Ordböcker i Nationalencyklopedin

Om du är student eller anställd på Linköpings universitet så har du tillgång till mängder av ordböcker i Nationalencyklopedin (NE). I NE ingår ordböcker till och från svenska och stora internationella språk som engelska, tyska och spanska, men också specialordböcker som Tekniska ordboken. Dessa kommer du åt dygnet runt via webben. Det går också att ladda ner en app för smidig användning på mobiler och surfplattor.

De ordböcker som ingår är:

• NE:s engelska ordbok (svenska-engelska/engelska-svenska)
• NE:s tyska ordbok (svenska-tyska/tyska-svenska)
• NE:s spanska ordbok (svenska-spanska/spanska-svenska)
• NE:s franska ordbok (svenska-franska/franska-svenska)
• NE:s italienska ordbok (svenska-italienska/italienska-svenska)
• NE:s ryska ordbok (svenska-ryska/ryska-svenska)
• NE:s arabiska ordbok (svenska-arabiska/arabiska-svenska)

I paketet ingår också Tekniska ordboken och Svenska synonymordboken samt ordböcker från Språkrådet, Institutet för språk och folkminnen över 15 minoritetsspråk, exempelvis Svenska-albanska och Svenska-turkiska.

Som student eller anställd vid LiU kan du även använda NE på smarta telefoner och surfplattor. Ladda ner NE-appar i App Store eller Google Play. Sök på Ordböcker. Först behöver du dock skapa ett personligt konto hos NE.

Har du frågor angående Nationalencyklopedin eller annat när det gäller bibliotekets resurser kontakta oss gärna på biblioteket@liu.se.
Gå till ordböckerna i Nationalencyklopedin.

Skrivet av Maria Svenningsson, bibliotekarie Vallabiblioteket

 

Posted in Uncategorized and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published.