3 veckor

Postad i: Uncategorized den 21 May, 2017 av tobfj630

Hej!

Nu är det söndag, och det är mer eller mindre precis 3 veckor kvar på min utbildning till en kandidatexamen i fysik. Sjukt!

Det ser ut att bli en ganska lugn vecka, med lite guldklimpar på fritiden så som lite klättring, ett efterlängtat skype-samtal på torsdag och lite annat smått och gott.

Helgen har varit trevlig, både förgylld och förpestad av den extrema värmeböljan. Jag slutar aldrig bli förvånad över vad dessa sydmarker kan frambringa i termer av temperatur redan i maj, det har varit typ 30 grader varmt! Sjukt! (igen). Just som jag unnat mig ett par nya, snygga jeans så går det typ inte att ha dem på sig.

Igår var jag och såg den nya Alien-filmen, vilken har varit något av en hållpunkt för mig den här våren. Hela tiden har jag vetat att den har legat framför mig, som en skatt och ett mål. När jag ser den är det i princip klart. Och nu har jag sett den. Som en ganska hängiven fanboy till i synnerhet Alien och Aliens (1 och 2:an i serien) så är jag tyvärr inte riktigt nöjd med filmen, men jag var nog inställd på det och är medveten om att jag är svårflörtad.

Skolmässigt är det nu dags att delvis börja avsluta presentationen av kandidatarbetet som är om knappt två veckor, men även att börja förbereda sig för tenta i vetenskapsteori. Vi brukar kalla det senare att “läsa kattboken” för att det är en katt på framsidan av kurslitteraturen. Så ja, att förbereda presentationen och läsa kattboken är vad jag kommer göra i veckan.

Vi hörs snart igen!

// Tobias

Tobias Fjellström

Jag heter Tobias och är en 25-årig ex-norrlänning som läser kandidatprogrammet Fysik & Nanovetenskap vid Linköpings universitet. I den här bloggen kommer jag försöka förmedla bitar av hur det är att vara student, vad en blivande fysiker har i huvudet och på schemat, såväl som försöka ge en bild av vad som kan hända under fritiden när böcker och pennor vilar.

Har du en fråga, om mitt program, om studier generellt, eller något helt annat som du tror att jag kan hjälpa dig med? Då går det jättebra att fråga mig! Skriv antingen här i kommentarsfältet eller släng iväg ett mail till tobfj630@student.liu.se så försöker jag svara så snart jag kan!

Analytisk mekanik Elektromagnetism Fritid Kandidatarbete Kosmologi Linköpings Studentsångare Omtenta Programmering Rapport Simuleringar Skriva Sommarblogg Sommarjobb Stress Sömn Tenta Tentaperiod

Tobias blogg drivs av WordPress