Elva timmars lÀrarledd undervisning

Postad i: AllmÀnt den 15 November, 2018 av Elisabet Wahrby

0 people like this post.

En student pĂ„ svensk högskola har i snitt elva timmars lĂ€rarledd tid per vecka. Men det skiljer sig mellan och inom utbildningsomrĂ„den. En sociologistudent har i genomsnitt sex timmar i veckan och en civilingenjörsstudent 18 timmar. Det visar en ny studie frĂ„n UniversitetskanslersĂ€mbetets (UKÄ).

LĂ€s UKÄ:s rapport LĂ€rarledd tid i högskolan


 


Alumner fick avtal med sjukvĂ„rden i Östergötland

Postad i: Alumner den 12 November, 2018 av Maria Karlberg

0 people like this post.

Fem vĂ„rdcentraler och kliniker i Region Östergötland fĂ„r nu ett nytt digitalt verktyg för att överbrygga sprĂ„kbarriĂ€rer mellan patient och lĂ€kare. Bolaget Worldish, som har utvecklat verktyget, Ă€r grundat av Naveen Sasidharan och Abhishek Jacob Chethicatt, som bĂ„da har lĂ€st masterutbildningar vid Linköpings universitet.

De fick avtalet med sjukvÄrden (artikel i Corren, 2018-11-12)

SprÄkverktyg underlÀttar dialog i vÄrden (artikel pÄ LiU:s webb, 2018-06-26)

 


 


Kubansk delegation till LiU

Postad i: AllmÀnt den 8 November, 2018 av gunpr57

0 people like this post.

En kubansk delegation med representanter frÄn Kubas Ministry of Higher Education och kubanska tvÄ lÀrosÀten besöker LiU den 14 november. Ett av lÀrosÀtena, CUJAE, har redan ett samarbete med Biogas Research Center och ocksÄ LiU Malmsten har kontakter med flera kubanska lÀrosÀten. Vid sidan av Cujae ingÄr företrÀdare University of Havanna i delegationen.


 


Kandidat Kork till Åsa Nilsdotter

Postad i: AllmÀnt den 8 November, 2018 av gunpr57

1 people like this post.

”Genom sin uppmuntrande och utmanande handledarstil hjĂ€lper Åsa Nilsdotter nyblivna kandidater till att vĂ€xa in i lĂ€karrollen medan hon under förelĂ€sningarna fĂ„r den mest korkade studenten att förstĂ„ vad som Ă€r viktigt inom infektionsmedicin.”
SĂ„ motiverar studenterna pĂ„ lĂ€karprogrammet sitt Ă„rliga vandringspris Kandidat Kork. De framhĂ„ller ocksĂ„ att infektionslĂ€karen Åsa Nilsdotter bidrar till en öppen kultur och att hennes ledarstil inspirerar.  Studenterna uppskattar Ă€ven att Åsa Nilsdotter ” lyckades införliva skĂ€mt och teater under sina förelĂ€sningar bidrog till att de blev Ă€n mer minnesvĂ€rda”.


 


LiU-vinst x2 pÄ Swedish embedded awards

Postad i: AllmÀnt den 7 November, 2018 av Helena Jalkner

0 people like this post.

Gröna vĂ€ggar och hĂ€stsulor blev vinnare av Swedish Embedded awards 2018. Kategorin Student vann LiU-studenterna Sandra Pantzare och Elin Wollert med bidraget ”Smarthorse Lab”, som de gjorde inom ramen för civilingenjörsutbildningen i elektronikdesign, och kategorin IoT (Internet of things) vann Yu Liu, Kahin Akram Hassan, Adan Rohdin och Karim Samim frĂ„n LiU med bidraget ”Digitalization of Green Plant Wall”.
LÀs mer om de vinnande bidragen hÀr: https://bit.ly/2yYrQVJ


 
Notiser drivs av WordPress