Fler vägar till högskolan med nationellt behörighetsprov

Universitets- och högskolerådet (UHR) får 15 miljoner kronor för utveckling av nationellt behörighetsprov för den försöksverksamhet som ska bedrivas 2022 – 2023.
Försöksverksamheten handlar om att en person ska kunna visa på de nödvändiga kompetenser som krävs för grundläggande behörighet vid högskolan för att ge möjlighet till fler vägar till högre utbildning.
– Om vi ska få fler exempelvis sjuksköterskor eller lärare behöver fler ha möjlighet att komma in på en utbildning, säger Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, i ett pressmeddelande. Då behöver vi lyckas värdera och ta tillvara de erfarenheter och kunskaper som redan finns från arbetslivet. Så kan exempelvis en barnskötare vidareutbilda sig till förskollärare.

Posted in Allmänt.