Coronatider: Jobba hemma med biblioteket!

**This blog post is also available in English**

Håll avstånd till Corona.

en riktig corona

Här nedan finns några exempel på hur biblioteket hjälper dig att hålla avståndet.

Den här sidan kommer att hållas uppdaterad med aktuell info om  tillgängligheten till bibliotekets tjänster.  Senaste uppdatering finns längst ner i texten.
OBS! Kraftigt reducerade öppettider från 28 mars. Detaljer se nedan.

Senast uppdaterat: 2020-03-25 kl 15:55

Det allra mesta av bibliotekets resurser kommer du åt hemifrån. Några saker att ha koll på:

* Du kommer åt alla bibliotekets e-resurser såsom vetenskapliga artiklar, databaser och e-böcker. Krånglar det?  Gå via databaslistan eller fråga i “fråga biblioteket”-chatten. Se vidare “biblioteket on-line”

* Du kan reservera böcker på nätet precis som vanligt. Du kan låna om böcker på nätet precis som vanligt. Du kan söka efter böcker precis som vanligt.

Observera att från och med 17 mars lägger inte biblioteket på några nya förseningsavgifter för ej återlämnade böcker och vi skickar inga nya fakturor. Det betyder att du som är sjuk, eller rädd att bli det, inte behöver komma till biblioteket om ditt enda ärende är att återlämna en bok. Detta gör vi tillfälligt för att hindra spridning av Coronaviruset. Gamla avgifter ligger kvar, men inga nya avgifter kommer till. För fjärrlån gäller särskilda regler. Om du kan ska du givetvis lämna tillbaka böcker du har lånat!

* Vårt virtuella bibliotek är öppet precis som vanligt. Du kan chatta med oss och mejla (biblioteket@liu.se)  precis som vanligt.

* Våra fysiska bibliotek har begränsade öppettider. Under öppettiderna kan du låna böcker eller lämna tillbaka i automaterna. Du kan också skicka tillbaka böcker via post (vadderat kuvert): Linköpings universitetsbibliotek,  581 83 Linköping

* 17 mars: Vallabiblioteket i Studenthuset stänger Bokmagasinet på plan 1 för besökare fr o m idag och några veckor framåt. Litteratur därifrån beställer du fram via bibliotekets hemsida precis som vanligt, och hämtar sen på plan 3.

*18 mars: DigiMaker-Valla och DigiMaker-CNB finns kvar, men drop-in med personal ställs in under några veckor.

*20 mars: Nu utökar biblioteket antal möjliga omlån.
För att undvik “onödiga” biblioteksbesök och bekymmer för våra låntagare i dessa coronatider utökas från 21 mars antal möjliga omlån. För student och andra gäller nu 15 omlån och för LiU-anställd gäller 25 omlån, givetvis förutsatt att ingen har reserverat boken.

*Nytt 25 mars: Från och med 28 mars har vi begränsade öppettider på alla våra bibliotek, dvs Vallabiblioteket, Campus Norrköpings bibliotek och Medicinska biblioteket.
Öppet vardagar kl. 12-15, stängt lördag & söndag.
Per telefon kan man nå oss kl. 8-17 vardagar.
E-post biblioteket@liu.se besvaras så fort vi kan, kl. 8-17 vardagar.
Fråga biblioteket, chatta med en bibliotekarie, öppet som vanligt kl. 10-16​ vardagar.
Lånetid för Kursreferens ökas till 3 dagar.

8+
Posted in Allmän, e-resurser, forskningsstöd, studentpåbibblan and tagged , , , , .