vara med, skynda! Kolla pÄ #minbokomvÀrlden.

Opposition

Men jag har ocksÄ varit en svÀng i Norrköping. I torsdags hade jag och Marc Àntligen lyckats pricka in ett bra tillfÀlle för opposition av uppsatsen. Vi blev klara med uppsatsen innan jul, och har sedan dess varit fokuserade pÄ praktik. Det var lite ovant att sÀtta sig in i uppsatstÀnket igen. Som tur var hade inte vÄra opponenter sÄ mycket att anmÀrka pÄ, och lÀraren verkade hÄlla med om att den i allt vÀsentligt var klar. SÄ nu ska vi bara skicka den till examinatorn och dÀrefter Àr det hejsan svejsan med den. Examen kommer nÀrmare.

ApropÄ det Àr det mer att göra nu inför vÄrt examensevenemang. Jag Àr med i redaktionsgruppen, som ansvar för produktion av trycksaker. Som tidigare nÀmnt kommer vi göra en bok dÀr alla skriver lite om sig sjÀlva och sina Är pÄ KSM, à la yearbook. Nu har jag ocksÄ fÄtt i uppgift att skriva en inledning och en avslutning till den. Det fÄr jag allt spÄna vidare pÄ.

 

IMG_20170422_161004_351 IMG_20170422_160852_027

 


 


Tjuvtitt i examensboken

Postad i: KSM den 17 April, 2017 av Niklas

1 people like this post.

Glad pÄsk i efterskott, jag har har inte skrivit eftersom jag varit pÄ landet och kopplat frÄn helt. Skönt, och vÀlbehövligt tror jag. Inte desto mindre tÀnkte jag rivstarta igen, genom att slÄ tvÄ flugor i en smÀll. Inför examensevenemanget har jag kommit att ingÄ i redaktionsgruppen, vilket Àr den grupp som ansvarar för skriven text och trycksaker i anslutning till evenemanget. Vi ska producera en liten bok dÀr alla i klassen fÄr berÀtta om P6 och sina Är pÄ KSM. Jag kan redan nu erbjuda tjuvlÀsning av min kommande A5:

Vad har du gjort under P6?

Mitt sista Är pÄ KSM har framför allt prÀglats av en vilja att göra saker pÄ allvar och ta nÀsta steg. Jag skrev uppsats tillsammans med Marc Feucht om sÄ kallad syftesdriven reklam, som var som en fortsÀttning pÄ vÄrt arbete tillsammans som började i P4. Jag siktade ocksÄ pÄ att göra ett reklamrelaterat projekt i P6. Snart kÀnde jag dock att det inte var rÀtt för mig. Som av en hÀndelse tipsade Marc mig om att söka praktik med inriktning pÄ kommunikation hos Svenska UnescorÄdet, en kommitté under Utbildningsdepartementet som arbetar med FN-organet Unesco i Sverige. DÀr har jag praktiserat hela vÄrterminen, och arbetat med deras hemsida, sociala medier, evenemang och att skriva artiklar. Jag kÀnner att jag hittat helt rÀtt och siktar nu pÄ en framtid som kommunikatör inom offentlig sektor, helst med internationella inslag i arbetet.

Vad kommer du minnas och ta med dig frÄn din tid pÄ KSM?

Jag har mÄnga fina minnen, varav det kanske allra starkaste Àr min utbytestermin i Frankrike under P5. DÀr tog jag en kurs som jag trodde skulle vara journalistiskt skrivande, men som visade sig gÄ ut pÄ att skriva en novell. Jag sÄg det som en kul utmaning, skrev en novell pÄ franska och stÀllde upp i en tÀvling och vann
 inte. Men det fÄngar KSM pÄ nÄgot sÀtt. VÄga testa, vÄga utvecklas.

BerÀtta om ett misstag du begÄtt under dessa tre Är och vad du lÀrt dig av det!

I P4 missförstod vi schemat och var inte alls förberedda pÄ att pitcha. Vi fick sitta uppe till smÄtimmarna i Kopparhammaren och vÀrka fram en försvarlig pitch. Det blev sÄdÀr, och lÀrdomen mÄste vara att kreativitet krÀver struktur för att kunna resultera i nÄgot bra. Annars har det varit ett pÄgÄende misstag att inte utnyttja KSM:s utrustning och lokaler mer för att utvecklas pÄ egen hand.

Vad förvÀntar du dig av framtiden?

Att fÄ fortsÀtta vara nyfiken och mÄnga fler Àventyr.

 


 


InstagramtÀvlingen

Postad i: Praktik den 10 April, 2017 av Niklas

0 people like this post.

IgÄr trÀffade jag Marc för första gÄngen pÄ lÀnge. Vi trÀffades i Södertörns bibliotek för att skriva klart det allra sista pÄ uppsatsen och sedan skicka in för opposition. Det nÀrmar sig, men jag har inte Ànnu Àgnat sÄ mycket tankar Ät det. Det Àr fortfarande fullt fokus pÄ praktik för min del, men jag har ocksÄ pÄbörjat förberedelserna för framtiden. Jag har börjat söka en del jobb.

Men, jag fÄr inte glömma bort att utnyttja praktiken och alla möjligheter som finns. Praktik Àr ju faktiskt ett utmÀrkt tillfÀlle att testa sina idéer och lÀra sig av misstag. Just i detta syfte har jag tagit initiativ till en InstagramtÀvling!

TÀvlingen heter #minbokomvÀrlden, och pÄgÄr fram till Unescos vÀrldsbokdag den 23 april. Syftet med VÀrldsbokdagen, och dÀrmed ocksÄ med tÀvlingen, Àr att belysa hur böcker skapar tolerans mellan mÀnniskor och förstÄelse för vÀrlden. Rent konkret gÄr tÀvlingen ut pÄ att lÀgga upp en bild pÄ en bok som har öppnat ens ögon för nÄgot viktigt omvÀrlden, sÄvÀl i det stora som det lilla. Vi arrangerar tÀvlingen tillsammans med Svensk biblioteksförening, och det finns fina priser i potten. Hoppas du vill delta! Tryck för att lÀsa mer:

#minbokomvÀrlden banner


 


Stockholm

Postad i: AllmÀn den 8 April, 2017 av Niklas

0 people like this post.

Allting som var viktigt, intressant och kul att berÀtta om igÄr blev sÄklart snabbt oviktigt efter det som hÀnde i Stockholm. Jag och mina kollegor hade tur och var pÄ Kastellholmen dÀr vi hade möte. NÀr nyheten frÄn Drottninggatan kom avbröts mötet, alla ringde runt och utan att det egentligen blev uttalat började alla gÄ ner mot bÄten till Slussen. DÀrifrÄn följde vi mÀnniskoströmmen mot Skanstull och Gullmarsplan, dÀr jag och en till blev upphÀmtade av pappa i bil. Det var ganska bisarrt att se sÄ mycket mÀnniskor gÄ sammanbitet Ät samma hÄll, och bland dem se enstaka ovetande turister gÄ Ät andra hÄllet.

Jag har egentligen mycket att berÀtta och skriva om, men jag vÀntar med det ett tag.


 


Niklas Sagrén

Jag pluggar KSM, Kultur, samhÀlle mediegestaltning.

Innan jag kom dit har jag pluggat pÄ lÀrarprogrammet och lite fristÄende kurser. Parallellt med programmet pluggar jag för att fÄ en magisterexamen i franska.

PÄ min blogg skriver jag om studier, fritid och förhoppningar och sÄdant som hamnar dÀremellan.


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

Extrajobb Framtid Helg Kommunikation KSM-sjukan Marc Norrköping P6 Personligt Pitch Praktik Sophie Stockholm Studentliv Svenska UnescorÄdet Uppsats Utbytesstudier

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Niklas blogg drivs av WordPress