LiU-student en av morgondagens samhällsbyggare

Postad i: Allmänt den 16 April, 2018 av Elisabet Wahrby

Josefin Persson, LiU-student och medgrundare till företaget SIOS, har tilldelats Åforsk entreprenörsstipendium på 200 000 kronor. SIOS utvecklar produkter för automatiserad och uppkopplad hemodling. Stiftelsen ÅForsk har tillsammans med Swedish Incubators & Science Parks utsett totalt tio pristagare som fick ta emot sina stipendier under Sveriges Innovationsriksdag. Ett av stipendierna gick också till tidigare LiU-forskaren Katarina Bengtsson, som idag driver företaget LunaMicro. Företaget utvecklar nästa generations textilier som andas, för sport- och skyddskläder.

AI barnafrid diabetes examensarbete ifm industri vinnova

Notiser drivs av WordPress