Nya åtgärder på LiUB – förändrade öppettider och förlängda lån på kursreferensböcker

**This blog post is also available in English**

Observera att bara nödvändig fysisk närvaro i universitetets lokaler får förekomma. Detta gäller även biblioteken.

Från och med den 21 december gäller skärpta nationella restriktioner för att hindra smittspridning av Covid-19. Läs mer: LiU skärper coronarestriktionerna

LiUB är tillgängligt för låneärenden, åtkomst till referensmaterial, utskrifter och kopiering. Biblioteken är inte en studieplats under denna tid. För att få hjälp av biblioteket bör i första hand digitala kontaktvägar användas. Detta gäller till och med den 13 juni 2021.

På kursreferensböcker gäller temporärt 3-dagars lån. OBS! återlämna kursreferensböcker på samma bibliotek där de lånats.

Från 21 december till 13 juni lägger vi inte på nya förseningsavgifter för ej återlämnade böcker och vi skickar inga nya fakturor. Det betyder att du som är sjuk, eller rädd att bli det, inte behöver komma till biblioteket om ditt enda ärende är att återlämna en bok. Observera att gamla avgifter ligger kvar och för fjärrlån gäller särskilda regler. Du ska givetvis lämna tillbaka böcker du har lånat om du har möjlighet.

Bevaka detta blogginlägg för uppdateringar.

Öppettiderna varierar på våra campusbibliotek. Kolla webben för aktuella tider.

Här finns också en översikt över öppettiderna under påsk, Valborg och Kristi himmelsfärd.

Du når oss via e-post biblioteket@liu.se, eller telefon:

Campus Norrköpings bibliotek

011-36 30 60 (telefontid: måndag–fredag 8.00–16.00)

Medicinska biblioteket

013-28 19 91 (telefontid: måndag–fredag 8.00–16.00)

Vallabiblioteket

013-28 19 10 (telefontid: måndag–fredag 8.00–18.00)

Chatt och virtuell infodisk

Du kan chatta med oss vardagar 10.00–16.00 och prata med oss via Zoom vardagar 10.00–12.00. Du hittar dessa kanaler via biblioteket på webben.

Följ oss gärna på sociala medier!

Twitter: @LiU_Bibliotek

Instagram: linkoping_univbibliotek

Facebook: Linköpings universitetsbibliotek

Från oss alla till er alla! Fortsätt att hålla distansen, tvätta händerna ofta och håll dig hemma så mycket du kan!

Skrivet av: Maria Svenningsson, bibliotekarie på Vallabiblioteket

Posted in Allmän, corona, På Svenska and tagged , , , .