LiU-studenter Årets förnyare

Postad i: Allmänt den 8 October, 2018 av Elisabet Wahrby

Tre studenter från Linköpings universitet har fått ett hedersomnämnande i utmärkelsen Årets förnyare som arrangeras av Föreningen för svensk Hemslöjd.

• Olof Davidsson, från programmet Slöjd, hantverk och formgivning för sina svarvade urnor i körsbärsträ.
  • Lina Niklasson, från programmet Slöjd, hantverk och formgivning för handstickade trjor med attityd
  • Hannes Åström, möbeldesignprogrammet på Malmstens LiU för sin pall Trifilus i trä och mässing.

Stipendiet har instiftats för studenter och de som nyligen avslutat sina konstnärliga studier. Föreningen letar efter framtidens slöjdare, formgivare eller konsthantverkare. När nomineringstiden gått ut hade så många bidrag med kreativitet och kvalitet kommit in att föreningen beslöt att dela ut fyra hedersomnämnande och ett ”butikens val”. Av dessa fyra hedersomnämnande gick alltså tre till studenter från Linköpings universitet.

Mer om stipendiet finns på Svensk Hemslöjds webbplats

AI diabetes examensarbete ifm industri vinnova

Notiser drivs av WordPress