Vi uppmärksammar den tobaksfria dagen!

Postad i: Allmän, Tobak den 25 May, 2012 av Gunilla Johansson

Den 31 maj är det den tobaksfria dagen. Det är Världshälsoorganisationen WHO som initierar denna och som tema i år har valt ”Stoppa tobaksindustrins påverkan på folkhälsopolitiken”.  Bakgrunden är att tobaksindustrins påtryckningar på länder måste stoppas för att möjliggöra effektiva åtgärder mot tobaksskador. Tobaksindustrins intressen går alltså helt stick i stäv mot det som är meningen med folkhälsoarbete – att bidra till god hälsa och livskvalitet för alla i befolkningen

Vi på Studenthälsan kommer att uppmärksamma dagen genom att gå ut med information om tobak på Campus Valla: 11.45-12.30 i Keyhuset och 12.30- 13.15 C-huset. På Campus Norrköping i Kåkenhus (utanför biblioteket) under lunchtid.

Funderar du på att sluta röka eller snusa, hör av dig till oss sjuksköterskor som hjälper dig med tobaksavvänjning. Vill du försöka på egen hand  så finns Sluta-röka-linjen. Där kan du också testa din motivation för att sluta!

Välkommen fram till oss på torsdag!

Hälsningar Susanne och Ann-Britt

Studenthälsans blogg

Studenthälsan
Studenthälsan berättar här om vad som är på gång i verksamheten och delar med sig av råd och erfarenheter som kan hjälpa dig som student att behålla ditt välbefinnande.

fadder fadderutbildning förändring - utveckling mindfulness mindfulnness prestation prestationskrav sinnesrobönen självkänsla stress tentaoro tentaro Yoga återhämtning

Studenthälsans blogg drivs av WordPress