Coronatider på biblioteket!

**This blog post is also available in English**

en riktig corona

Den här sidan kommer att hållas uppdaterad med aktuell info om tillgänglighet till bibliotekets tjänster under Coronakrisen. Ny information i rött.

Senast uppdaterat: 2020-06-23 kl 14:00

Det virtuella biblioteket är öppet som vanligt

* Du kommer åt alla bibliotekets e-resurser såsom vetenskapliga artiklar, databaser och e-böcker. Krånglar det?  Gå via databaslistan eller hör av dig till oss. Se vidare Biblioteket online.

* Du kan söka artiklar och böcker, reservera och låna om precis som vanligt.

* För smidig åtkomst! Ladda ner proxy till din webbläsare: Biblioteket online.

Komma i kontakt med oss under sommaren (8/6 – 14/8)

* Du kan nå ditt bibliotek på telefon 9 – 15, måndag -fredag
(CNB*: 011-36 30 60 / MB* 013-28 19 91 / Vallabiblioteket: 013-28 19 10)

* Vi svarar på e-post (biblioteket@liu.se) mellan klockan 9-15 måndag – fredag under sommaren.

Chatten och Zoom-tjänsten är stängd men öppnar igen den 17/8!

Öppettider våra fysiska bibliotek:

VALLABIBLIOTEKET
8 juni – 7 augusti

Telefon/e-post: Måndag-fredag: 9-15

(Åter till ordinarie öppettider fr o m 10 augusti).

CAMPUS NORRKÖPINGS BIBLIOTEK
8 juni-14 augusti

Måndag-fredag: 12-15

*OBS! Stängt 20-31 juli (v. 30 och 31)

Telefon/e-post: Måndag-fredag: 9-15
(Åter till ordinarie öppettider fr o m 17 augusti).

MEDICINSKA BIBLIOTEKET
8 juni-21 augusti

Måndag-fredag: 12-15

*OBS! Stängt 27 – 31 juli (v. 31)

Telefon/e-post: Måndag-fredag: 9-15
(Åter till ordinarie öppettider fr o m 24 augusti).

Vilka entréer är öppna för allmänheten?

Campus Norrköpings bibliotek – Besöksingång Kåkenhus: Bredgatan 33, Norrköping

Vallabiblioteket – Entrédörrar vid Corson, Studenthuset Campus Valla

Medicinska biblioteket – Ingång 65, Universitetssjukhuset
Studenter kommer in i byggnaderna vardagar (dvs inte helger) kl. 7.45 – 17.00 med kort och kod.

* Vallabiblioteket i Studenthuset: Bokmagasinet på plan 1 är stängt för besökare. Litteratur därifrån beställer du via bibliotekets hemsida precis som vanligt, och hämtar på plan 3. Lån från Bokmagasinet måste reserveras i förväg. Om du före kl. 10 reserverar en bok som finns inne i Bokmagasinet försöker vi ha den framme för avhämtning kl. 12 när vi öppnar.
* LiU-kort ger dig tillträde till biblioteksbyggnaderna i enlighet med LiUs regelverk.
* DigiMaker-Valla och DigiMaker-CNB är fortfarande öppna men inte bemannade.
*  Hinner du inte hämta reserverade böcker under öppettiderna? Mejla eller ring så försöker vi hitta en lösning. Undantagsvis, efter överenskommelse, kan du hämta på andra tider. Är du LiU-anställd? Hör av dig till ditt bibliotek. Kanske kan lånet skickas via internpost till ditt kontor inom LiU?

Information om böcker och dina lån

SOMMARLÅN TILL DEN 17/8 OM DET INTE ÄR KÖ PÅ DINA LÅN!

* Lånetid för KURSREFERENS ökas till 3 dagar.
* ANTALET MÖJLIGA OMLÅN UTÖKAS. För studenter och övriga gäller 15 omlån och för LiU-anställda gäller 25 omlån, givetvis förutsatt att ingen har reserverat boken.
* Du kan återlämna lånade böcker i biblioteken. Du kan också skicka tillbaka böcker via post (vadderat kuvert): Linköpings universitetsbibliotek,  581 83 Linköping.
* På Vallabiblioteket kan du nu återlämna böcker även när Studenthuset är stängt. Mot Studenthusets södra fasad (mot Key-huset) finns två grå postlådor där du kan lämna dina biblioteksböcker.
* Inga nya förseningsavgifter för ej återlämnade böcker och vi skickar inga nya fakturor. Det betyder att du som är sjuk, eller rädd att bli det, inte behöver komma till biblioteket om ditt enda ärende är att återlämna en bok. Detta gör vi tillfälligt fr o m 17 mars för att hindra spridning av Coronaviruset. Gamla avgifter ligger kvar, men inga nya avgifter kommer till. För fjärrlån gäller särskilda regler. Om du kan ska du givetvis lämna tillbaka böcker du har lånat!
*
AUTOMATISKA OMLÅN. Från 1 april börjar vi göra automatiska omlån. Det innebär att om den bok du lånat kan förnyas får du en ny 21 dagars låneperiod när den föregående låneperioden löper ut, utan att behöva göra något själv. Du kommer då heller inte få någon avisering om att du behöver låna om. Detta gör vi för att undvika onödiga biblioteksbesök i coronatid. Automatiska omlån omfattar vanliga hemlån, men inte kursreferens-böcker eller fjärrlån.

13+
Posted in Allmän, corona, distansläge, e-resurser, forskningsstöd, studentpåbibblan and tagged , , , , .