Bronsplats för Linköpings Studentsångare i internationell tävling

Llangollen International Musical Eisteddfo i Llangollen som hålls i Wales är en av världens största musiktävlingar med 50 000 besökare. Varje år tävlar cirka 4 000 personer från hela världen i olika kategorier. Vid tävlingen, som pågick den 1-7 juli, kammade Linköpings Studentsångare hem bronsmedaljen i manskörssklassen.
Styckena kören framförde var Vuojhna Biegga av Jan Sandström som bygger på en samisk jojk av Johan Märak, samt vinnarstycket från Linköping Studentsångare Composition Award 2016, At Teasdale’s av Cecilia Damström.

– Det känns fantastiskt att få det här prestigefyllda priset.  Det är såklart också extra roligt att vi är en aktiv del i arbetet med att sätta Sverige på världskartan inom körkonst, säger Christina Hörnell, director musices vid LiU och dirigent för Linköpings Studentsångare.

Lyssna på Studentsångarnas tävlingsbidrag

Posted in Allmänt.