Skapa-priset till LiU-professor

Anna Fahlgren, biträdande professor på Institutionen för klinisk och experimentell medicin, och vd på bolaget BioReperia, är årets SKAPA-pristagare i länsfinalen i Östergötland.
BioReperias medicinska forskning med zebrafiskmodeller används idag i stor utsträckning både inom akademiska och industriell forskning och inom läkemedelsutvecklingsprojekt över hela världen.
Priset SKAPA-talang för unga innovatörer gick till Felicia Bindekrans på Skira som utvecklar ett verktyg för lantbrukare för att få bättre koll på sin spannmålshandel, bättre beslutsunderlag och lönsammare spannmålsaffärer.
Båda bolagen kommer från Linköpings universitet och båda bolagen har haft god hjälp av LiU Innovation under uppstarten.

SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris och syftar till att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer. Priset delas först ut på länsnivå, där alla länsvinnare får 10 000 kronor, sedan nationellt. Pristagarna går sedan vidare till riksfinal.

Posted in Allmänt.