Johnny Ludvigsson bland världens främsta diabetesexperter

Johnny Ludvigsson, senior professor vid Institutionen för klinisk och experimentell medicin, rankas på sjätte plats bland de tio allra bästa forskarna i världen inom typ 1-diabetes. Rankningen görs av Expertscape, som gör rankningen baserad på publicerade vetenskapliga artiklar i den internationella medicinska databasen Pubmed under de senaste tio åren. Ännu en svensk forskare, professor Åke Lernmark vid Lunds universitet, är med på tio-i-topp-listan (plats 8).

– Även om det viktigaste är resultaten, och helst om det är till nytta för barn, ungdomar och vuxna med typ 1-diabetes, så är det ju hedrande att bli utsedd till nummer ett i Europa och i världen utanför USA. Och det är roligt att Linköping får vara med på världskartan, säger Johnny Ludvigsson.

Hela listan på experter och institut

0
Posted in Institutionen för klinisk och experimentell medicin, Medarbetare and tagged .