Vi uppmärksammar den tobaksfria dagen!

Postad i: Allmän, Tobak den 25 May, 2012 av Gunilla Johansson

0 people like this post.

Den 31 maj är det den tobaksfria dagen. Det är Världshälsoorganisationen WHO som initierar denna och som tema i år har valt ”Stoppa tobaksindustrins påverkan på folkhälsopolitiken”.  Bakgrunden är att tobaksindustrins påtryckningar på länder måste stoppas för att möjliggöra effektiva åtgärder mot tobaksskador. Tobaksindustrins intressen går alltså helt stick i stäv mot det som är meningen med folkhälsoarbete – att bidra till god hälsa och livskvalitet för alla i befolkningen 

Vi på Studenthälsan kommer att uppmärksamma dagen genom att gå ut med information om tobak på Campus Valla: 11.45-12.30 i Keyhuset och 12.30- 13.15 C-huset. På Campus Norrköping i Kåkenhus (utanför biblioteket) under lunchtid.

Funderar du på att sluta röka eller snusa, hör av dig till oss sjuksköterskor som hjälper dig med tobaksavvänjning. Vill du försöka på egen hand  så finns Sluta-röka-linjen. Där kan du också testa din motivation för att sluta!

Välkommen fram till oss på torsdag!

Hälsningar Susanne och Ann-Britt


 

Kommentera!

Studenthälsans blogg

Studenthälsan
Studenthälsan berättar här om vad som är på gång i verksamheten och delar med sig av råd och erfarenheter som kan hjälpa dig som student att behålla ditt välbefinnande.Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

fadder fadderutbildning förändring - utveckling mindfulness mindfulnness prestation prestationskrav sinnesrobönen självkänsla stress Sömn tentaoro tentaro Yoga återhämtning

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Studenthälsans blogg drivs av WordPress