Ta vara på tiden

Postad i: Allmän den 3 June, 2017 av Niklas

Redan nu känns det som att orden har förlorat sin avsändare. Det blir kanske så när avsändaren har lämnat det sammanhang varifrån den skulle sända ut orden. Igår tog min tid på Linköpings universitet slut, efter totalt sex år. Mer eller mindre och till och från som heltidsstudent, men det har alltid varit LiU som varit mitt sammanhang. Jag hade från början tänkt skriva ett mastodontinlägg som steg för steg skulle ta er genom min tid i Linköping och Norrköping. Men sen tänkte jag om. Den som på riktigt vill veta vad som hänt kan gå tillbaka i historiken. Där finns nästan allt, från våren 2014 och framåt.

Om LiU var mitt sammanhang var KSM hemma, där landade jag. Tre år senare är jag många upplevelser och vänner rikare. Ni kan läsa om tiden i Rennes, om Linopressen, om Sophie, om Marc och alla andra som kommit mig nära. Nu är det slut och det blev definitivt igår på examensdagen. Trots att jag gör en stor sak av det på min blogg var det aldrig något jag fäste särskilt stor vikt vid. Genom min praktik har jag redan fått ut ena benet i det som kommer efteråt. Det underlättar nog när jag ska riva av plåstret.

Vad som legat dolt, ända sedan starten, är att förberedelserna började redan för tre år sedan. CSN räckte inte för min sista termin, vilket jag förstod redan 2014 när jag funderade på att byta till KSM. Och här är något jag är stolt över: jag såg till att fullt ut ta konsekvenserna av mitt mest drastiska beslut. Allt jag tjänat på Posten och Visualiseringscenter sedan dess har gått åt till att kunna gå klart KSM. Och nu har planen gått i lås. Jag har lite kvar att leva på tills dess min första månadslön kommer.

Om jag ska ge ett råd till kommande studenter på KSM eller LiU blir det detta: ta vara på tiden för att göra misstag. Det är det värt.

Lite bilder från examenseventet:

Tack och hej!

Niklas Sagrén

Jag pluggar KSM, Kultur, samhälle mediegestaltning.

Innan jag kom dit har jag pluggat på lärarprogrammet och lite fristående kurser. Parallellt med programmet pluggar jag för att få en magisterexamen i franska.

På min blogg skriver jag om studier, fritid och förhoppningar och sådant som hamnar däremellan.

Extrajobb Framtid Helg Kommunikation KSM-sjukan Marc Norrköping P6 Personligt Pitch Praktik Sophie Stockholm Studentliv Svenska Unescorådet Uppsats Utbytesstudier

Niklas blogg drivs av WordPress