Tidigare LiU-forskare bygger ben med hjÀlp av socker

Postad i: Alumner den 16 August, 2017 av Maria Karlberg

0 people like this post.

Forskare vid Northwestern University i Chicago har lyckats skapa ett molekylÀrt system dÀr de anvÀnder socker för att pÄskynda nybildandet av benvÀvnad. Arbetet har precis publicerats i Nature Nanotechnology och Àr nydanande i sitt slag genom att anvÀnda sjÀlvorganiserande kolhydrater för att binda tillvÀxtfaktorer. Kemisten Timmy Fyrner, tidigare doktorand vid LiU, har ett delat första författarskap i artikeln.

Pressmeddelande frÄn Northwestern University


 


LiU-studenter representerar Sverige i Universiaden

Postad i: AllmÀnt den 11 August, 2017 av helja35

0 people like this post.

Mellan den 19-30 augusti avgörs Sommaruniversiaden i Taiwan – studentidrottens motsvarighet till ett olympiskt spel. LiU-studenterna Vilma Ekström och Cheryl Loorents Ă€r med i Sveriges trupp, som bestĂ„r av cirka 70 tĂ€vlande och drygt 30 ledare, coacher och lĂ€kare. Vilma Ekström, som till vardags lĂ€ser grundskollĂ€rarutbildningen, deltar i simning, och Cheryl Loorents, som lĂ€ser kemisk biologi, deltar i bĂ„gskytte. Universiaden har arrangerats vartannat Ă„r sedan 1959, och gemensamt för deltagarna Ă€r att de kombinerar sin elitsatsning med eftergymnasiala studier.


 


Parkering stĂ€ngs av inför MĂŒnchen Hoben

Postad i: AllmÀnt den 7 August, 2017 av helja35

0 people like this post.

Grusparkeringen norr om A-Huset kommer stĂ€ngas av frĂ„n och med lördag den 12e augusti till och med tisdag den 29e augusti i samband med MĂŒnchen Hoben. Parkering hĂ€nvisas till resterande parkeringsplatser pĂ„ Campus Valla. DĂ„ det kommer vara begrĂ€nsat med parkeringar under dessa veckor sĂ„ rekommenderas det att lĂ€mna bilen hemma för att istĂ€llet samĂ„ka, cykla eller utnyttja kollektivtrafiken. Det Ă€r förbjudet att parkera pĂ„ annan plats Ă€n angiven parkeringsplats och felparkerade bilar kommer att bötfĂ€llas. Vid frĂ„gor eller funderingar, kontakta projektledaren för MĂŒnchen Hoben Allis Mahrs pĂ„ mejl mh-general@lintek.liu.se eller via telefon pÄ 0723-41 23 43.


 


All-inclusive-boende för studenter

Postad i: AllmÀnt den 17 July, 2017 av Elisabet Wahrby

0 people like this post.

Nu lanserar bostadsbolaget StudentbostĂ€der i Linköping ett för Sverige helt nytt koncept för studentboende – VallavĂ„ningen. HĂ€r erbjuds en social och smart planerad vĂ„ning med över 200 m2 gemensam yta och egna möblerade rum, totalt plats för 15 studenter.

Enligt en undersökning gjord av Studentbostadsföretagen har intresset för att bo kollektivt ökat bland studenterna men man efterfrÄgar ett mer lÀgenhetslikt boende med högre kvalitet Àn det som korridorsboendet erbjuder.

VallavÄningen ligger i Linköpings nya stadsdel Vallastaden som stÄr fÀrdigt hösten 2017 och som ligger bara ett stenkast frÄn Campus Valla.

 

LÀs mer om VallavÄningen hÀr

 


 


Finansiering för att frÀmja rÀttvisa

Postad i: AllmÀnt den 19 June, 2017 av Elisabet Wahrby

0 people like this post.

Studentprojektet Bred Blick har beviljats 1,25 miljoner kronor av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhÀllsfrÄgor för att under ett Ärs tid arbeta med att frÀmja rÀttvisa och inkludera skildringar av invÄnare med invandrarbakgrund i Norrköping tillsammans med journalister frÄn lokalredaktioner.

Bred blick Àr ett av fem företag som drivs av LiU-studenter och som fötts ur Ärets upplaga av LiU Innovations satsning LiU Impact Factory. Under hösten 2016 antogs tio studenter till förinkubatorsprogrammet dÀr de under sex mÄnader fick vidareutveckla sina samhÀllsförÀndrande idéer.

Nya svenskar berĂ€ttar sina historier – pĂ„ sina villkor


 


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Notiser drivs av WordPress