Finansiering för att frÀmja rÀttvisa

Postad i: AllmÀnt den 19 June, 2017 av Elisabet Wahrby

0 people like this post.

Studentprojektet Bred Blick har beviljats 1,25 miljoner kronor av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhÀllsfrÄgor för att under ett Ärs tid arbeta med att frÀmja rÀttvisa och inkludera skildringar av invÄnare med invandrarbakgrund i Norrköping tillsammans med journalister frÄn lokalredaktioner.

Bred blick Àr ett av fem företag som drivs av LiU-studenter och som fötts ur Ärets upplaga av LiU Innovations satsning LiU Impact Factory. Under hösten 2016 antogs tio studenter till förinkubatorsprogrammet dÀr de under sex mÄnader fick vidareutveckla sina samhÀllsförÀndrande idéer.

Nya svenskar berĂ€ttar sina historier – pĂ„ sina villkor


 


Vinnova satsar 70 miljoner pÄ nya material frÄn skogen

Postad i: AllmÀnt den 14 June, 2017 av Elisabet Wahrby

0 people like this post.

Linköpings universitet deltar via Laboratoriet för organisk elektronik i den stora samverkansplattformen Treesearch, med mÄlet att ta fram nya material frÄn skogsrÄvaror för tillverkning av exempelvis batterier, fönsterglas eller medicinska implantat. Vinnova planerar nu att satsa 70 miljoner under fyra Är i Treesearch. Förutom LiU deltar Àven KTH, Max IV (Lunds universitet), Chalmers samt BillerudKorsnÀs, Holmen, Stora Enso, SCA och Södra.


 


LiU pÄ plats 287 i senaste QS-rankningen

Postad i: AllmÀnt den 12 June, 2017 av Maria Karlberg

0 people like this post.

Linköpings universitet har plats 287 i senaste QS World University Rankings, en av de frÀmsta universitetsrankningarna. Det Àr i nivÄ med förra Äret dÄ LiU lÄg pÄ plats 282. I QS-rankningen av universitet som Àr yngre Àn 50 Är hamnar LiU pÄ 21:a plats i vÀrlden.


 


Johanna Rosén ny ledamot i Sveriges unga akademi

Postad i: AllmÀnt den 9 June, 2017 av karso12

0 people like this post.

Johanna Rosén Àr en av de tre kvinnor och tre mÀn som den 3 juni valdes in som nya ledamöter i Sveriges unga akademi. Ledamöterna Àr med i fem Är. Johanna Rosén, professor i tunnfilmsfysik vid IFM, forskar kring att ta fram nya material, som extremt tunna material som anvÀnds i exempelvis batterier, superkondensatorer och andra energitillÀmpningar.


 


Deras idé prisades av Linköping City Airport

Postad i: AllmÀnt den 7 June, 2017 av helja35

1 people like this post.

Att skapa ett nytt grafiskt uttryck för marknadsföring, mot ett för flygplatsen viktigt kundgrupp, studenterna. Det var uppdraget som studenterna som lÀser Visuell retorik inom programmet Grafisk Design och Kommunikation vid LiU fick av Linköping City Airport. Sedan 2009 har kursen innefattat en övning i visualisering inom ett skarpt projekt frÄn nÀringslivet. Tidigare uppdragsgivare har bland annat varit SEB, Tekniska verken och StÄngÄstaden. De vinnande studenterna i Är var Louise Björklund, Mami Boberg, Linnea Eriksson, Maja Klang, Lovisa Sjögren och Erika Wiktorson.

 

 


 


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Notiser drivs av WordPress