Röd dag

Postad i: Att läsa fysik (kandidatexamen), Fritid, Kandidatarbete, Universitetet den 25 May, 2017 av tobfj630

Hejsan!

Idag är en sån där skum dag, när man vaknar upp och istället för den vanliga “morgonsoffan” som jag brukar kolla på på morgonen för att få lite nyhetsuppdateringar istället väcks av röster från en finlandssvensk version av “Äntligen hemma”. Redan där är det ju något skumt, tar nyheterna på svt ledigt en vanlig random torsdag liksom?

Sen tog jag mig upp till skolan för att fortsätta jobba med powerpointen till min framläggning om nu bara drygt en vecka, men då var dörren låst in till fysikhuset, en solklar indikation på att det är någon slags röd dag. Sen går det upp för mig. Kristi himmelsfärd, just det!

Så otroligt fånigt ändå, det finns inte en enda student som bryr sig om röda dagar, det är tentavecka nästa vecka och då pluggar man i regel.

Gud, jag börjar själv bli lite stressad. Det har slagit mig att även om jag är förberedd på att presentera mitt examensarbete nästa fredag så måste jag ju faktiskt också vara beredd på att försvara det. Svara på frågor. Så det är hög tid att börja läsa in sig på lite av den litteraturen som jag läste i början av arbetet men som jag nu lite har börjat glömma bort. Man jobbar ju inte aktivt med teorin för alla delar av arbetet vid alla tillfällen.

Taggar:  -

Tobias Fjellström

Jag heter Tobias och är en 25-årig ex-norrlänning som läser kandidatprogrammet Fysik & Nanovetenskap vid Linköpings universitet. I den här bloggen kommer jag försöka förmedla bitar av hur det är att vara student, vad en blivande fysiker har i huvudet och på schemat, såväl som försöka ge en bild av vad som kan hända under fritiden när böcker och pennor vilar.

Har du en fråga, om mitt program, om studier generellt, eller något helt annat som du tror att jag kan hjälpa dig med? Då går det jättebra att fråga mig! Skriv antingen här i kommentarsfältet eller släng iväg ett mail till tobfj630@student.liu.se så försöker jag svara så snart jag kan!

Analytisk mekanik Elektromagnetism Fritid Kandidatarbete Kosmologi Linköpings Studentsångare Omtenta Programmering Rapport Simuleringar Skriva Sommarblogg Sommarjobb Stress Sömn Tenta Tentaperiod

Tobias blogg drivs av WordPress