20170216

Postad i: Uncategorized den 16 February, 2017 av susgu013

0 people like this post.

FrÄn Fannys instagram

“Djupt inne i de mörkaste gĂ„ngar, bland urĂ„ldrigt spindelnĂ€t och tjockaste damm, fann vi efter vĂ€gledning vĂ„r första nyckel till det kommande Ă„rets förvĂ€ntade glĂ€dje, förtvivlan och oupptĂ€ckta skepnader. #c-uppsats”

16684269_10211607399317704_4814688858308663963_n

Nu ni, nu Àr vi igÄng. I onsdags begav vi hos till Medicinska bibliotekets magasin och letade fram originalartikeln som vÄr kandidatuppsats kommer grunda sig i. I tisdags hade vi första trÀff med Joanna som förhoppningsvis kommer vara vÄr handledare bÄde till uppsats och kliniska studien. BÄde jag & Fanny Àr sÄ taggade för det hÀr nya Àmnet och det kÀnns sÄ himla kul att fÄ vara en del av det hÀr projektet. Tror vi kommer ha en intressant och mycket lÀrorik (och förhoppningsvis jÀkligt rolig) uppsatstid! Nu vÀntar vi bara pÄ godkÀnnande av idé-PM samt Äterkoppling frÄn handledare för att klargöra projektet lite mer. Sen kan vi börja med bakgrund, syfte och metod.

SĂ„ – vad ska vi skriva om?
Jo, kort beskrivet – vi ska skriva om skillnader i knĂ€funktion efter frĂ€mre korsbandsskador hos patienter som antingen genomgĂ„tt kirurgi eller ej. Det handlar om en lĂ„ngtidsuppföljning av en studie som publicerades pĂ„ sena 80-talet och vĂ„r kandidatuppsats kommer vara en liten del av en större lĂ„ngtidsuppföljning som sker av en forskargrupp hĂ€r vid Linköpings universitet.

Nog om plugget.. det Ă€r ju trots allt snart helg! Vad ska ni hitta pĂ„? Imorgon ska jag trĂ€ffa Sofia pĂ„ Babettes och skriva lite pĂ„ vĂ„r pedagogiska uppgift innan jag tar helg – kvĂ€llen Ă€r planerad för mys. Lördag-söndag kommer spenderas med mina allra bĂ€sta vĂ€nner Julia & Julia hĂ€r i Linköping. Vi ska fira den ena Julia’s examen och jag lĂ€ngtar sĂ„ efter att fĂ„ spendera tid med dem. Mina Ă€lskade, underbara Julior. Mina Ă€ldsta vĂ€nner helt enkelt. Ha en trevlig helg sĂ„ hörs vi i slutet av veckan!


 


20170214

Postad i: Uncategorized den 14 February, 2017 av susgu013

0 people like this post.

Solig dag som avslutas med seriemys i soffan, mmm. Alla-hjĂ€rtans-dag-myser med mig sjĂ€lv med tĂ€nda ljus & filtar, det ni. BĂ€ttre kunde en inte ha det.. 😉

BĂ„de igĂ„r och idag har vi haft fĂ€rdighetstillfĂ€llen pĂ„ schemat. Det Ă€r vĂ€l dĂ€r det mesta fokus kommer ligga den hĂ€r terminen, som jag har förstĂ„tt det. Vi kommer ju gĂ„ ut pĂ„ praktik under 6 veckor (börjar i mitten av april) och tills dess behöver vi alla verktyg som gĂ„r. Denna termin Ă€r det vĂ„rdcentral som gĂ€ller, sĂ„ kul. Men hur som helst – fĂ€rdighet! Det var lĂ€ngesedan vi spenderade sĂ„ mycket tid pĂ„ Clinicum och i metodrummen. KĂ€nns som vi gĂ„r i T1/T2 igen! Men det Ă€r sĂ„ kul. Saknat det rĂ€tt mycket, det Ă€r ju nu vi fĂ„r plocka fram allt vi lĂ€rt oss i tidigare terminer och sĂ€tta i bruk liksom. VĂ€ldigt roligt nĂ€r man kommer pĂ„ att vi faktiskt kan sĂ„ pass mycket!

Nu ska jag ÄtergÄ till serierna och tagga för PM-skrivande med Fanny imorgon. Ha en fin kvÀll!

FullSizeRender

Åh, sommar, uteservering och vĂ€rme. Mums.


 


20170213

Postad i: Uncategorized den 13 February, 2017 av susgu013

0 people like this post.

Hallo dÀr! Veckans schema, sÄ ni fÄr en hÀrlig blick av vad som pÄgÄr i termin 5.

MĂ„ndag

9.15-12.00 FörelÀsning nedre extremitet
13.15-16.00 FÀrdighet lÀndrygg/SI-led

Tisdag

8.15-12.00 FĂ€rdighet fot/underben
13.15-16.00 FörelÀsning nedre extremitet
16.00 TrÀff inför C-uppsats

Onsdag

8.15-10.00 eventuellt resurs artikelsökning, referenshantering
8.00-17.00 C-uppsats-tid

Torsdag

9.30-12.15 FÀrdighet styrketrÀning
13.15-15.00 FörelÀsning idrottsmedicin

Fredag

10-15ish Skriva pedagogisk uppgift med Sofia


 


20170212

Postad i: Uncategorized den 12 February, 2017 av susgu013

0 people like this post.

En vecka, en helg och en söndag har Äter gÄtt. Och nu Àr det Äterigen dags för obligatoriska söndagsmyset hÀr hemma i lÀgenheten, Àlskar söndagsmys! Ingen Ängest hÀr inte, bara myshumör.

Hoppas ni haft en bra vecka. Min har flutit pĂ„ i ett, det har vart en vĂ€ldigt rolig & intressant vecka. Vi har ju som sagt pĂ„börjat vĂ„r “riktiga” kurs nu och den hĂ€r terminen Ă€r det fokus primĂ€rvĂ„rd – alltsĂ„ sjĂ€lva undersöknings-, detektivs- och behandlingsterminen skulle man kunna sĂ€ga! Mycket smĂ€rta, skador, undersökningsmetoder etc. och det Ă€r vĂ€l det hÀÀÀÀÀÀr jag har lĂ€ngtat efter sen termin 1. SĂ„ spĂ€nd pĂ„ denna termin! Kul.

Förutom plugget sĂ„ har helgen varit vĂ€ldigt hĂ€rlig den med. I fredags var mamma uppe hos mig under dagen & det Ă€r alltid sĂ„ fantastiskt skönt att ha henne nĂ€ra. FredagskvĂ€llen spenderade jag först med ett litet boxningspass och sedan i soffan med serier, film & tĂ€nda ljus (ni vet, the usual stuff). IgĂ„r mötte jag upp Mackan och körde ett benpass pĂ„ Actic (som jag förövrigt vill tipsa riktigt mycket om för er nykomlingar hĂ€r i Linköping som söker gym – börja pĂ„ ACTIC!) och efter det har jag haft riktiga problem med att gĂ„, stĂ„ & fungera, haha. Lyckades köra 12 reps knĂ€böj pĂ„ 50 kg, inte kört sĂ„ tungt (för mig, okej) pĂ„ hur lĂ€nge som helst, en liten segerdans pĂ„ mig dĂ€r! Gick en svĂ€ng pĂ„ stan med Sofia efterĂ„t innan jag Ă„kte hem och duschade för att sedan ta bussen till henne, haha. Vi lagade mat, drack ett glas rödvin & kollade bĂ„de melodifestivalen och QX-galan, sĂ„ mysigt. Älskade Sofia. Är sĂ„ glad att vi hittat varandra.

Idag har jag myst hemma, dansat zumba & faktiskt vart hemma i TranÄs en kortis. Behövde lite Smörstorpstid. Nu Àr jag redo för en ny vecka full av utmaningar i mÄnga avseenden. LÀngtar vÀldigt mycket till nÀsta helg redan dock, för dÄ ska jag spendera ett helg dygn med mina tvÄ bÀsta vÀnner. Men! Veckan kommer vara toppen den med, sÄ det sÄ.

Puss & kram, ha en riktigt mysig kvÀll!

IMG_6939 IMG_6941


 


20170208

Postad i: Uncategorized den 8 February, 2017 av susgu013

0 people like this post.

Hur det sÄg ut igÄr nÀr Fanny och jag trÀffades för C-uppsatsstart. Gillar att vÄra kÀra vÀnner förevigar dessa stunder.

FullSizeRender 2

FullSizeRender

Vad som hĂ€nde bild 1: “nĂ€, vi vill inte alls skriva om det hĂ€r Ă€mnet” sĂ„ vi beslutade att (bild 2) “nĂ€, vi skriver om nĂ„got annat!”. Motivering: ska man lĂ€gga ner 2 terminer pĂ„ att skriva ett sjujĂ€kla arbete ska man banne mig skriva ett sjukjĂ€kla arbete som man Ă€r intresserad av och tycker Ă€r kul! SĂ„ nu börjar vi om, kosta vad det kosta vill. Jag tycker iallafall att det Ă€r sĂ„ skönt att vi Ă€r sĂ„ Ă€rliga med varandra och (Ă€n sĂ„ lĂ€nge) samspelta.

SÄ.. under termin 5 & 6 ska alltsÄ en kandidatuppsats pÄ 15 hp (grundnivÄ) arbetas fram. Ni kommer givetvis fÄ hÀnga med lÀngs den goa, kÀmpiga vÀgen. Enjoy!


 


Susanna Gullberg

Susanna, 23-Ärig fysioterapeutstudent. Föredetta TranÄsbo som numera bor i Sveriges bÀsta studentstad Linköping. Studerar fysioterapeutprogrammet pÄ Linköpings Universitet, Àr just nu inne pÄ termin 5 av 6 & kunde inte trivas bÀttre. Skriver bland annat om hur livet som fysiostudent ser ut med en blandning av anatomi, fysiologi, fÀrdighetstrÀning, praktik, tentaplugg & en hel del kafferaster!

Har du nÄgra frÄgor, funderingar eller vill du bara sÀga hej? LÀmna en kommentar eller skicka ivÀg ett mail till susgu013@student.liu.se sÄ svarar jag mer Àn gÀrna!


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Susannas blogg drivs av WordPress