Nu är det dags igen, låt odlandet börja!

Postad i: Odla på LiU den 31 May, 2017 av Ida Åberg

2017-05-24 16.47.57

Efter vinterns dvala och välförtjänta odlingsvila är det hög tid att komma igång med odlandet och bloggandet igen. För dom som är snabba har odlandet redan startat, många har stora ståtliga plantor att plantera ut i sin trädgård, odlinglott eller stadsodling. Jag är inte riktigt en utav dom, men jag har tjuvstartat förstås, förodlat och planerat för hur mina odlingar ska se ut under denna säsong. Hemma trängs tomaterna med squash, gurka och pumpa. Dom börjat bli redo att flytta ut dom små liven, för att “klara sig själva” bland maskar, regn och sol. Men innan dess är det den ack så viktiga perioden med avhärdning och det är ett himla spring fram och tillbaka på morgonen och kvällen. Men det är det värt, för dom stortrivs, har till och med börjat komma små, små tomater om man tittar riktigt noga.

Nästa vecka är det dags för att göra i ordning lådorna på universitetet, plantera ut olika typer av sallat och sockerärt. I år tänker jag fokusera på växter man kan äta direkt, utan att tillaga. Blir tomat (man inte behöver tjuva, en läxa från förra säsongen), squash, lite örter och så jordgubbarna från förra året så klart.

Odling som politik

Ida Åberg
Det här en blogg om politik och odling. I bloggen kommer jag att undersöka om och hur odling kan förstås som ett sätt att göra politik. Mitt namn är Ida Åberg och är doktorand i Statsvetenskap på Linköpings Universitet. Den här bloggen kommer att vara en del i mitt doktorandprojekt, ett sätt för mig att testa mina tankar och hitta likasinnade. Kommentera gärna, ifrågasätt eller förstärk mina argument, men framför allt odla tillsammans med mig!

Definition Odling i populärkulturen

Odling som politik drivs av WordPress