Sam Anlér fick Ärets Nyponpris

Postad i: AllmÀnt den 24 April, 2018 av helja35

0 people like this post.

LiU-studenten Sam AnlĂ©r, grundare av NĂ€rcon,  fick ta emot Ă„rets Nyponpris – det pris som instiftats av Lars WinnerbĂ€ck, och som i Ă„r delades ut för tredje gĂ„ngen. Priset ska gĂ„ till en eldsjĂ€l inom Linköpings kulturliv, och Sam AnlĂ©r som skapat Nordens största spel- och cosplayfestival med 10 000 besökare fick priset med motiveringen: “Sams arbete berikar Linköpings kulturliv genom att möjliggöra för mĂ€nniskor att leva ut sitt intresse för populĂ€rkultur, spel och cosplay. Det gör Linköping till en gladare och öppnare stad.”

Mer info om priset, och tidigare stpendiater: http://www.nyponpriset.se/


 


1,4 miljoner högutbildade i Sverige

Postad i: AllmÀnt den 19 April, 2018 av Elisabet Wahrby

0 people like this post.

Av befolkningen i Ă„ldern 25 – 64 Ă„r har 43 procent nĂ„gon form av eftergymnasial utbildning. En dryg fjĂ€rdedel har minst treĂ„rig eftergymnasial utbildning vilket motsvarar 1 395 000 personer. De senaste Ă„ren har andelen högutbildade ökat med omkring en halv procentenhet per Ă„r, visar statistik frĂ„n SCB. De högutbildade bor oftast i storstadskommuner och residensstĂ€der.
LÀs mer pÄ SCB:s sida


 


LiU-professor ger rÄd till Upphandlingsmyndigheten

Postad i: AllmÀnt den 17 April, 2018 av Elisabet Wahrby

0 people like this post.

Mattias Lindahl, LiU-professor och expert pĂ„ miljödriven produktutveckling, har utsetts till ledamot i regeringens insynsrĂ„d för Upphandlingsmyndigheten. InsynsrĂ„det Ă€r rĂ„dgivande till myndighetens generaldirektör och har som uppgift att “tillgodose behovet av demokratisk insyn och medborgerligt inflytande”. Offentlig upphandling ska, enligt myndigheten, bidra till en hĂ„llbar utveckling och till att uppfylla nationella miljökvalitetsmĂ„l.


 


LiU-student en av morgondagens samhÀllsbyggare

Postad i: AllmÀnt den 16 April, 2018 av Elisabet Wahrby

0 people like this post.

Josefin Persson, LiU-student och medgrundare till företaget SIOS, har tilldelats Åforsk entreprenörsstipendium pĂ„ 200 000 kronor. SIOS utvecklar produkter för automatiserad och uppkopplad hemodling. Stiftelsen ÅForsk har tillsammans med Swedish Incubators & Science Parks utsett totalt tio pristagare som fick ta emot sina stipendier under Sveriges Innovationsriksdag. Ett av stipendierna gick ocksĂ„ till tidigare LiU-forskaren Katarina Bengtsson, som idag driver företaget LunaMicro. Företaget utvecklar nĂ€sta generations textilier som andas, för sport- och skyddsklĂ€der.


 


Lena Miranda ny ordförande för Swedish Incubators & Science Parks

Postad i: Alumner den 16 April, 2018 av Maria Karlberg

0 people like this post.

LiU-alumnen Lena Miranda, vd för Science Park MjÀrdevi i Linköping, Àr ny ordförande för branschföreningen Swedish Incubators & Science Parks (SISP). Hon valdes i samband med Innovationsriksdagen i BorÄs, som hölls i förra veckan. Tidigare har hon varit vice ordförande i föreningen.

Intervju med Lena Miranda i Corren


 
Notiser drivs av WordPress