Söndag, måndag och andra brytpunkter

Postad i: KSM, Praktik den 15 May, 2017 av Niklas

Hej! Jag sitter och jäser i en Laminofåtölj som blivit mitt kvällstillhåll på sistone. Det är första kvällen på två veckor som jag inte är helt upptagen av uppgifter utöver praktik. Såklart skulle jag kunna gå före i min planering och dra igång med resten av KSM-uppgifterna, men dem behöver ingen, INGEN påminna mig om. Jag vet nog så väl att de finns.

Helgen

Istället tänker jag tillbaka på en mysig helg i Norrköping med Sophie. Vi tog söndagen för att titta på utställningen Se mig i ögonen som nu finns på Stadsmuseet. För mig var det lite extra spännande att gå dit, eftersom det är klasskamrater till mig som ligger bakom projektet. Tillsammans med en grupp nyanlända har de skapat en utställning som visar en annan och mer mänsklig bild av nyanlända, i kontrast mot bilden av dem som en diffus grupp utan inbördes variation. Väldigt bra gjort tycker jag. Det är också ett fint exempel på ett KSM-projekt: man tar en fråga i samhället eller samtiden, vrider på den, hittar nya vinklar och gestaltar. I detta fall med en utställning, medan andra gör filmer, radio, event eller kampanjer.

IMG_20170515_195308_540IMG_20170514_154143_350 IMG_20170515_195453_391 IMG_20170515_195347_068IMG_20170515_195237_996 IMG_20170515_195159_531

Från museibesök med Sophie i Norrköping. Det är något strul med bilder i bloggverktyget, ber om ursäkt för bildstapeln.

4 veckor kvar

Nu har jag dessutom inlett min fjärde sista vecka av min praktik på Svenska Unescorådet. Jag gjorde ett litet experiment och drog mig till minnes vad jag gjorde för fyra veckor sen. Det hade lika gärna kunnat vara igår. Så fort går tiden, och snart är det slut. Självklart borde jag göra ett ordentligt inlägg med bilder och allt som sammanfattar min tid och utveckling.

Niklas Sagrén

Jag pluggar KSM, Kultur, samhälle mediegestaltning.

Innan jag kom dit har jag pluggat på lärarprogrammet och lite fristående kurser. Parallellt med programmet pluggar jag för att få en magisterexamen i franska.

På min blogg skriver jag om studier, fritid och förhoppningar och sådant som hamnar däremellan.

Extrajobb Framtid Helg Kommunikation KSM-sjukan Marc Norrköping P6 Personligt Pitch Praktik Sophie Stockholm Studentliv Svenska Unescorådet Uppsats Utbytesstudier

Niklas blogg drivs av WordPress