Bloggen tar evigt sommarlov!

Postad i: Allmän den 25 May, 2016 av Marie Delsander

0 people like this post.

Terminerna rusar iväg och nu närmar vi oss ett nytt terminsslut med olika avsked och förändringar inför framtiden. Sedan vårterminens start har vi funnits på facebook och det är där vi numera skriver om det som händer på Studenthälsan samt delar information och tips kring hälsfrågor.
Gilla och följ oss gärna på facebook


 


Smart klimat i relationer

Postad i: Allmän den 6 April, 2016 av Marie Delsander

1 people like this post.

Smart klimat i relationer 
Relationer både tar och ger energi. Hur bygger vi upp ett smart klimat i våra relationer? Kanske du behöver utveckla relationen till dig själv eller till en vän, förälder, partner men inte vet vart du ska börja.
En början är att bli medveten om vad som behöver ändras, du känner säkert när något ”gnager” eller inte känns bra. Fundera över vad du just behöver för att må bra i relationen till dig själv och andra.
Det kan vara att det är svårt att uttrycka vad man behöver eller att man inte vet hur man ska bete sig tillsammans med andra, kanske man är rädd för att säga eller göra fel. Det finns inget rätt och fel utan vi behöver alla träna på detta i samspel med andra.
Att lära känna en annan människa kräver mod och engagemang, vi behöver ta ställning till vad som är värdefullt för var och en av oss innan vi vet hur vi ska agera.
Låter det spännande? Anmäl dig till vår Workshop om relationer


 


Glad (och vilsam) Påsk!

Postad i: Allmän den 24 March, 2016 av Gunilla Johansson

1 people like this post.

PåskTidig påsk i år, vårvärmen har inte riktigt infunnit sig, knopparna har inte kommit så långt… Men några dagars påskledighet får vi ändå trots allt, och jag hoppas verkligen att ni trots tentaperioder och intensivt arbete kan unna er välförtjänt återhämtning. Njut av ljuset som kommer, för ni glömmer väl inte att ställa om klockan till sommartid natten till söndag?

Glad Påsk till er Alla!

 


 


Vill du ha ett Kinderägg?

Postad i: Allmän den 4 March, 2016 av Gunilla Johansson

0 people like this post.

KinderäggFavorit i repris – nästa vecka kommer vår kurs “Sänk din studiestress” igen. Den är som ett Kinderägg: tre tillfällen med stresshantering, studieteknik och mindfulness – kan det bli bättre? Det finns oftast en rad saker man kan göra för att må bättre när stressnivån höjs. Bekymret är att vi inte riktigt kan se klart vad vi faktiskt kan göra när stressen gör blicken grumlig och hjärnan går på högvarv. Känner du igen dig?

Vi har sagt det förut men här kommer de igen, våra bästa råd för att bli hållbar i tentatider:

  • Se helheten i livet, sova – äta – ta pauser – ha kul vid sidan om studierna! Återhämtning är en förutsättning för prestation!
  • Se tentan som ett inlärningstillfälle!
  • Om du kör på tentan, så vadå? Du lär för livet så du har inte kastat bort din tid. Halva jobbet är ju gjort när du ska göra om den!

Och vill du få mer konkreta råd och tips, anmäl dig här till nästa veckas kurs!

 


 


Kom igång med slutspurten

Postad i: Allmän den 26 February, 2016 av Marie Delsander

1 people like this post.

Kanske du har kört fast och det som var ditt mål har blivit ditt största motstånd? För dig provar vi ett nytt koncept på Studenthälsan i vår.

Kom igång med uppsatsen eller examensarbetet. Vi träffas i grupp för att komma igång och sedan stötta varandra på vägen. Studenthälsan leder gruppen som bygger på ditt eget intresse och aktivitet.

Vänta inte längre, anmäl dig här


 


Studenthälsans blogg

Studenthälsan
Studenthälsan berättar här om vad som är på gång i verksamheten och delar med sig av råd och erfarenheter som kan hjälpa dig som student att behålla ditt välbefinnande.Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

fadder fadderutbildning förändring - utveckling mindfulness mindfulnness prestation prestationskrav sinnesrobönen självkänsla stress Sömn tentaoro tentaro Yoga återhämtning

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Studenthälsans blogg drivs av WordPress