Tidspilen

Postad i: KSM den 27 May, 2017 av Niklas

0 people like this post.

StrĂ„lande sol ute och lördag. Sophie och jag har avverkat strĂ€ckan Årstaberg – Gullmarsplan – Skanstull – Danvikstull – Tantolunden till fots och har antagligen blivit nĂ„got brunare. Nu Ă€r vi hemma i Huddinge igen och undrar lite vad vi ska göra. Men det Ă€r ingen brĂ„dska, dagarna Ă€r sĂ„ lĂ„nga nu.

Veckan som har gÄtt har jag spenderat lika mycket i Norrköping som i Stockholm. Jag hann förbi Mats, Norrköpings och kanske Sveriges bÀsta frisör, innan det var dags för Marc och mig att göra vÄr projektpresentation. Vi hade övat lite kvÀllen innan och lyckades genomföra det hela med hedern i behÄll. Det Àr i och för sig svÄrt att sammanfatta allt pÄ en kvart. Huvuddragen fick vi med, dÀribland vÄrt ursprungliga gemensamma intresse för bÄde kommunikation och ambitionen att ta allt ett steg lÀngre. I trean Àr vi KSM:are smÄ öar ute till havs och det Àr upp till var och en att göra nÄgot av Äret.

PÄ en alldeles lagom skrytnivÄ kunde vi ÀndÄ meddela den smÄtrötta publiken att vi bÄda Àr vÀldigt nöjda med vÄrt Är och att vi nu har kommit i mÄl. Nu ÄterstÄr bara examenseventet 2 juni, och förberedelserna inför det hann vi med i torsdags.

“Tidspilen”, som Marc ofta hĂ€nvisar till, rusar framĂ„t.

Promenadbild och examensevent:

 

IMG_20170527_182100_879 IMG_20170527_182141_120


 


Inför projektpresentationen, skörden av 2014 Ärs sÄdd

Postad i: AllmÀn, KSM, Praktik den 22 May, 2017 av Niklas

0 people like this post.

Presentationen nÀrmar sig, och idag Àgde de första rum. Min utsÀnda (Marc) rapporterar frÄn Norrköping och lÄter hÀlsa att vi ligger ganska bra till tack vare vÄra förberedelser. PÄ onsdag Àr det vÄr tur, och jag sticker ner frÄn Stockholm imorgon kvÀll.

Hur ska man pÄ bÀsta sÀtt berÀtta om P6?

Den frÄgan har jag brottats med i snart ett Är, inte minst hÀr pÄ min blogg. Hur ska jag pÄ ett informativt, uppdaterat och begripligt sÀtt förklara vad jag har gjort? Och vad jag gör? Det Àr inte det enklaste, med tanke pÄ att jag har varit borta frÄn campus i snart fem mÄnader. Det Àr svÄrt att hÀnga upp mina vardagsberÀttelser pÄ nÄgot, referensramen Àr borta.

Samtidigt vill jag inte göra mitt projekt orÀttvisa. VÄr uppsats och min praktik har varit ett fullkomligt fyrverkeri av fall framÄt. Jag har lÀrt mig massor och fÄtt en riktning för framtiden. Jag Àr stolt över mig sjÀlv och vad jag Ästadkommit. Det jag skördar nu sÄdde jag sommaren 2014 genom att börja spara varenda peng jag tjÀnade för att ha rÄd att gÄ KSM. Jag vill berÀtta om det. Men vet inte var jag ska börja.

NÄgonstans dÀr stÄr jag inför projektpresentationen. Men det blir vÀl som vanligt. NÄgra slides framför en publik som redan hört sju presentationer innan. Jag gör vad jag mÄste, slÀnger upp lite bilder och sen Àr det fÀrdigt.

Följ mig pÄ onsdag!


 


NĂ„gra sandkorn och anonyma treor

Postad i: KSM den 21 May, 2017 av Niklas

0 people like this post.

Inte mÄnga sandkorn finns kvar i övre halvan av timglaset nu. Av KSM ÄterstÄr nu endast projektpresentation och examensevent. Min rapport Àr inlÀmnad och formaliteterna fÄ.

Jag har just kommit tillbaka till Stockholm igen efter en helg i Norrköping. Det var mysigt att trÀffa Sophie igen nu nÀr vÀdret Àntligen visar sig frÄn sin bÀsta sida. Jag har ocksÄ varit mycket med Marc och förberett inför det sista vi gör i vÄrt brokiga men ack sÄ gemensamma projekt. Jag kommer sakna det.

En kort vÀnda i Stockholm blir det denna gÄng, för redan pÄ tisdag kvÀll Äker jag ner igen och stannar i tvÄ dagar. PÄ onsdag ska vi presentera vÄrt projekt inför inte bara vÄr egen klass utan Àven för ettor och tvÄor enligt vad jag hört. Jag tror det Àr en bra idé, att koppla samman oss treor mer med dem. Det Àr lÀtt hÀnt att treor blir anonyma eftersom vi Àr sÄ obundna av scheman och seminarier.

Jag ska göra mitt bÀsta för att hÄlla min lÀsarskara uppdaterad nu den sista tiden!


 


Söndag, mÄndag och andra brytpunkter

Postad i: KSM, Praktik den 15 May, 2017 av Niklas

0 people like this post.

Hej! Jag sitter och jÀser i en LaminofÄtölj som blivit mitt kvÀllstillhÄll pÄ sistone. Det Àr första kvÀllen pÄ tvÄ veckor som jag inte Àr helt upptagen av uppgifter utöver praktik. SÄklart skulle jag kunna gÄ före i min planering och dra igÄng med resten av KSM-uppgifterna, men dem behöver ingen, INGEN pÄminna mig om. Jag vet nog sÄ vÀl att de finns.

Helgen

IstÀllet tÀnker jag tillbaka pÄ en mysig helg i Norrköping med Sophie. Vi tog söndagen för att titta pÄ utstÀllningen Se mig i ögonen som nu finns pÄ Stadsmuseet. För mig var det lite extra spÀnnande att gÄ dit, eftersom det Àr klasskamrater till mig som ligger bakom projektet. Tillsammans med en grupp nyanlÀnda har de skapat en utstÀllning som visar en annan och mer mÀnsklig bild av nyanlÀnda, i kontrast mot bilden av dem som en diffus grupp utan inbördes variation. VÀldigt bra gjort tycker jag. Det Àr ocksÄ ett fint exempel pÄ ett KSM-projekt: man tar en frÄga i samhÀllet eller samtiden, vrider pÄ den, hittar nya vinklar och gestaltar. I detta fall med en utstÀllning, medan andra gör filmer, radio, event eller kampanjer.

IMG_20170515_195308_540IMG_20170514_154143_350 IMG_20170515_195453_391 IMG_20170515_195347_068IMG_20170515_195237_996 IMG_20170515_195159_531

FrÄn museibesök med Sophie i Norrköping. Det Àr nÄgot strul med bilder i bloggverktyget, ber om ursÀkt för bildstapeln.

4 veckor kvar

Nu har jag dessutom inlett min fjÀrde sista vecka av min praktik pÄ Svenska UnescorÄdet. Jag gjorde ett litet experiment och drog mig till minnes vad jag gjorde för fyra veckor sen. Det hade lika gÀrna kunnat vara igÄr. SÄ fort gÄr tiden, och snart Àr det slut. SjÀlvklart borde jag göra ett ordentligt inlÀgg med bilder och allt som sammanfattar min tid och utveckling.

 

 


 


Hej Norrköping!

Postad i: KSM, Praktik den 13 May, 2017 av Niklas

0 people like this post.

En helg i Norrköping, det var ett tag sen sist. Efter 18 veckor pÄ raken i Stockholm Àr det svÄrt att veta om jag Äker hem eller bort. Jag vÀljer istÀllet att sÀga att jag Äker hem, oavsett Ät vilket hÄll jag Äker. Alla stÀder jag har bott i Àr hemma pÄ sitt eget sÀtt.

Idag tog jag och Sophie buss 116 ut till ÀndhÄllplatsen Abborreberg ute i Lindö. Jag har aldrig varit dÀr förut, det var lite som Norrköpings Beverly Hills. Vi promenerade ett varv i skogen. HÀrligt med lite avbrott.

Egentligen borde jag ha avsatt lite mer tid idag Ät att jobba pÄ de sista uppgifterna för KSM. Det Àr dels projektrapport, en sorts avslutande sammanstÀllning över hur P6 har gÄtt och vad man har gjort och lÀrt sig. Sen ska jag ocksÄ göra en presentation till nÀr alla ska berÀtta om ens Är. Det ska sÄklart bara göras, men jag har redan ena benet utanför plugget nu kÀnns det som. Det Àr svÄrare att motivera sig dÄ. Det Àr vÀl ocksÄ en effekt av att ha varit borta sÄ lÀnge pÄ raken.

Fyra veckor kvar pÄ praktiken och pÄ KSM. En svindlande liten del av tre Är, eller av all min tid pÄ universitetet sammanlagt. Det finns en början och ett slut, och en suddig majoritet av tid i mitten.

Ett snyggt hus i Stockholm, och jag i en hage utanför Lindö:

IMG_20170513_180518_067IMG_20170513_181309_557

Edit 15 maj: mÀrk vÀl min stora potential att vara en pappa pÄ 90-talet som tar sig uttryck i bilden frÄn hagen. Fleecetröja och mysjeans. IT-gympaskor och glasögon. Poserar för ett foto trots att jag utgör 5 procent av bildytan.


 


Niklas Sagrén

Jag pluggar KSM, Kultur, samhÀlle mediegestaltning.

Innan jag kom dit har jag pluggat pÄ lÀrarprogrammet och lite fristÄende kurser. Parallellt med programmet pluggar jag för att fÄ en magisterexamen i franska.

PÄ min blogg skriver jag om studier, fritid och förhoppningar och sÄdant som hamnar dÀremellan.


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

Extrajobb Framtid Helg Kommunikation KSM-sjukan Marc Norrköping P6 Personligt Pitch Praktik Sophie Stockholm Studentliv Svenska UnescorÄdet Uppsats Utbytesstudier

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Niklas blogg drivs av WordPress