Rekordmånga polisanmälningar av falska examensbevis

Postad i: Allmänt den 28 December, 2018 av gunpr57

0 people like this post.

Antalet polisanmälningar som Universitets- och högskolerådet, UHR, gjort vid upptäckta förfalskningar har ökat år för år. Förra året anmäldes rekordmånga ärenden, 83 stycken. För fem år sedan låg siffran på 13 polisanmälda ärenden, uppger Dagens Eko.
Det är känt sedan länge att det går att köpa sig falska intyg från så kallade bluffuniversitet och fejkade examensbevis för att kunna meritera sig till utbildningar vid svenska lärosäten.

– Vi har sett en stadig ökning. Dels hänger det ihop med att aktörerna som säljer falska handlingar har en bra plattform att marknadsföra sig på genom internet och i sociala medier. På så sätt når de väldigt många. Sedan tror vi också att ökningen beror på att vi allt eftersom blivit bättre på att upptäcka förfalskningarna, säger Cecilia Ulfsdotter, enhetschef på Universitets- och högskolerådet i en intervju med Dagens Eko.

Mer om förfalskade utbildningsbevis (Dagens Eko)


 

Kommentera!

Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

AI barnafrid diabetes examensarbete ifm industri vinnova

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Notiser drivs av WordPress