Färre studerar utomlands

Antalet studerande i utlandet fortsätter att minska. Under förra läsåret studerade 25 800 personer utomlands med studiemedel, enligt ett pressmeddelande från CSN.
Antalet studerande i utlandet har gått ner med cirka 3 000 personer de tre senaste åren. En orsak till minskningen är att de årskullar som lämnat den svenska gymnasieskolan de senare åren är mindre än tidigare, vilket påverkar antalet utlandsstuderande särskilt efter de som studerar utomlands är jämförelsevis unga.
USA, Storbritannien och Australien är de mest populära länderna att studera i, och London den populäraste staden. Den mest populära skolan för eftergymnasiala studier var förra läsåret Riga Stradins University med 430 studerande, där många läser till skolan. Näst populäraste skolan var Copenhagen Business school.

Posted in Allmänt.