FrÄn forskning om stadsodling till arbete i riksdagen

Postad i: Forskning den 4 September, 2017 av Ida Åberg

0 people like this post.

Uppdaterandet pÄ bloggen har inte varit det bÀsta under sommaren, detta beror pÄ att jag tilldelats riksdagsstipendiet som delas ut varje Är till en doktorand i statsvetenskap.

Jag kommer alltsÄ ta en paus frÄn min forskning om stadsodling under kommande lÀsÄr 17/18 för att följa arbetet i riksdagen.

 

NÀsta höst Àr jag tillbaka pÄ Linköpings Universitet! 


 


Nu Àr det dags igen, lÄt odlandet börja!

Postad i: Odla pĂ„ LiU den 31 May, 2017 av Ida Åberg

0 people like this post.

2017-05-24 16.47.57

Efter vinterns dvala och vĂ€lförtjĂ€nta odlingsvila Ă€r det hög tid att komma igĂ„ng med odlandet och bloggandet igen. För dom som Ă€r snabba har odlandet redan startat, mĂ„nga har stora stĂ„tliga plantor att plantera ut i sin trĂ€dgĂ„rd, odlinglott eller stadsodling. Jag Ă€r inte riktigt en utav dom, men jag har tjuvstartat förstĂ„s, förodlat och planerat för hur mina odlingar ska se ut under denna sĂ€song. Hemma trĂ€ngs tomaterna med squash, gurka och pumpa. Dom börjat bli redo att flytta ut dom smĂ„ liven, för att “klara sig sjĂ€lva” bland maskar, regn och sol. Men innan dess Ă€r det den ack sĂ„ viktiga perioden med avhĂ€rdning och det Ă€r ett himla spring fram och tillbaka pĂ„ morgonen och kvĂ€llen. Men det Ă€r det vĂ€rt, för dom stortrivs, har till och med börjat komma smĂ„, smĂ„ tomater om man tittar riktigt noga.

NÀsta vecka Àr det dags för att göra i ordning lÄdorna pÄ universitetet, plantera ut olika typer av sallat och sockerÀrt. I Är tÀnker jag fokusera pÄ vÀxter man kan Àta direkt, utan att tillaga. Blir tomat (man inte behöver tjuva, en lÀxa frÄn förra sÀsongen), squash, lite örter och sÄ jordgubbarna frÄn förra Äret sÄ klart.

 

 


 


Recept

Postad i: Uncategorized den 24 October, 2016 av Ida Åberg

0 people like this post.

HÀr kommer Àntligen recepten frÄn skördelunchen!

Potatis- och purjolökssoppa med grönkÄl

Zucchinibröd

Grön tomat marmelad

Glutenfritt zucchinibröd


 


Hörri, in och lÀs!

Postad i: I media den 29 September, 2016 av Ida Åberg

3 people like this post.

Kolla hÀr vilken fin artikel om mig i det nya numret av UniversitetslÀraren! Och ja, odling Àr en hel vetenskap och politik.

Ida Åbergs odling Ă€r bĂ„de vetenskaplig och politisk


 


Skördelunch

Postad i: Odla pĂ„ LiU den 28 September, 2016 av Ida Åberg

0 people like this post.

Förra veckan hade vi skördelunch vid odlingen i A-huset, ca 25 personer var anmÀlda och kom för att smaka pÄ resultatet av sommarens jobb! Jag lovade att lÀgga ut recept till maten som serverades och dessa kommer inom kort, sÄ lÀnge fÄr ni hÄlla tillgodo med lite bilder och en text frÄn LiU Nytt Skördefest vid stadsodlingen!

 

IMG_4239 IMG_4236 IMG_4242 IMG_4240

Ps. Maten var jÀttegod, min missnöjda uppsyn Àr ett montage. Ds.


 


Odling som politik

Ida Åberg
Det hĂ€r en blogg om politik och odling. I bloggen kommer jag att undersöka om och hur odling kan förstĂ„s som ett sĂ€tt att göra politik. Mitt namn Ă€r Ida Åberg och Ă€r doktorand i Statsvetenskap pĂ„ Linköpings Universitet. Den hĂ€r bloggen kommer att vara en del i mitt doktorandprojekt, ett sĂ€tt för mig att testa mina tankar och hitta likasinnade. Kommentera gĂ€rna, ifrĂ„gasĂ€tt eller förstĂ€rk mina argument, men framför allt odla tillsammans med mig!

Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

Definition Odling i populÀrkulturen

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Odling som politik drivs av WordPress