Utmärkelse till konstvetaren Niclas Franzén

Postad i: Allmänt, Institutionen för kultur och kommunikation den 4 December, 2018 av gunpr57

Niclas Franzén, konstvetare och lektor vid Institutionen för kultur och kommunikation vid LiU, har fått utmärkelsen som Norrköpings konstvetenskapliga förenings stipendiat 2018.
I motiveringen framhålls hans vetenskapliga noggrannhet redan under studietiden vid LiU då han analyserade symbolistiska teman ibland annat Ivar Arosenius bildkonst. Senare har han fördjupat sig i symbolismens teori och metafysik. Med sina djupa kunskaper och med ett lättfattligt och medryckande språk har Niclas Franzén väckt ett intresse för symbolismen.
– Niclas Franzén är en omtyckt föreläsare och en utmärkt skribent, säger Gary Svensson, professor vid IKK i en kommentar.
– Förra gången utmärkelsen delades ut var 2016, i samband med att konstvetenskap vid LiU firade sitt 30-årsjubiléum. NKF kommer att ha många att välja bland framöver, det finns många konst- och kulturvetare som håller hög klass.

1 svar till “Utmärkelse till konstvetaren Niclas Franzén”

Sören Färnlöf

Det var fint att Niclas fick ett omnämnande i tidningen och att Nkf fick vara med på ett hörn. Niclas var värd detta efter goda omdömen inom konstvetenskap.

AI diabetes examensarbete ifm industri vinnova

Notiser drivs av WordPress