Tjuvtitt i examensboken

Postad i: KSM den 17 April, 2017 av Niklas

Glad påsk i efterskott, jag har har inte skrivit eftersom jag varit på landet och kopplat från helt. Skönt, och välbehövligt tror jag. Inte desto mindre tänkte jag rivstarta igen, genom att slå två flugor i en smäll. Inför examensevenemanget har jag kommit att ingå i redaktionsgruppen, vilket är den grupp som ansvarar för skriven text och trycksaker i anslutning till evenemanget. Vi ska producera en liten bok där alla i klassen får berätta om P6 och sina år på KSM. Jag kan redan nu erbjuda tjuvläsning av min kommande A5:

Vad har du gjort under P6?

Mitt sista år på KSM har framför allt präglats av en vilja att göra saker på allvar och ta nästa steg. Jag skrev uppsats tillsammans med Marc Feucht om så kallad syftesdriven reklam, som var som en fortsättning på vårt arbete tillsammans som började i P4. Jag siktade också på att göra ett reklamrelaterat projekt i P6. Snart kände jag dock att det inte var rätt för mig. Som av en händelse tipsade Marc mig om att söka praktik med inriktning på kommunikation hos Svenska Unescorådet, en kommitté under Utbildningsdepartementet som arbetar med FN-organet Unesco i Sverige. Där har jag praktiserat hela vårterminen, och arbetat med deras hemsida, sociala medier, evenemang och att skriva artiklar. Jag känner att jag hittat helt rätt och siktar nu på en framtid som kommunikatör inom offentlig sektor, helst med internationella inslag i arbetet.

Vad kommer du minnas och ta med dig från din tid på KSM?

Jag har många fina minnen, varav det kanske allra starkaste är min utbytestermin i Frankrike under P5. Där tog jag en kurs som jag trodde skulle vara journalistiskt skrivande, men som visade sig gå ut på att skriva en novell. Jag såg det som en kul utmaning, skrev en novell på franska och ställde upp i en tävling och vann… inte. Men det fångar KSM på något sätt. Våga testa, våga utvecklas.

Berätta om ett misstag du begått under dessa tre år och vad du lärt dig av det!

I P4 missförstod vi schemat och var inte alls förberedda på att pitcha. Vi fick sitta uppe till småtimmarna i Kopparhammaren och värka fram en försvarlig pitch. Det blev sådär, och lärdomen måste vara att kreativitet kräver struktur för att kunna resultera i något bra. Annars har det varit ett pågående misstag att inte utnyttja KSM:s utrustning och lokaler mer för att utvecklas på egen hand.

Vad förväntar du dig av framtiden?

Att få fortsätta vara nyfiken och många fler äventyr.

Niklas Sagrén

Jag pluggar KSM, Kultur, samhälle mediegestaltning.

Innan jag kom dit har jag pluggat på lärarprogrammet och lite fristående kurser. Parallellt med programmet pluggar jag för att få en magisterexamen i franska.

På min blogg skriver jag om studier, fritid och förhoppningar och sådant som hamnar däremellan.

Extrajobb Framtid Helg Kommunikation KSM-sjukan Marc Norrköping P6 Personligt Pitch Praktik Sophie Stockholm Studentliv Svenska Unescorådet Uppsats Utbytesstudier

Niklas blogg drivs av WordPress