Undervisa på golfbanan?

Postad i: Allmänt den 12 September, 2017 av lenfa57

Kan golfbanor och deras omgivningar fungera som arena för undervisning och lärande? Det ska nu undersökas i ett projekt som universitetsägda Spetsa AB ingått med Scandinavian Turf Grass Environmental Research Association. Pilotprojektet kommer att utföras vid Karlslunds skola i Motala kommun. I projektet medverkar utomhuspedagogen Anders Szczepanski vid Linköpings universitet.

Tidigare studier har visat att variationsrika utomhusmiljöer minskar stressnivån och ökar koncentrationsförmågan. Det har gett förbättrade resultat i matematik, språk och naturorienterande ämnen.

Notiser drivs av WordPress