Reglerteknik

Postad i: Gott&Blandat, Studier den 21 January, 2016 av Rasmus Johns

Foto 2016-01-19 10 14 48

Jag älskar när föreläsare gör något unikt. Det är så vanligt att de bara maler på utan någon som helst intresse för att inspirera och förklara varför man ska studera just deras ämne för sina studenter; de få föreläsarna som ägnar en halvtimme av första föreläsningen åt att göra just det lyckas nästan alltid fånga min fulla uppmärksamhet.

Innan vår skånska reglertekniksföreläsare ens hälsat på oss slog han på den här underbara Youtube-videon med Volvo och Van Damme:

Det var allt som behövdes för att göra mig sugen på reglerteknik! 1-minut Youtube .

För att sedan sätta grädden på moset hade föreläsaren med sig en maskin som han reglerade med reglerteknik — något som även vi kommer kunna i slutet av kursen.

Nu ska jag knalla vidare och träffa min kandidatgrupp. Kanske träffar ni dem också snart!

Rasmus Johns

Mitt namn är Rasmus – 23 år gammal, från Stockholm och student i Linköping sedan hösten 2013. Jag läser nu mitt tredje år på Civilingenjör – Datateknik.

Med den här bloggen hoppas jag att ge dig en glimt av allt min utbildning och Linköpings studentliv har att erbjuda. Du kommer att få följa med mig i min vardag – både när jag äntligen lyckas förvandla datorns ettor till nollor och när jag senare inser att jag också måste kunna förvandla tillbaka nollorna till ettor. Det blir också spex på Linköpings Studentspex och en hel del studentfestande.

Var inte rädd att ställa frågor, vare sig här på bloggen eller till min mail: rasjo813@student.liu.se

Rasmus blogg drivs av WordPress