Johnny Ludvigsson bland världens främsta diabetesexperter

Johnny Ludvigsson, senior professor vid Institutionen för klinisk och experimentell medicin, rankas på sjätte plats bland de tio allra bästa forskarna i världen inom typ 1-diabetes. Rankningen görs av Expertscape, som gör rankningen baserad på publicerade vetenskapliga artiklar i den internationella medicinska databasen Pubmed under de senaste tio åren. Ännu en svensk forskare, professor Åke Lernmark vid Lunds universitet, är med på tio-i-topp-listan (plats 8).

– Även om det viktigaste är resultaten, och helst om det är till nytta för barn, ungdomar och vuxna med typ 1-diabetes, så är det ju hedrande att bli utsedd till nummer ett i Europa och i världen utanför USA. Och det är roligt att Linköping får vara med på världskartan, säger Johnny Ludvigsson.

Hela listan på experter och institut

Posted in Institutionen för klinisk och experimentell medicin, Medarbetare and tagged .