Besökdsdag, praktikslutspurt, & fortsatt England- planering :D

Postad i: Allmän den 19 March, 2017 av Patricia

Ja, förra onsdagen var det ju som sagt dags för Besöksdagen på Campus Norrköping! Jag & Natalie från min klass kom dit runt 12.30, och letade oss fram till vår lilla “monter”, där det hade förberetts med mikroskop & diverse broschyrer, som sedan kompletterades med de preparat, gelkort & cytogram som Natalie fått med sig. I början av eftermiddagen rullade det på med ganska mycket elever, en del av dem verkade faktiskt vara genuint intresserade av utbildningen, vilket ju var kul! Det gjorde ju saken lite roligare att vi hade en del att visa med, till skillnad från första året när jag stod där, då jag endast hade några stackars broschyrer att locka med 😉 Vi får hoppas att vår insats gjorde så att intresset för att söka till BMA- utbildningen åtminstone har ökat litegrann nu, men det känns faktiskt som det med tanke på uppslutningen, & det faktum att intagningspoängen nu har höjts mot när vi sökte in.

Hm, annars flyter praktiken på, & nästa vecka är jag inne på min 2a av 3 V på Klinisk Kemi i Linköping, som är den SISTA placeringen! :O 😀 Förra veckan var jag på provinlämningen, Metabollab, & Proteinlab, vilket var ganska intressant 🙂 På både metabol och protein fick vi prova på en del själva, vilket ju är bra, & på protein gjorde vi bl.a. en elfores, där vi fick ut våra alldeles egna gelkort (se bild nedan) 😉

I veckan fick jag ansökan till min ERASMUS- praktik (ja, det kallas så trots att det gäller examensarbetet) godkänd, så nu återstår “bara” att skicka in några till dokument som gäller själva stipendiet m.m., samt att få klart med boendet! De har mottagit min ansökan till Universitetet i England, som gällde att jag måste bli registrerad där för att kunna få söka Campus- boende, & under nästa vecka skulle de skicka mer info om hur jag går tillväga.. Jag hoppas bara att det blir klart snart, då det ju liksom bara är 2 V kvar tills jag åker! Flyget är i alla fall bokat, så det känns ju bra 😉

Nu ska vi ta lite ostkaka, o sen ta det lite lugnt med TV & “intressanta-ställen-att-besöka-i-England”- letande 🙂

FullSizeRender (21) IMG_3906 Gelkortet, där de olika proteinerna i plasman separerats under elektroforesen, med hjälp av laddning. De tjocka banden överst på varje “rad”, är t.e.x. Albumin.

Patricia Kjellin

Här bloggar en 24- årig tjej som läser till Biomedicinsk Analytiker här på LiU. Jag är en Norrköpingsbo med gedigna erfarenheter från år av pendlande mellan Norrköping och Linköping, då jag gick IB- programmet (International Baccalaureate) på Katedralskolan i gymnasiet; tidiga morgnar vet jag med andra ord allt om!

Förutom ett stort språkintresse, vilket den internationella touchen på mitt gymnasieval kanske avslöjar, är matlagning, mode, musik och möten med andra kulturer saker jag värderar högt. När det gäller utbildningen är det framförallt en karriär inom kriminalteknik som lockar, och här ska ni få ta del av min resa!

Patricias blogg drivs av WordPress