Studenter prisas för examensarbete

Postad i: Institutionen för datavetenskap, Studenter den 9 May, 2018 av karso12

Två studenter på utbildningsprogrammet Informationsteknologi, Nicklas Östman och Rasmus Lindström, har fått ett nationellt pris för sitt examensarbete på masternivå. Priset delas ut av IT Service Management (ITSM), ett kunskapsnätverk för professionella inom branschen. I sitt examensarbete har studenterna tittat närmare på hur effektiv den agila, eller lättrörliga, utvecklingsprocessen är i tre olika organisationstyper och hur yttre krav och styrning påverkar utvecklingen av mjukvara. Examensarbetet får priset med motiveringen: “Uppsatsen håller en hög vetenskaplig kvalitet och den har en stark förankring i såväl befintlig litteratur som i empiri. Analys och resultat är mycket detaljerat och ämnet är innovativt. Kunskapsbidraget blir särskilt relevant för ITSM-området då den visar på konflikten mellan planbaserad och agil styrning”.

Taggar:

Notiser drivs av WordPress