Ta vara pÄ tiden

Postad i: AllmÀn den 3 June, 2017 av Niklas

0 people like this post.

Redan nu kÀnns det som att orden har förlorat sin avsÀndare. Det blir kanske sÄ nÀr avsÀndaren har lÀmnat det sammanhang varifrÄn den skulle sÀnda ut orden. IgÄr tog min tid pÄ Linköpings universitet slut, efter totalt sex Är. Mer eller mindre och till och frÄn som heltidsstudent, men det har alltid varit LiU som varit mitt sammanhang. Jag hade frÄn början tÀnkt skriva ett mastodontinlÀgg som steg för steg skulle ta er genom min tid i Linköping och Norrköping. Men sen tÀnkte jag om. Den som pÄ riktigt vill veta vad som hÀnt kan gÄ tillbaka i historiken. DÀr finns nÀstan allt, frÄn vÄren 2014 och framÄt.

Om LiU var mitt sammanhang var KSM hemma, dÀr landade jag. Tre Är senare Àr jag mÄnga upplevelser och vÀnner rikare. Ni kan lÀsa om tiden i Rennes, om Linopressen, om Sophie, om Marc och alla andra som kommit mig nÀra. Nu Àr det slut och det blev definitivt igÄr pÄ examensdagen. Trots att jag gör en stor sak av det pÄ min blogg var det aldrig nÄgot jag fÀste sÀrskilt stor vikt vid. Genom min praktik har jag redan fÄtt ut ena benet i det som kommer efterÄt. Det underlÀttar nog nÀr jag ska riva av plÄstret.

Vad som legat dolt, Ànda sedan starten, Àr att förberedelserna började redan för tre Är sedan. CSN rÀckte inte för min sista termin, vilket jag förstod redan 2014 nÀr jag funderade pÄ att byta till KSM. Och hÀr Àr nÄgot jag Àr stolt över: jag sÄg till att fullt ut ta konsekvenserna av mitt mest drastiska beslut. Allt jag tjÀnat pÄ Posten och Visualiseringscenter sedan dess har gÄtt Ät till att kunna gÄ klart KSM. Och nu har planen gÄtt i lÄs. Jag har lite kvar att leva pÄ tills dess min första mÄnadslön kommer.

Om jag ska ge ett rÄd till kommande studenter pÄ KSM eller LiU blir det detta: ta vara pÄ tiden för att göra misstag. Det Àr det vÀrt.

Lite bilder frÄn examenseventet:

 

IMG_4596

IMG_4599

IMG_4606

IMG_4620

IMG_4648

Tack och hej!


 


Oroa dig inte

Postad i: KSM, Praktik den 31 May, 2017 av Niklas

0 people like this post.

 

Vilken trevlig dag jag har haft. Inte pÄ nÄgot sÀrskilt sÀtt egentligen, utan bara rent allmÀnt. En av mina bÀsta onsdagar tror jag.

Jag har precis gjort klart mitt presentationsmaterial som ska rulla under examenseventet pÄ fredag. Jag gick loss med bilder jag samlat pÄ mig frÄn praktiken, Ànda frÄn januari till nu. DÄ rasar allt förbi i revy och jag drabbas pÄ riktigt av att min praktik Àr slut om en vecka. Min vardag under senaste halvÄret byts ut. Mina kollegor som jag lÀrt kÀnna och trÀffat varje dag, vad blir det av det? MÀrkligt. Jag har i alla fall förvarnat om att jag vill komma tillbaka och hÀlsa pÄ. Imorgon blir jag och Anna avtackade. Men det Àr inte vemod som dominerar utan glÀdje över att ha fÄtt chansen att lÀra mig sÄ mycket nytt och alla de stora kliv jag tagit i den riktning jag vill gÄ.

Att praktiken tar slut döljer ocksÄ en Ànnu större brytpunkt. Min studietid Àr över om tvÄ dagar. KSM knyts ihop, komprimeras in i en tidsmaskin som spottar ut ett papper. Examensbeviset, kvittot.


 


Vad som ÄterstÄr

Postad i: AllmÀn, KSM, Praktik den 29 May, 2017 av Niklas

0 people like this post.

MÄndag och den nÀst sista veckan pÄ praktiken Àr inledd. Jag fokuserar mest av allt pÄ att försöka avsluta saker jag tagit pÄ mig. I tjugo veckor har jag varit kommunikationspraktikant pÄ Svenska UnescorÄdet, och precis som allt lÄngvarigt tar det slut slut snabbare Àn ögat.

Det Àr inte bara praktiken som Àr slut snart. Samtidigt som jag gÄr ut frÄn Regeringskansliet för sista gÄngen Àr Àven min studietid fÀrdig. Ett abrupt och ovÀntat slut, plötsligt kommer det bara. Eftersom jag har skrivit den hÀr bloggen i över tre Är vore det pÄ sin plats med ett lite ordentligt avslut med tillbakablick. Vad har förÀndrats? Vad gick enligt plan? Och vilka Àr mina bÀsta tips till nyare studenter? NÄgot sÄdant ska jag försöka hinna skriva.

Nu pÄ fredag Àr det examensevent för oss KSM-treor. Marc och jag har laddat vÄrt bidrag till utstÀllningen dÀr vi gestaltar vÄrt sista Är.  Det Àr det enda som ÄterstÄr.

Knappt hinner jag sluta praktik och utbildning förrÀn jag Äker till Thailand. Den 9 juni flyger jag och Sophie med familj och Àr borta i tvÄ veckor. En bra paus inför det som vÀntar. Bangkok och Koh Chang, stad och strand.

 


 


Tidspilen

Postad i: KSM den 27 May, 2017 av Niklas

0 people like this post.

StrĂ„lande sol ute och lördag. Sophie och jag har avverkat strĂ€ckan Årstaberg – Gullmarsplan – Skanstull – Danvikstull – Tantolunden till fots och har antagligen blivit nĂ„got brunare. Nu Ă€r vi hemma i Huddinge igen och undrar lite vad vi ska göra. Men det Ă€r ingen brĂ„dska, dagarna Ă€r sĂ„ lĂ„nga nu.

Veckan som har gÄtt har jag spenderat lika mycket i Norrköping som i Stockholm. Jag hann förbi Mats, Norrköpings och kanske Sveriges bÀsta frisör, innan det var dags för Marc och mig att göra vÄr projektpresentation. Vi hade övat lite kvÀllen innan och lyckades genomföra det hela med hedern i behÄll. Det Àr i och för sig svÄrt att sammanfatta allt pÄ en kvart. Huvuddragen fick vi med, dÀribland vÄrt ursprungliga gemensamma intresse för bÄde kommunikation och ambitionen att ta allt ett steg lÀngre. I trean Àr vi KSM:are smÄ öar ute till havs och det Àr upp till var och en att göra nÄgot av Äret.

PÄ en alldeles lagom skrytnivÄ kunde vi ÀndÄ meddela den smÄtrötta publiken att vi bÄda Àr vÀldigt nöjda med vÄrt Är och att vi nu har kommit i mÄl. Nu ÄterstÄr bara examenseventet 2 juni, och förberedelserna inför det hann vi med i torsdags.

“Tidspilen”, som Marc ofta hĂ€nvisar till, rusar framĂ„t.

Promenadbild och examensevent:

 

IMG_20170527_182100_879 IMG_20170527_182141_120


 


Inför projektpresentationen, skörden av 2014 Ärs sÄdd

Postad i: AllmÀn, KSM, Praktik den 22 May, 2017 av Niklas

0 people like this post.

Presentationen nÀrmar sig, och idag Àgde de första rum. Min utsÀnda (Marc) rapporterar frÄn Norrköping och lÄter hÀlsa att vi ligger ganska bra till tack vare vÄra förberedelser. PÄ onsdag Àr det vÄr tur, och jag sticker ner frÄn Stockholm imorgon kvÀll.

Hur ska man pÄ bÀsta sÀtt berÀtta om P6?

Den frÄgan har jag brottats med i snart ett Är, inte minst hÀr pÄ min blogg. Hur ska jag pÄ ett informativt, uppdaterat och begripligt sÀtt förklara vad jag har gjort? Och vad jag gör? Det Àr inte det enklaste, med tanke pÄ att jag har varit borta frÄn campus i snart fem mÄnader. Det Àr svÄrt att hÀnga upp mina vardagsberÀttelser pÄ nÄgot, referensramen Àr borta.

Samtidigt vill jag inte göra mitt projekt orÀttvisa. VÄr uppsats och min praktik har varit ett fullkomligt fyrverkeri av fall framÄt. Jag har lÀrt mig massor och fÄtt en riktning för framtiden. Jag Àr stolt över mig sjÀlv och vad jag Ästadkommit. Det jag skördar nu sÄdde jag sommaren 2014 genom att börja spara varenda peng jag tjÀnade för att ha rÄd att gÄ KSM. Jag vill berÀtta om det. Men vet inte var jag ska börja.

NÄgonstans dÀr stÄr jag inför projektpresentationen. Men det blir vÀl som vanligt. NÄgra slides framför en publik som redan hört sju presentationer innan. Jag gör vad jag mÄste, slÀnger upp lite bilder och sen Àr det fÀrdigt.

Följ mig pÄ onsdag!


 


Niklas Sagrén

Jag pluggar KSM, Kultur, samhÀlle mediegestaltning.

Innan jag kom dit har jag pluggat pÄ lÀrarprogrammet och lite fristÄende kurser. Parallellt med programmet pluggar jag för att fÄ en magisterexamen i franska.

PÄ min blogg skriver jag om studier, fritid och förhoppningar och sÄdant som hamnar dÀremellan.


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

Extrajobb Framtid Helg Kommunikation KSM-sjukan Marc Norrköping P6 Personligt Pitch Praktik Sophie Stockholm Studentliv Svenska UnescorÄdet Uppsats Utbytesstudier

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Niklas blogg drivs av WordPress