Barnafridsforskare i TV4 om övergrepp mot barn

Postad i: Institutionen för klinisk och experimentell medicin, Medarbetare den 17 January, 2019 av Karin Söderlund Leifler

0 people like this post.

Maria Schillaci, utredare vid Barnafrid, medverkar i programmet ”Efter fem” pĂ„ TV4, ungefĂ€r klockan 18.20 torsdagen den 17 januari. Hon Ă€r inbjuden med anledning av en rankning om hur vĂ€l lĂ€nder jobbar mot sexuella övergrepp pĂ„ barn, dĂ€r Sverige kommer pĂ„ andra plats efter Storbritannien. Rankningen Ă€r gjord av tidningen The Economist och har uppmĂ€rksammats i en artikel i Svenska Dagbladet.


 

Taggar:FÀngelse för fusk med högskoleprovet

Postad i: AllmÀnt den 17 January, 2019 av Elisabet Wahrby

0 people like this post.

Det blev fÀngelse i mellan 3,5 och 6 Är för de tre huvudÄtalade i högskoleprovshÀrvan. Det handlar om tvÄ bröder frÄn Norrköping och en 21-Äring frÄn Lund. Pappan till bröderna döms till fÀngelse i 1,5 Är. De 23 Ätalade fuskarna döms till villkorlig dom och böter.
De huvudÄtalade döms för att ha organiserat ett system för att fuska pÄ högskoleprovet.
Deras verksamhet har enligt domen Ă„rligen omsatt mĂ„ngmiljonbelopp och pĂ„gĂ„tt mellan 2015 och 2018. TingsrĂ€tten har ansett att fusket har varit mycket allvarligt och ett angrepp pĂ„ hela antagningssystemet till universitet och högskolor, skriver bland annat Sveriges Radio P4 Östergötland.

 


 


Nu öppnar anmÀlan till högskoleprovet

Postad i: AllmÀnt den 14 January, 2019 av Elisabet Wahrby

0 people like this post.

Den 15 januari öppnar anmÀlan till vÄrens högskoleprov. AnmÀlan stÀnger den 1 februari och provet Àger rum lördagen den 6 april.
Högskoleprovet genomförs av Universitet- och högskolerÄdet (UHR) tillsammans med 21 universitet och högskolor pÄ 120 orter i Sverige.

AnmÀlan till högskoleprovet finns pÄ UHR:s webbplats Studera.nu
HÀr finns ocksÄ tips för den som ska skriva högskoleprovet, gamla prov att öva pÄ och information inför provdagen.


 


RekordmÄnga polisanmÀlningar av falska examensbevis

Postad i: AllmÀnt den 28 December, 2018 av gunpr57

0 people like this post.

Antalet polisanmÀlningar som Universitets- och högskolerÄdet, UHR, gjort vid upptÀckta förfalskningar har ökat Är för Är. Förra Äret anmÀldes rekordmÄnga Àrenden, 83 stycken. För fem Är sedan lÄg siffran pÄ 13 polisanmÀlda Àrenden, uppger Dagens Eko.
Det Àr kÀnt sedan lÀnge att det gÄr att köpa sig falska intyg frÄn sÄ kallade bluffuniversitet och fejkade examensbevis för att kunna meritera sig till utbildningar vid svenska lÀrosÀten.

– Vi har sett en stadig ökning. Dels hĂ€nger det ihop med att aktörerna som sĂ€ljer falska handlingar har en bra plattform att marknadsföra sig pĂ„ genom internet och i sociala medier. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt nĂ„r de vĂ€ldigt mĂ„nga. Sedan tror vi ocksĂ„ att ökningen beror pĂ„ att vi allt eftersom blivit bĂ€ttre pĂ„ att upptĂ€cka förfalskningarna, sĂ€ger Cecilia Ulfsdotter, enhetschef pĂ„ Universitets- och högskolerĂ„det i en intervju med Dagens Eko.

Mer om förfalskade utbildningsbevis (Dagens Eko)


 


HandlÀggning av överklaganden

Postad i: AllmÀnt den 28 December, 2018 av gunpr57

0 people like this post.

Studenternas rĂ€tt att överklaga Ă€r en viktig del av rĂ€ttssĂ€kerheten. Med en uppdaterad rapport frĂ„n UniversitetskanslersĂ€mbetet, UKÄ, ”Högskolornas handlĂ€ggning av överklaganden” vill UKÄ klargöra vilka regler som gĂ€ller för de statliga högskolorna. VĂ€gledningen Ă€r tĂ€nkt att underlĂ€tta för lĂ€rosĂ€tenas nĂ€r de hanterar överklaganden.


 


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

AI barnafrid diabetes examensarbete ifm industri vinnova

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Notiser drivs av WordPress